Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2021, 16:31

Carstvo Dušanovo: Ajaks je nezvanični šampion Holandije (VIDEO)

Srpski reprezentativac namestio pobedu u derbiju sa AZ-om, naredne sedmice fešta u Amsterdamu

Prošle godine su trčali rame uz rame. Ove je Ajaks vodio trku od početka i u velikom stilu će je završiti, pošto je i AZ Alkmaru pokazao da mu (još) nije dorastao u holandskim okvirima. Velikan iz Amsterdama dobio je veliki derbi 30. kola (2:0) i postao, kako to tamošnji mediji vole da kažu, nezvanični šampion.

Zvanični će biti naredne sedmice kad bude ugostio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Emen. Jedini razlog što ove nedelje nije krunisan leži u činjenici da se poredak na tabeli Eredivizije odrređuje na osnovu gol-razlike. Ekipa Erika ten Haga u toj kategoriji debelo „šije“ prvog pratioca (67:45), PSV, od kojeg ima i 12 bodova više, ali kako u teoriji Filipsovci mogu da se raspucaju dodela pehara je odložena.

Već za sedam dana, takođe na „Johan Krojf areni“ u vis će ga podići Dušan Tadić. Ima i razloga. Ne samo što je kapiten ekipe, nego što igrama, golovima i astsencijama potvrđuje da je jedan od ključnih – ako ne i ključni – faktor, 35. naslova najboljeg kluba Holandije. U derbiju sa AZ-om, polovinom drugog poluvremena iskrao se na levo krilo odakle je godinama opasan, našao način da ubaci loptu pred peterac gde je najpre visok nivo fudbalske inteligencije pokazao Sebastijan Ale, preskakanjem omogućio da pas stigne do Davija Klasena, a povratnik iz Verdera pogodio za veliko slavlje navijača kojima je dozvoljen ulaz na tribine.

Bila je to Dušanova 15. asistencija u prvenstvu, ima i 14 golova, što znači da je od 89 Ajaksovih pogodaka zaslužan za 29. Svaki treći gol crveno-belih iz Amsterdama je njegovih nogu delu. Zato će navijači da mu kliču.

Što se toka utakmice tiče, mogao je Tadić još u prvom delu da se upiše na semafor, ali mu je udarac iz „slobodnjaka“ ukrotio Mark Bizo, osujetio je golman AZ-a i pokušaje Klasena i Alea, dok je gost preko Stengsa, Kompajenrsa i  Gudmundsona imao zrelije prilike, ali kao što je Ajaks sjajan napredak tako može da zahvali i iskusnom golmanu Martinu Stekelenburgu što nije primio gol.

Tačku na „i“ stavio je drugim pogotkom na susretu Davi Klasen u poslednjem minutu i zakazao veliku žurku na istom mestu protiv Emena.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.