Cedevita osigurala domaćinstvo, rasplet u ABA dolazi do kraja

Izvor: B92, 15.Mar.2019, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cedevita osigurala domaćinstvo, rasplet u ABA dolazi do kraja

Košarkaši Cedevite pobedili su u Zagrebu Mornar sa 94:80 u prvoj utakmici poslednjeg, 22. kola ABA lige.

Cedevita je večerašnjom pobedom osigurala prednost domaćeg terena pred polufinalne mečeve ABA lige, pošto je regularni deo završila na drugom mestu sa 16 trijumfa i šest poraza.

Domaći košarkaši su osvojili svaku od četiri deonice, a najubedljiviji su bili u prvoj i trećoj. Prvu su rešli sa 26:20, u trećoj su bili bolji sa 28:22, dok su u preostale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dve slavili sa pola koša.

Zagrepčane je do pobede predvodio Džejkob Pulen sa 21 poenom, dok je Džastin Kobs ubacio 17.

U ekipi Mornara istakao se Dejšon Najt sa 13, dok je Landing Sane ubacio deset.

Cedevita će se u polufinalu ABA lige sastati najverovatnije sa Budućnosti, dok će u drugom polufinalu odmeriti snage "večiti" rivali Crvena zvezda i Partizan.

Jedina rokada koja može da se desi je ta da Budućnost izgubi od Cibone na domaćem parketu, a da Partizan, prema očekivanjima, savlada FMP na gostovanju. U tom slučaju Budućnost bi išla na megdan Zvezdi, dok bi crno-beli igrali sa Hrvatima, ali su šanse za tako nešto dosta male.

Mornar ove sezone nije uspeo da ponovi uspeh iz prethodne kada je igrao u plej-ofu ABA lige, pošto je osmi sa osam trijumfa i 14 poraza.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.