CS:GO  Astralis i Liquid u plej-ofu; BIG i NRG pakuju kofere

Izvor: B92, 22.Feb.2019, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CS:GO " Astralis i Liquid u plej-ofu; BIG i NRG pakuju kofere

Kao što je bilo i očekivano, Astralis i Team Liquid obezbedili su učešće u plej-ofu, dok možemo reći da je iznenađenje što su BIG i NEG prve dve ekipe koje su napustile ovo takmičenje.

Izvor: RUR Esports

Od četiri BO3 duela koje smo mogli da gledamo sinoć, prvo su se sastali BIG i ENCE. Prvo se igrao Dust 2 i na njoj je nemačka ekipa bila dominantna, pa je slavila rezultatom 16-5. Druga mapa bio je Train, i to će biti mapa, koju će igrači BIG-a dugo pamtiti. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Propustili su veliku šansu da završe ovaj duel posle dve mape, s obzirom da su imali prednost od 7-0 i kasnije 14-10. Nakon što je Ence to uspeo da preokrene, na Overpassu nisu imali previše problema, pa su uspeli da izbace ekipu BIG rezultatom 16-10. Ovo je bio veoma važan meč za obe ekipe, s obzirom da će poražena ekipa morati da obezbedi mesto na narednom Majoru, preko Minor turnira, a sa velikim brojem kvaltietnih ekipa, to uopšte neće biti lak posao.

U isto vreme svoj duel su igrale dve ekipe sa skorom od 2-0. Očekivala se lagana pobeda Astralisa nad Renegadesima, ali ovaj duel je bio sve samo ne lagan. Na prvoj mapi Australijanci su uspeli da nadoknade zaostatak od 12-3, da bi se u jednom trenutku našli u prilici da zatvore meč pri rezultatu 15-13. Astralis je ipak uspeo da obezbedi produžetke, ali tamo su ipak poraženi rezultatom 19-17. Sledeća mapa bio je Nuke, pa kao što je bilo i očekivano, danska ekipa je produžila svoj pobenički niz na ovoj mapi. Odlučujuća mapa bio je Infero, pa iako su Renegadesi pružali solidne partije do sada na toj mapi, juče ih je Astralis razvalio rezutlatom 16-2. Renegades se upravo bori protiv Vitality-a za svoje mesto u plej-ofu.

Naredni duel je bio između druge i treće najbolje ekipa na svetu. I jedni i drugi su želeli što pre da obezbede mesto u plej-ofu, a ova duel nam je ipak prikazao, da je Liquid ozbiljnija ekipa. U poslednje vreme je sve očiglednije, koliko je S1mple daleko ispred svojih saigrača i samo je pitanje vremena, kada će doći da promena u ovoj ekipi. Zeus i Edward nemaju više dovoljno kvalitetnu igru da se nose sa najboljim ekipama, dok Liquid npr. ima pet igrača, koji su svi sposobni da konstatno igraju na visokom nivou. Liquid je sinoć slavio rezultatom 2-0(Mirage 2-16-14; Dust 16-9).

Svi su očekivali da će Complexity biti jedna od 2 ekipa, koja će imati skor od 0-3, ali oni su ipak sinoć uspeli da savladaju svoje sunarodnike. Na obe mape bili su im potrebni produžeci, ali zato je Complexity slavio rezultatom 2-0. Sva četiri poluvremena završena su rezultatim 8-7, ali na nesreću NRG-a, Complexity je bio mirniji u samoj završnici. Na Nuke-u slavili su sa 22-19, dok je na Cache-u bilo 19-16. Dok će NRG zajedno sa igračima BIG-a pakovati kofere, Complexity će se u subotu sastati sa Fazeom u još jednom duelu za opstanak na turniru.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MIBR i NAVI osigurali plasman u četvrtfinale CS:GO Majora

Izvor: B92, 23.Feb.2019, 13:39

Nakon tri duela koja su se odigrala juče, dobili smo još tri učesnika plej-of faze CS:GO Majora u Katovicama...Izvor: RUR Esports..Prva od te tri, bila je ekipa Renegades. Vest o njihovoj pobedi možete pronaći na ovom linku!..U drugom duelu sastali su se Natus Vincere i Avangar. Ovde smo očekivali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.