ČELSI DOVEO KAPITALCA: A njega menja reprezentativac koji je dao 16 golova u sezoni

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020, 08:11

ČELSI DOVEO KAPITALCA: A njega menja reprezentativac koji je dao 16 golova u sezoni

Nađeno rešenje u "bratskom" klubu.

Timo Verner, drugi najefikasniji igrač Bundeslige za sezonu 2019/20, dogovorio je uslove saradnje sa Čelsijem i na "Stamford Bridžu" će ostati do juna 2025. godine, a njega će u ekipi RB Lajpciga pokušati da zameni reprezentativac Južne Koreje Hvang Hi-čan.

To i nije takvo iznenađenje, pošto on stiže iz RB Salcburga.

Објава коју дели HwangHeeChan 황희찬🇰🇷 (@hwangheechan) дана >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 21. Јун 2020. у 2:56 PDT

Napadač koji je 32 puta oblačio dres državnog tima Južne Koreje u tabor Lajpciga stiže iz "bratskog" kluba, a u nemačkom bundesligašu trebalo bi da provede isto onoliko vremena koliko bi Verner, prema ugovoru, trebalo da bude vlasnik dresa londonskih "plavaca".

Korejski internacionalac je ove sezone za Salcburg odigrao 40 utakmica u svim takmičenjima i postigao 16 golova, od čega 11 u austrijskoj Bundesligi (na 27 utakmica).

One last time... @dierotenbullen

Објава коју дели Timo Werner (@timowerner) дана 26. Јун 2020. у 7:30 PDT

Član Salcburga je od januara 2016. godine, a kao član RB Lajpciga debitovaće u Bundesligi.

Mečevi sa novim klubom neće mu, međutim, biti prvi u nemačkom profesionalnom fudbalu jer ga je sada već bivši klub u sezoni 2018-19 poslao na pozajmicu u HSV, za koji je u "Cvajti" odigrao 20 utakmica.

Karijeru je, inače, počeo u redovima južnokorejske ekipe Pohang Stilers, a prvo evropsko iskustvo imao je u austrijskom Liferingu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.