ČLAN GRADSKE SKUPŠTINE SPLITA PORUČIO: Delije, pričajte kakvo je more u februaru (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2019, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČLAN GRADSKE SKUPŠTINE SPLITA PORUČIO: Delije, pričajte kakvo je more u februaru (FOTO)

Objava Hrvata podigla veliku prašinu.

Martin Pauk, član gradske skupštine Splita, oglasio se povodom napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu (više pročitajte OVDE) putem Fejsbuka. Iako je osudio fizičko nasilje, on je poručio da su srpski vaterpolisti sami krivi za to što im se desilo.

OGLASIO SE PARTIZAN: Evo ŠTA su crno-beli poručili povodom HAOSA u SPLITU (FOTO)

KONAČNO IZA REŠETAKA! Policija UHAPSILA huligane iz Splita! Jedan i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dalje na SLOBODI (FOTO)

Pauk smatra da napad na sportiste nije sramotan, a taj svoj stav je obrazložio skandaloznim otvorenim pismom na društvenoj mreži Fejsbuk.

Njegov status na Fejsbuku prenosimo u celosti.

- U svetlu današnjih događaja na splitskoj Rivi, delim jedno drugačije iskustvo, priču splitskih vaterpolista u Beogradu. Prijatelj s fakulteta, koji je igrao u više splitskih vaterpolo klubova, jednom je s klubom otišao na gostovanje u Beograd. Budući da su stigli ujutru imali su ceo dan za razgledanje grada i ručak pre večernje utakmice.

Naši vaterpolisti bili su svesni situacije i učinili su sve da izbegnu bilo kakav konflikt ili provokaciju – u hotelu su ostavili trenerke s klupskim grbom, obukli se u civilnu odeću i mirno, bez provociranja prošetali gradom. Nakon razgledanja stiglo je vreme ručka, pa su otišli u piceriju, gde su se želeli uklopiti u okolinu. Bili su pristojni do te mere da su se prilagodili domaćinu te su se pre samog ulaska u piceriju dogovorili da neće glasno pričati, a kad konobar dođe po narudžbinu – naručiće na srpskom jeziku i to dve mešane pice i četiri piva.

Nisu hteli da naručuju mesna jela i priloge, jer bi tada svaki od njih trebao puno pričati i postojala bi mogućnost da konobar i gosti iz naglaska shvate odakle su, pa da tako upadnu u problem. Kad je konobar stigao, najstariji vaterpolista je samo kratko rekao: "Dve mešane pice i četiri piva". Konobar ga posluša, nasmeje se i vikne pica majstoru "Daj dve kombinovane za ustaše u ćošku". Naši vaterpolisti su prebledeli, nije im bilo svejedno. Nisu imali pojma kako je konobar iz samo jedne rečenice, i to izrečene na srpskom jeziku – uspeo shvatiti da su Hrvati. Kad se konobar vratio, doneo je pice i četiri piva.

Najstariji vaterpolista mu reče da ne žele nikakve probleme, pa ga je pristojno upitao kako je uspeo da ih provali kad su došli u običnoj odeći i naručili na srpskom. Konobar je razvukao osmeh od uha do uha, namignuo i rekao im kako se u Srbiji ne kaže mešana, nego kombinovana pica.

Uz to je još dodao, budući da su tako dobri gosti – da kuća časti pićem.

Jeste li iz ove kratke priče uspeli shvatiti pouku?

Jeste li primetili razliku između hrvatskih vaterpolista koji dođu u Beograd, obuku civilnu odeću bez ikakvih navijačkih obeležja, a uz to još naruče u restoranu na jeziku domaćina kako bi se uklopili, a sa druge strane ponašanje srpskih vaterpolista koji se šepure splitskom Rivom u dresovima Crvene zvezde sa stavom "vidi nas koliki smo, ne može nam niko ništa"?

E pa Delije drage, siguran sam da biste, da ste u miru prošetali Rivom u subotu u podne, negde kod fontane stali, napravili selfi i stavili ga na Instagram, pa se kur*ili svojim drugovima u Beogradu i ponosno im pričali kako ste prošetali centrom Splita u dresovima Zvezde, a da vam niko nije ništa mogao jer ste "moćni", "ogromni", "snažni". Sada im bre pričajte kakvo je more u februaru.

*P.S. Fizičko nasilje je za osudu. Provociranje takođe - napisao je Pauk.

Posle nekog vremena Hrvat je verovatno shvatio šta je napisao, pa je objava obrisana, ali hrvatski Index je na vreme uspeo da pročita i prenese status člana gradske skupštine Splita.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda zanosna Ruskinja Marija Šarapova.

Cali doesn’t want to say goodbye to summer ☀️

A post shared by Maria Sharapova (@mariasharapova) on Sep 27, 2018 at 9:05am PDT

While it currently feels like winter in California, let’s throwback to 🇯🇲 when it was ☀️🔥#tbt TuesdayThrowBack

A post shared by Maria Sharapova (@mariasharapova) on Feb 27, 2018 at 8:41am PST

It only took one shot to get this 📸.....🤸🏼‍♀️🤓#notreally #memories @fshualalai

A post shared by Maria Sharapova (@mariasharapova) on Nov 5, 2017 at 9:02am PST

"If you're a bird, I'm a bird"

A post shared by Maria Sharapova (@mariasharapova) on Jan 2, 2017 at 6:42pm PST

Have a nice Sunday💗

A post shared by mariasharapova_thebest (@mariasharapova_thebest) on Jan 27, 2019 at 5:25am PST

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.