Čelsi golčinom slavio u gradskom derbiju, debakl Fulama

Izvor: B92, 01.Okt.2022, 18:00

Čelsi golčinom slavio u gradskom derbiju, debakl Fulama

Fudbaleri Čelsija savladali su Kristal Palas kao gosti (2:1), u devetom kolu Premijer lige.

"Plavci" su do pobede stigli u poslednjem minutu regularnog dela meča, kada je Konor Galager postigao prelep gol protiv bivšeg tima.

Ekipa Grema Potera je u gradskom derbiju imala zaostatak od sedmog minuta, kada je Eduar savladao Kepu posle centaršuta Ajua.

Do pauze Čelsi je poravnao rezultat. Igrao se 38. minut, kada je Tijago Silva spustio loptu glavom Obamejangu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a ovaj preciznim udarcem pogodio mrežu domaćih.

Nije Čelsi imao u nastavku naročito dobrih prilika i kada je delovalo da će se utakmica završiti nerešenim rezultatom, pojavio se Galager i sa ivice šesnaesterca na sjajan način savladao Guaitu.

Čelsi je ovim trijumfom skočio na peto mesto, ima 13 bodova, dok je Palas 16. sa šest poena.

Težak poraz doživeo je Fulam na svom terenu od Njukasla (1:4). Ovo popodne je za tim Marka Silve zaista bilo košmarno, a direktnim crvenim kartonon nagovestio ga je Čaloba.

Nešto kasnije, zbog povrede desnog skočnog zgloba igru je napustio i najbolji igrač tima Aleksandar Mitrović.

Između ova dva događaja, Njukasl je stigao da postigne dva gola. Najpre Vilson u 11, a onda i Almiron, u stilu Van Bastena, u 33. minutu.

Potom domaćih najavio je Longstaf u 43. minutu, da bi poker zaokružio Almiron u 57. minutu, kada je dao drugi gol na meču.

Do kraja susreta, Rid je u 88. minutu uspeo samo da postigne utešni gol za tim sa "Krejven kotidža".

Zanimljivo je bilo i na "Sent Merisu", gde je Everton posle preokreta slavio sa 2:1.

Sva tri pogotka viđena su u toku od pet minuta, a prvi je postigao Sautempton preko Ariba u 49. minutu. Ubrzo, u 52. Koudi je izjednačio, da bi preokret i ispostaviće se trijumf doneo Meknil u 54. minutu utakmice.

Jedini meč bez golova odigrali su Bornmut i Brentford – 0:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.