Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2021, 23:35

Čelsi prošao tek na penale, ali Arsenal ubrzava: Čejmbersu dosta 23 sekunde za gol, Neketija pretrčao čitavu odbranu (VIDEO)

Plavci se ozbiljno pomučili sa Sautemptonom na Stamfordu, Arsenal slomio Lids na Etihadu (2:0)

Čelsi se preznojavao, bio na konopcima u jednom trenutku, ali je prošao u četvrtfinale Liga kupa Engleske. Ekipa Tomasa Tuhela je savladala borbeni Sautempton nakon izvođenja jedanaesteraca, čime je sprečena velika senzacija u ovom takmičenju - 1:1 (1:1, 0:1), penalima 4:3.

Tuhel je izveo kombinovan tim, koji je igrao napadački, ali je dozvolio protivniku da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bude previše opasan iz kontranapada i prekida. Plavci su poveli u 44. minutu, kada je Kaj Haverc postigao gol na asistenciju Hakima Zijeha. Ipak, to nije bilo dovoljno da bi se ušlo u mirnu završnicu meča, pošto su gosti izjednačili na samom početku drugog poluvremena, posle ubitačnog kontranapada i upornosti Čea Adamsa.

Penali nisu bili loši ni za Plavce, pošto je u trećem minutu nadoknade Kepa Arizabalaga skinuo loptu iz gola Lijanku Vojnoviću, koji je odlično gađao glavom, ali je španski čuvar mreže tu izuzetno tešku loptu uspeo da prebaci preko prečke. Otišlo se na rulet, gde su Plavci bili prisebniji. Kod domaćina je neprecizan bio samo Mejson Maunt u drugoj seriji, dok su god gostiju promašivali Teo Volkot i Vilijam Smolboun.

Arsenal još uvek ne deluje dominantno kao što bi želeli njegovi navijači, ali konačno pobeđuje onda kada se to od njega očekuje i to je dovoljno da se na makar nakratko smire strasti na Emirejtsu - 2:0 (0:0).

Tobdžije su konstatno napadale protiv Lidsa, ali nisu imale mnogo šansi. Onu najbolju iz prvih 45 minuta propustio je Sead Kolašinac, dok se u nastavku čekalo sve do ulaska Kaluma Čembersa. Rezervisti Arsenala bilo je dovoljno tačno 23 sekunde na terenu, nakon što je zamenio Bena Vajta. Ušao je u kazneni prostor prilikom prekida, a onda se našao na pravom mestu kod povratne lopte Nikole Pepea.

Tada je svima na stadionu laknulo, a pogotovo Mikelu Arteti, koji je pod konstantnim pritiskom ove sezone. Najbolji potez na meču dogidio se u 69. minutu, kada je Edvard Nketija kaznio katastrofalnu reakciju Lijama Kupera, pretrčao čitavu odbranu i istrčalog Ilana Meljea i postavio konačan rezultat utakmice.

ENGLESKA, LIGA KUP - OSMINA FINALA

Utorak

Arsenal - Lids 2:0 (0:0)

/Čejmbers 55, Nketija 69/

Čelsi - Sautempton 1:1 (1:1, 0:1), penalima 4:3.

/Haverc 44 - Adams 47/

KPR - Sanderlend 0:0, penalima 1:3

Sreda

20.45: (3,30) Barnli (3,40) Totenhem (2,20)

20.45: (2,10) Lester (3,45) Brajton (3,50)

20.45: (8,00) Preston (5,30) Liverpul (1,35)

20.45: (2,80) Stouk (3,25) Brentford (2,55)

20.45: (6,50) Vest Hem (4,30) Mančester Siti (1,50)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.