Četvrti most razvojna šansa, ne samo za Novi Sad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2022, 21:35

Četvrti most razvojna šansa, ne samo za Novi Sad

Više nema dileme da će se graditi četvrti most u Novom Sadu i kako je za RTV rekao gradonačelnik Miloš Vučević, koji nije želeo da precizira datum početka izgradnje, od tog trenutka nas dele nedelje. Gradonačelnik je napomenuo da je izuzetno zadovoljan što je Novi Sad za ovaj projekat dobio podršku države jer će se novi most u potpunosti finansirati iz budžeta Republike Srbije. On je dodao da su potpuno sulude priče da je neko protiv izgradnje novog mosta. 

Novi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << most će biti produžetak Bulevara Evrope i veliki  je uspeh što smo dobili podršku države da se taj novi most spoji sa Fruškogorskim koridorom. To je spas za Novo naselje, Adamovićevo, Grbavicu ali i velika razvojna šansa za sve prema Beočinu, rekao je gostujući u emisiji "Grad i mi" gradonačelnik Miloš Vučević.

On je napomenuo da bi Grad Novi Sad teško to mogao sam da finansira.

Biće to klasičan gradski most neće biti tranzitni, sa pešačkim i biciklističkim stazama,  sa obe strane. Na žalbe pojedinih aktivista da će izgradnjom novog mosta život na Bulevaru biti "nemoguć zbog velike količine buke" gradonačelnik je odgovorio da su te tvrdnje neosnovane.

"Neće biti više buke, može biti samo manje buke koliko god to nekome zvučalo nelogično, jer će biti postavljene zvučne barijere", smanjiće se pritisak na Mostu slobode. Bićemo daleko bolje organizovaniji i opremljeniji u pogledu saobraćajne infrastrukture. Posle brze pruge taj projekat izaziva najviše interesovanja ja sanjam taj projekat", izjavio je Vučević.

Stvara nam ekonomski momenat da u budućnosti gradimo pešačko biciklistički most, dodao je Vučević.

Započeto rešavanje  problema sa tri sindikata JGSP

Govoreći o aktuelnim problemima u JGSP gradonačelnik je rekao da problem nije rešen ali da je dogovoreno  kako da se ide u rešavanje tog problema. Gradsko saobraćajno preduzeće, sa ogromnom tradicijom, mora da bude izdržaavno preduzeće iz više razloga jedno je i cena karte koja nije ekonomska, nego socijalna, pitanje cene energenata utiče, takođe, na poslovanje. Samo prošle godine godine Grad je to preduzeće pomogao sa milijardu i 98 miliona dinara, poslednjih godina je kupljeno 130 novih autobusa i prvi put u istoriji se planira kupovina električnih autobusa.

"Razumem da vozači očekuju bolji standard i da njihove plate nisu velike u odnosu na sve ono čime se bave, to prihavatam! Međutim, ne mogu da razumem da neko preti blokadom da deca ne mogu da idu u škole i radnici na posao", rekao je Vučević. Pritom mi smo povećali sedam odsto plate za sve u javnom sektoru, iako to nije bila obaveza Grada.

On je objasnio da je dogovoreno da se krene ubrzano zaključivanje novog kolektivnog ugovora  - do početka marta, minimalna osnovica za zarade da bude na visini minimalne zarade u Republici Srbiji. Onda poslodavci i sindikati moraju da dogovore kakva je raspodela.

Sve što se uradi u gradu, pojedinci pokušavaju da ospore, kaže gradonačelnik. On je dodao da je to sada slučaj i sa  bazenom na Spensu, gde je sada problem pojedinih građana prevelika količina hlora u bazenima, iako izveštaji relevantnih institucija pokazuju drugačije.

"Očekujem razne "priredbe" do 3. aprila ali mi ne pada na pamet da se bilo kome dodvoravam. Moj posao je da radim, ne ono što je interesantno, nego ono što je dobro za Grad", zaključio je Vučević.

Pozvao je i sve Novosađane i posetioce Grada da obiđu muzejske izložbe koje su pokrenute u Muzeju Vojvodine i Muzeju Grada Novog Sada u okviru programskog luka "Seobe" u organizaciji Fondacije Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture.

Celu emisiju možete pogledati na linku

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.