Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2020, 14:19

Buongiorno Italia: U poteri za ranjenim Milanom

Ibrahimović veća zvezda i od Ronalda, brine sastanak Čalhanoglua i Demirala

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Zlatan Ibrahimović, Kristijano Ronaldo i nastavak Lige šampiona su glavne teme u italijanskoj sportskoj štampi. Uz pregršt hvalospeva na račun Šveđanina se objavljuju i tekstovi u kojima se najavljuje lov na Milan, najveći rivali žele da iskoriste probleme Rosonere i nadoknade bodovni zaostatak. Osim današnjih mečeva Juventusa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Lacija koji sa Paulom Dibalom i Čirom Imobileom jurišaju na pobede koji bi širom otvorili vrata osmine finala, najavljuje se i sudar Intera i Real Madrida.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Zlatanas”, napravila je Gazeta novi neologizam spajajući ime Ibrahimovića i reč as (asso na italijanskom). Međutim uz lavinu komplimenata i enormnog divljenja Šveđaninu provejava i briga zbog njegove povrede koja će ga udaljiti barem tri nedelja sa terena. U podnaslovu stoji da je u svojih 39 godina Ibra značajniji za svoj tim nego Ronaldo za Juve i da zato želi još jednom da zadivi sve i oporavi se od povrede brže nego što to lekari predviđaju.

Zlatan i Ronaldo večne vođe. Milan sanja sa Ibrom, a Juve krči put sa CR7. Niko nije bolji od njih”, naslov je preko cele druge i treće strane na kojima se upoređuju statistički podaci dvojice napadača. U tekstu se kaže da je Ibra prvi na listi strelaca i da je pravi “vođa čopora” dok je Kristijano hladniji u odnosima sa saigračima. “Zlatan je rastao u getu, čak i kada bi se potukao s nekim on je sve u svom kraju smatrao braćom. Ronaldo je od prvih igračkih dana u Lisabonu imao samo jednu misiju: da pokaže svima da je najbolji na svetu”, zapaža list.

Takođe se kaže da je Stefano Pioli konstruisao Milan oko Zlatana i tako poboljšao kvalitete svih igrača na raspolaganju što je rezultiralo sa deset bodova više posle osam kola u odnosu na prethodnu sezonu. “Portugalac je dao sigurnost Juventusu: njegov doprinos nije nikada izostao na ključnim mečevima, čak i kada su Bjankoneri gubili”, zaključio je milanski dnevnik.

Na unutrašnjim stranama se posvećuje prostor i alternativnim rešenjima na raspolaganju MIlana u odsustvu Ibrahimovića. Gazeta smatra da će prva zamena za Ibru u ulozi špica biti Ante Rebić, a druga alternativa mladi Kolombo.

Dibala pravi zaokret protiv Ferencvaroša i vodi Juve kao osmini finala”, najavljuje se prisustvo od prvog minuta Argentinca na meču sa Mađarima posle serije utakmica koje je počeo na klupi. Paulo će igrati u napadu sa Ronaldom, a šansu će ponovo dobiti i Federiko Bernardeski. Ideja Pirla je da se Hoja i Berna raspucaju u meču sa timom koji je primio najviše golova u Ligi šampiona i da se obezbedi matematički prolaz u osminu finala Lige šampiona dva kola pre kraja grupne faze takmičenja. U odbrani će pored Matijsa De Lihta, jedinog centralnog beka koji je ostao na raspolaganju (Demiral, Bonuči i Kjelini su povređeni), igrati Danilo i Aleks Sandro.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Lacio, Imobile motiviše svoje drugove da dotaknu… Zenit”, dvosmisleni je naslov imajući u vidu značenje reči “zenit”. U najavi se ističe da bi pobeda protiv ruskog tima, praktično, otvorila Laciju autoput ka nokaut fazi Lige šampiona. U odnosu na tim koji smo videli protiv Krotonea predviđene su dve izmene: Luiz Felipe umesto Patrika u odbrani i Akpa Akpro na poziciji Parola u srednjem redu pošto je Sergej Milinković Savić i dalje odsutan zbog Kovida-19. Piše se i o sukobu između predsednika Klaudija Lotita i tim-menadžera Anđela Perucija. Njih dvojica su se sukobili oko visine i načina na koji je trebalo da bude sankcionisan Luis Alberto zbog svojih komentara na društvenim mrežema o načinu trošenja novca predsednika kluba. Ne isključuje se da Peruci podnese ostavku.

Inter – Real, Konte se uzda u Lukakua i Lautara Martineza. Benzema ostao kod kuće”, priprema teren Gazeta i za veliki sudar Nerazura i Blankosa na San Siru sutra uveče. Međutim u člansku se navodi da je stvarna slaba tačka Intera odbrana, pogotovo na San Siru. Na početku ove sezone Nerazuri primaju duplo više golova na svom stadionu nego na gostovanjima: 2,2 po meču u Milanu, a 1,16 na stadionima širom Italije i Evrope.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma, rekordni broj golova, a sada se vraća Džeko”, stavlja rimski dnevnik u prvi plan veoma pozitivan period kroz koji prolaze Đalorosi i jedan interesantan primat Paula Fonseke. Sa portugalskim trenerom na klupu u prvih 60 utakmica Roma je zatresla mrežu120 puta. Tim nije bio tako efikasan čak ni kada su ga vodili Zdenek Zeman i Lučano Spaleti. “Fonseka je uspeo da utisne snažan identitet ekipi, a sada će moći da računa i na Džeka koji želi da bude na listi putnika za Kluž u Ligi Evrope”, dodaje Korijere. Jedini razlog za brigu ovih dana u Trigoriji su povrede dvojice defanzivaca Ibanjeza i Mančinija budući da je Maraš Kumbula pozitivan na Kovid-19, a Kris Smoling i Federiko Facio nisu u top formi.

Lacio, juriš Imobile”, najavljuje se ispod zaglavlja večerašnji meč Lige šampiona Nebeskoplavih sa Zenitom. “Čiro je kandidat za titulu najboljeg fudbalera u 2020. godini zajedno sa Mesijem u Kristijanom Ronaldom, ali pre tog laskavog priznanja mora da misli na Ruse i kako da ih pobedi”, stoji u podnaslovu. U tekstu se kaže da je Imobile jedini Italijan među kandidatima za igrača godine što je veliki stimulans za golgetera imajući u vidu sve što se događalo oko njega i Lacija prethodnih nedelja. I Korijere, kao i Gazeta, piše o sukobu između predsednika Lotita i tim-menadžera Perucija i da je to još jedan problem koji će u Formelu morati da reše.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ibra se zaustavio i sada počinje lov na Milan”, piše Korijere da će Šveđanin morati da odsustvuje najmanje tri nedelje i da se tako otvara prostor za takmace Rosonera da nadoknade bodovni zaostatak.

Napoli, Gatuzo i igrači, oči u oči, bez pardona”, svedoči Korijere o veoma žestokom suočavanju u Kastel Volturnu posle poraza od Milana. Trener Napoija je posebno ljut na svoje igrače zbog mlakog pristupa igri, pogotov u prvom poluvremenu. Situacija se toliko zagrejala da je Đenaro Gatuzo čak pretio i da bi mogao da digne ruke od svega.

TUTTOSPORT

Evo Dibale!”, naslov je uz fotografiju nasmejanog Argentinca sa Kristijanom Ronaldom, koji po pravilu mora da krasi svaku prvu stranu torinskog dnevnika. U podnaslovu se dodaje da će Paulo i Kristijano biti napadački tandem mada Tutosport ostavlja mogućnost da večeras Juve igra i sa tri napadača. I dok u napadu Andrea Pirlo ima slatke muke ko bi mogao da igra u bogatoj lepezi izbora ofanzivnih fudbalera, u odbrani je uzbuna podignuta na najviši nivo. U pogonu je ostao samo tek oporavljeni De Liht. Holanđanin ne može da igra sve utakmice, između ostalog i zbog velikog rizika od nove povrede koja su uvek u zasedi kada se radi o igračima rekonvalescentima.

Jao Ibro”, indikativan je izbor naslova koji dočarava težinu problema za Milan koji neće moći da računa na svog najboljeg igrača u sledeće tri nedelje.

Tutosport piše i o veoma intrigantnoj poseti Hakana Čalhanoglua štoperu Juventusa Merija Demiralu sa provokativnim naslovom “Čalhanoglu u Torinu kod Demirala. Šta se događa između Milana i Juvea?”. Susret dva zemljaka i velika prijatelja, pogotovo u situaciji kada je Demiral povređen, a Čalhanoglu je imao slobodan dan ne bi trebalo da bude neobična. Međutim, kako su prethodnih nedelja kružile glasine da je Čalhanoglu tražio astronomsku cifru za produžetak ugovora sa Rosonerima (7.000.000 evra po sezoni) i da je njegov menadžer imao kontakte sa Interom i Juventusom, objavljivanje zajedničkih slika na društvenim mrežema dva Turčina je poprimilo miris intrige i otvorilo prostor za brojne spekulacije. Podsetimo, Čalhanogluu ističe ugovor sa Milanom sledećeg leta i on će moći već od januara da slododno pregovara sa drugim klubovima, uključujući i da potpiše novi ugovor.

Sasuolo, start da se naježiš u ime Đorđa i Adrijane Skvinci”, naslov je komentar glavnog i odgovornog urednika Tutosporta Ksavijera Jakobelija povodom fanatastičnog početka sezona igrača Roberta De Zerbija. U tekstu se podseća da je nedavno obeležena godišnjica smrti dvoje supružnika koji su izgradili današnji Sasuolo i postavili jake i moćne temelje na kojima je konstruisano najprijatnije iznenađenje Serije A. Takođe se navodi da je finansijska stabilnost, za koju su najzaslužniji Skvinci, omogućila Sasuolu da zadrži, bez većih problema, sve najbolje igrače: od Lokatelija i Boge do Đuričića, Berardija i Kaputa. Ostalo je rad i vizija trenera De Zerbija koji izrasta u velikog fudbalskog stručnjaka.

Piše: Željko PANTELIĆ

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.