Izvor: MozzartSport.com, 18.Avg.2020, 13:04

Buongiorno Italia: Vreme je da se u Romu vrate Toti i De Rosi

Tri opcije za Lacio posle „ispale“ Davida Silve, Juventus pritiskaju argentinske muke, deseto evropsko finale Intera

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Trijumf Intera protiv Šahtjora u polufinalu Lige Evrope, dolazak Dana Fridkina na čelo Rome, odluka Davida Silve da ostavi na cedilu Lacio i argentinske muke Juventusa (Dibala traži 20.000.000, Iguain ne želi da ode) su glavne teme u italijanskoj sportskoj štampi.

LA GAZZETTA >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << DELLO SPORT

Inter, veliko finale”, dominira naslov sa fotografijom igrača Intera kako prolavaljaju jedan od pet golova protiv Šahtjora koji su ih odveli u finale Lige Evrope. U nadnaslovu se odaje priznanje Lautaru Martinezu i Romelu Lukakuu za otkucavanje karte za finale u Kelnu protiv Sevilje.

Preterani Inter” je naslov preko cele druge i treće strane. U tekstu se pored citiranja izjava aketera posebno naglašava da nikada nijedan italijanski tim nije igrao finale Lige Ervrope, a da je Italija, odnosno reprezentacija, dobila top igrača na sredini terena: Barelu.

Gazeta podseća da će u petak Inter igrati deseto evropsko finale: šest puta je podigao pehar (tri puta u Ligi (Kupu) Šampiona, tri puta Kup UEFA) a izašao je tri put sagnute glave (dva puta u Kupu šampiona i jednom u Kupu UEFA).

Ludo leto Nerazura” je naslov redakcijskog komentara u kome se kaže da je Konteov tim iz nedelje u nedelju napredovao i da završava u velikom stilu najdužu sezonu u istoriji fudbala. U komentaru se posebno ističe da je Konte napravio i veliki posao za selektora Roberta Mančinija budući da su akteri Interove renesanse četvorica potencijalnih reprezentivaca Azura: Bastoni, Barela, D’Ambrozio i Galjardini a njima treba dodati i Sensija koga su povrede onemogućile da prikaže svoj raskošni talenat.

Mesi, počela trka za zlatom: Žang, emiri i šeici”; naslov je teksta u kome se navodi da će Inter, Mančester Siti i PSŽ pokušati da „ukradu” Argentinca Barseloni. Ipak, u tekstu Gazeta priznaje da su Kinezi u trci sa Arapima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (Mančester Siti) i Katara ( PSŽ) u zaostatku.

Halo, Ibra? Pioli zaigrao na telefonski poziv”, izveštava se da je trener Rosonera pokušao da u telefonskokm razgovoru ubedi Ibrahimovića da prihvati nižu platu od one koju mu je ponudila uprava Milana. Šveđanin je, zasada, čvrst pri zahtevu od 7.500.000 evra, ali se u članku ističe da se otvorila spirala za eventualni kompromis.

„Tudor će biti Pirlov tutor u Juveu”, navodi Gazeta da je Stara dama angažovanjem bivšeg igrača Bjankonera Igora Tudora želela da pojača maksimalno stručni štab novog trenera,budući da je Tudor akumulirao značajno iskustvo vodeći Udineze, Hajduk, PAOK i Galatasaraj. Takođe se kaže da su Anjeli i Nedved odigrali ključnu ulogu u angažovanju hrvatskog trenera budući da su sa njim u odličnim odnosima još iz vremena kada je Igor nosio dres Juvea.

CORRIERE DELLO SPORT

Moja Roma među velikima” obećao je prvog dana po preuzimanju rimskog kluba Dan Fridkin novi vlasnik Vučice. Teksaški tajkun je odmah stavio do znanja da će njegovo vođenje kluba biti u diskontinuitetu sa prethodnikom Džejmsom Palotom, počev od odnosa sa navijačima: “Uvek ću biti uz rame tifozima”, poručio je Fridkin.

U redakcijskom komentaru “Dan je ušao odamh u srce” se ističe da je novi entuzijazam i optimizam zapljusnuo ambijent Đalorosih po dolasku novog vlasnika, Dana Fridkina. Na unutrašnjim stranama se kaže da će generalni direktor Gvido Fjenga već sutra biti u Londonu gde ća sa sinom novog vlasnika, Rajanom Fridkinom, napraviti strategiju za sledeći prelazni rok i organizaciju kluba. Istovremeno se piše i dolasku Pedra u Večni grad na kontrolu ramena uz pojašnjenje da će se vratiti u Rim za deset dana kada će obaviti medicinske pregled i potpisati dvogodišnji ugovor, sa opcijom za treću, za platu od 3.000.000 evra plus bonusi po sezoni. List izveštava i da je Roma sve zainteresovanija za Nikolu Maksimovića i da se razmatra ozbiljno eventualna mogućnost da dođe do razmene sa Underom koji bi obukao dres Napolija.

Sada je vreme da se vrate i zastave”, naslov je drugog teksta posvećenog Romi u kome se priželjkuje da novi vlasnici vrate u Trigoriju legende, Frančeska Totija i Danijelea de Rosija.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ćao Lacio, Silva je izabrao Španiju”, piše Korijere da su predsednik Klaudio Lotito i sportski direktor Igli Tare doživeli kao veliku uvredu način na koji je Silva „otkačio“ Lacio. Čelne ljude Nebeskoplavih je posebno pogodilo to što su saznali za odluku Silve iz medija. Naime, prema izvorima iz Formela, Lacio je još pre deset dana poslao ugovor na potpis Silvi. Španac je uz razne izgovore izbegavao da ga potpiše i pošalje nazad. Na kraju se nije udostojio ni da pozove Tarea ili Lotita, da se zahvali na ponudi i kaže da je izabrao da se vrati u Španiju. U istom tekstu se navodi da Lacio već razmišlja o planu B i da su u igri Hames Rodrigez koga je ponudio Mendeš, kao i Albanac za švajcarskim pasošem Šaćiri, dok bi Felipe Anderson rado da se vrati u Večni grad iz Londona.

Korijere donosi priču i da je Paulo Dibala tražio, ni manje ni više, 20.000.000 evra po sezoni od Juventusa i da je zbog toga došlo do zahlađenja u odnosima dve strane. Uprava kluba je obećala Pirlu da će zadržati Dibalu, ali sa traženjem gotovo trostrukog povećanja plate, i tu u ovim kriznim vremenima, svi scenariji su otvoreni: od toga da Dibala bude prodat ako neko plati 90.000.000 do 100.000.000 evra ili neki od velikh klubova ponudi razmenu, Mančester junajted Pogbu ili Real Madrid Iska ili Asensija.

TUTTOSPORT

Iguain blokirao Juve”, tvrdi Tutosport da je sa tvrdoglavim stavom Pipita doveo u veoma nezgodnu situaciju Bjankonere. Argentinac želi da ostane do kraja ugovora u Juventusu poštu mu garantuje 7.500.000 evra. Takav stav Iguaina komplikuje planove Stare dame u prelaznom roku jer automatski stopira korake na približavanju Miliku, Džeku ili Himenezu, trojici kandata za napad Stare dame u sledećoj sezoni.

Na unutrašnjim stranama se kaže da je Juve odlučio da proda Dibalu i ostvari veliku kapitalanu dobit. Pitanje je samo da li će se ona realizovati kroz keš ak bi neki klub platio 90.000.000 do 100.000.000 miliona evra ili bi bila ostvarena kroz razmenu sa Pogbom iz Mančester junajteda ili Iskom iz Real Madrida.

List izveštava i da Juve čekaju teški dani sa Arturom s obzirom na to da je novo pojačanje Juvea zaradilo pažnju medija automobilskom nesrećom i vožnjom u pijanom stanju. Kao i drugi listovi, i Tutosport izveštava da će Tudor biti deo stručnog štaba Juventusa. Hrvat će biti zadužen za odbranu Stare dame, a još se ne zna da li će biti i zvanično Pirlov zamenik.

Kakav Inter! U finalu je” naslov je ispod zaglavlja Tutosporta. Preko druge i treće strane svetli naslov: „Fenomenalan! Ovaj Inter je bez kraja”. U tekstu se kaže da su Nerazuri pregazili brazilsku koloniju fudbalera u ukrajinskom klubu. Ističe se posebno taktička supremacija Intera na terenu i činjenica da su Nerazuri, za razliku od drugih italijanskih klubova u Evropi, pokazali da mogu da izdrže ritam koji se praktikuje u evropskim kup takmičenjima. List dodaje i da je Inter, osokoljen rezultatima u Ligi Evrope, ubrzao pregovore oko dovođenja Tonalija i Kumbule, a registrovani su pomaci i oko prelaska Emersona Palmijerija iz Čelsija u Inter.

Piše:Željko Pantelić

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.