Cedevita se seli u Sloveniju i spaja sa Olimpijom?!

Izvor: Mondo, 30.Maj.2019, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cedevita se seli u Sloveniju i spaja sa Olimpijom?!

Bombastična vest iz Zagreba...

Foto: MN Press Emil Tedeski

U večeri šokantnog poraza protiv Cibone i gubitka hrvatske titule posle pet godina, KK Cedevita došla je u centar pažnje zbog još jednog razloga.

Portal sportklub.hr objavio je ekskluzivnu informaciju da je vlasnik Cedevite Emil Tedeski odlučio da preseli klub u Sloveniju i da "uđe" u Olimpiju, koja je ove sezone ispala iz ABA 1 lige.

Prema istom izvoru, Tedeski >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << razmatra i mogućnost selidbe u Sarajevo, nezadovoljan statusom kluba u Zagrebu. "Svih ovih godina prava podrška (grada) je izostala, problema je mnogo, gledaoca i pravih navijača na utakmicama gotovo da i nema", neki su od navedenih razloga najavljenog "premeštaja" svrgnutog hrvatskog šampiona.

Sa druge strane, Olimpija je izgubila status učesnika ABA 1 lige i na ovaj način bi našla način da ostane u najboljem regionalnom društvu i sledeće sezone.

"S obzirom na to da je Petrol Olimpija ispala iz ABA lige, nagađa se da bi Cedevita ušla u klub i uz zajednička finansijska sredstva od par miliona evra stvorila bi se vrlo respektabilna ekipa u regiji. Klub bi se svakako takmičio u ABA ligi i verovatno Evrokupu, pod nazivom Olimpija Cedevita. Proteklih sezona posećenost utakmica Petrol Olimpije je vrlo slaba i postoji nada da bi se to promenilo s obzirom na proračun i ambicije novog ili ujedinjenog kluba", objašnjeno je u tekstu.

Takođe, precizirano je da će Slaven Rimac ostati trener Cedevite, a glavni saradnik bi mu ostao Davor Užbinec, koji bi zajedno sa šefom struke obavljao i posao sportskog direktora posle odlaska Veljka Mršića.

Naravno, sve navedeno čeka konkretniju najavu...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.