Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2021, 03:24

Čeferin se ne zaustavlja: Oni što veruju da je Zemlja ravna i da Superliga i dalje postoji...

Predsednik Uefa uživa u pobedi nad klubovima koji su pokušali da se odmetnu

Čini se da Aleksander Čeferin uživa ovih dana. Iako je pitanje kolike su zaista njegove zasluge u tome, predsednik Uefa uspeo je da se odbrani od pokušaja 12 klubova da osnuju svoje takmičenje i tako mimo evropske Kuće fudbala zarađuju ogroman novac, a ujedno i umanje ataktivnost postojeće Lige šampiona.

Veliki pritisak javnosti naterao je većinu odmetnika da za nepuna dva dana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << promene mišljenje i povuku se iz projekta osnivanja Superlige. Nisu se, ipak, svi javno pokajali, a izgleda da je to - pored najavljenih kazni - nešto na čemu će Čeferin insistirati, Pričao je nedavno o tome, ali koristi Slovenac svaku priliku da to ponovi.

U intervjuu za engleski Dejli Mejl prvi čovek Uefa ponovo je poslao poruku čelnicima Real Madrida, Barselone i Juventusa. Pre svih, Florentinu Perezu, Đoanu Laportu i Andrei Anjeliju.

"Svako mora snositi posledice onoga što je uradio i ne možemo se pretvarati da se ništa nije dogodilo. Ne možete tako nešto učiniti i samo reći: 'Kaznili su me zato što me svi mrze'. Oni nemaju problem ni sa kim, osim sa sobom. Ono što su oni uradili nije u redu i videćemo u narednih nekoliko dana šta ćemo učiniti", istakao je Čeferin.

Neće, ipak, svi biti isto kažnjeni. Engleska šestorka, koja je prva priznala grešku, biće najblaže sankcionisana. Zatim Atletiko Madrid, Inter i Milan koji su se oglasili posle njih, a videćemo šta čeka Real, Barsu i Juve, koji se i dalje nisu javno pokajali,

"Moraš imati veličinu i reći: 'Pogrešio sam'. Za mene postoje tri grupe od tih 12 klubova: Englezi, koji su se oglasili prvi, zatim sledeća trojka i onda oni što veruju da je Zemlja ravna i da Superliga i dalje postoji. Velika je razlika među njima, ali svi će biti odgovorni. Videćemo na koji način", ponovio je prvi čovek evropske Kuće fudbala.

Pričao je Slovenac i kako se osećao kada je saznao vest koja je šokirala sve ljubitelje fudbala.

"Osećao sam se kao da sam stavljen u veš mašinu. U subotu sam iz Slovenije otišao u Švajcarsku, osam sati automobilom. U svom govoru imao sam sve spremno da razgovaram o reformama (Lige šampiona, op.aut.), čak i da se zahvalim Anjeliju. Od tada sam četiri puta promenio govor. Pripremali su stvari koje mi nisu rekli, Anjeli me je lagao govoreći: 'Nije istina, nije istina...'. Na kraju se to dogodilo i ja sam morao javno da kažem šta se zaista desilo", ispričao je Čeferin, koji je tokom intervjua istakao zahvalnost drugim klubovima, britanskoj Vladi i najviše navijačima za doprinos u vršenju pritiska na "odmetnike" da promene odluku.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.