Buša: Drago nam je što smo obradovale narod; Lazovićeva: Neopisiv osećaj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2019, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buša: Drago nam je što smo obradovale narod; Lazovićeva: Neopisiv osećaj

Odbojkašica Srbije Bianka Buša rekla je da joj je drago što su odbojkašice uspele da obraduju narod i zahvalila se svima na velikoj podršci.

"Sjajno je vratiti se kući svojim navijačima, prijateljima, porodici. Drago mi je što su nas dočekali u ovolikom broju", rekla je Buša Tanjugu.

Devojka na čiji je servis Srbija napravila preokret u odlučujućem, petom setu u finalu s domaćinom Turskom i na kraju uspela da trijumfuje na Evropskom prvenstvu, kaže da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ta utakmica bila izuzetno teška.

"U finalu je bilo napetije, ali su ovde drugačije emocije. Gubile smo ta tri poena u petom setu, što nije malo kada se igra do 15. Atmosfera je bila neverovatna, svi su bili protiv nas. Našim iskustvom i željom uspeli smo da dođemo do trijumfa. Mi smo srećne i drago mi je da smo obradovale naš narod. Hvala svima koji su navijali za nas", izjavila je odbojkašica koja igra na poziciji primača.

Olimpijsko zlato izabranicama Zorana Terzića izmaklo je u Riju 2016. godine, a naredne u Tokiju će biti prilika da se i ta medalja doda u kolekciju.

"Mi se nadamo tome, ali idemo korak po korak. To je sledeće leto. Imamo još da odigramo sezonu i još neka takmičenja, ali nadamo se najsjajnijoj medalji", zaključila je Buša.

Lazović: Neopisiv osećaj, treba da budemo ponosni na ovu generaciju

Katarina Lazović rekla je da ponosna na ovu generaciju odbojkašica koja je drugim uzastopnim zlatom na Evropskom prvenstvu napravila veliki uspeh.

"Osećaj ne može da se opiše. Meni je ovo prva medalja. Mnogo sam srećna i treba da budemo ponosni što imamo ovakvu generaciju i ovakve uspehe. Dva puta za redom biti prvak Evrope, prvak sveta... Stvarno nije mala stvar. Mislim da svi treba da se radujemo", rekla je Lazovićeva Tanjugu.

"Mislim da smo tu utakmicu dobile zato što smo verovale od samog početka. Nije mala stvar igrati pred 15.000 ljudi koji neverovatno navijaju za svoju zemlju. Svaka im čast na tome. Mi smo uspele da izdržimo taj pritisak i da na kraju dobijemo izgubljenu utakmicu".

Kao najmlađoj u timu pripala joj je čast da pobednički pehar sa EP donese u Srbiju, a devojka koja će za dva dana da napuni 20 godina imala je priliku da prvi put doživi i izlazak na balkon Skupštine grada, što je kako kaže, san svakog sportiste.

Odbojkašice sledeće godine nastupaju na Olimpijskim igrama u Tokiju, na kojem se već sada očekuje zlatna medalja, kojom bi izabranice Zorana Terzića objedinile šampionske titule sa tri najveća takmičenja.

"Mogu da obećam da će reprezentacija dati sve od sebe da sledeće godine, ako Bog da, osvojimo i olimpijsko zlato", zaključila je Lazovićeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.