Izvor: MozzartSport.com, 16.Sep.2021, 13:14

Buongiorno Italia: Sari preti tužbom Kifiju, Roma sa Murinjom rasprodala stadion za CSKA Sofiju

Italijanska štampa, nošena patriotizmom, piše da je Milan podignuta čela napustio Liverpul, odnosno da je stoički odolevao napadima Salaha i drugova

Jedan od limita novog kormilara Nerazura koji se već viđao tokom njegovog boravka na klupi Lacija su izmene koje su prečesto pogrešne ili nisu blagovremene. Sa izmenom Perišića i Darmjana i ubacivanjem Dimarka i Damfrisa, Inzagije skresao krila svom timu. Perišić je bio među najboljim akterima meča do svog izlaska a Darmjan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je praktično anulirao Viničusa. Bez Perišića, Inter je izgubio propulsivnu snagu na levom boku dok je bez Darmjana na terenu Viničus počeo da radi šta je hteo na krilu.

Ulazak Vidala i Koree umesto Čalhanoglua i Martineza su definitivno pokopali nade Intera da može da osvoji tri boda protiv Real Madrida. Čileanac je bio na momente toliko loš da ga je bilo iritirajuće gledati dok je Korea već „ispucao“ svoje golove za ovaj deo godine protiv Verone. Nije sarkazam, Korea u sezoni postiže između 8 i 10 golova. Nekoliko italijanskih novina je danas imalo uvodnike ili komentare u kojima se konstatuje da Interu nedostaje rasni golgeter.

Ipak, najviše razloga za brigu je probudio Bastoni. Opravdanje za mladog italijanskog reprezentativca je da se tek oporavio od povrede, ali količina grešaka koje je napravio juče je zabrinjavajuća svejedno. Da nije bilo monumentalnog Škrinjara koji je zatvarao rupe na sve strane u odbrani, Real bi i pre 89. minuta postigao gol.

Generalno, igra Intera posebno u prvom poluvremenu ohrabruje i uprkos porazu od Real Madrida čini se da bi ovog puta Nerazuri mogli konačno da prođu grupnu fazu. Da bi se to dogodilo neophodno je da za dve nedelje podese nišanske sprave i konačno zatresu mrežu Šahtara. Prošle godine u 180 minuta sa Romeluom Lukakuom nisu uspeli i pored sijaset stvorenih šansi.

JUVENTUS

Trener Bjankonera Maks Alegri je odlučio da promeni postavku i u sledećem periodu ćemo videti Juve u formaciji 4-4-2, uključujući i sledeći meč sa Milanom. Stara dama je jedina osetila slast pobede u Ligi šampiona među italijanskim klubovima, ali je, ruku na srce, imala i najlakšeg protivnika, a imaće i dan više odmora do Milana koji je sinoć igrao protiv Liverpula. Prednost koja nije za potcenjivanje.

Namera Alegrija da igra sa dva napadača je proizvela par pitanja. Pre svih u kojoj ulozi će igrati Federiko Kjeza, pošto je malo verovatno da napadački tandem čine bivši igrač Fjorentine i Paulo Dibala. Jedno od rešenja je da Kjeza igra kao spoljni vezni, na desnoj ili levoj strani, po potrebi, a druga solucija je da bude drugi špic iza Morate ili Kina. Štaviše, pojedini bivši fudbalski asovi i treneri smatraju da bi tandem Kjeza – Kin mogao da bude i par budućnosti ne samo za Juve već i za nacionalnu selekciju.

Osim o formaciji Juvea priča se i piše se mnogo i o produžetku ugovora Dibale sa Juventusom. Danas bi trebalo da se čuju menadžer Argentinca Antun i sportski direktor Kerubini. Dibala želi da sa bonusima zarađuje koliko i De Liht, odnosno Paulo ne želi po primanjima da bude drugi među fudbalerima Juventusa. Stara dama izgleda nema nameru da ponudi više od 10.000.000 evra po sezoni što je za dva miliona manje od onoga što zarađuje Holanđanin. Ipak, postoji optimizam da bi kompromis mogao da bude pronađen relativno brzo.

LACIO

Mauricio Sari je digao veliku aferu. Trener Nebeskoplavih tvrdi da nije psovao, da zato ima tri svedoka i preti da će arbitra Kifija tužiti redovnim sudovima zbog lažne prijave. Sari je kategorično negirao da je psovao Boga i ne miri se sa odlukom da bude suspendovan na dve utakmice. Naime, Sari osporava i crveni karton koji je dobio zbog verbalnog napada na Salemakersa po završetku meča jer po njegovom opisu događaja on je bio isprovociran ponašanjem Belgijanca i činjenicom da je Ibrahimović uhvatio za vrat Lejvu. Kako god bilo očekuje nas vrlo uzbudljiva sedmica a disciplinski organi a možda i redovni sudovi će imati pune ruke posla. Podsetimo, samo za građanske parnice između licenciranih igrača, trenera i fudbalskih rukovodioca važi klauzula po kojoj se oni odriču podnošenja tužbi redovnim sudovima, dok je za krivične parnice dovoljno da zainteresovana strana samo obavesti FS Italije. Budući da se optužbe Sarije odnose na dela koja spadaju u krivična, nije mu potrebno odobrenje FS Italije da bi tužio Kifija.

Što se utakmice sa Galatasarejem tiče, Lacio će izvršiti rotaciju polovine tima. Na gol se vraća Strakoša, u odbrani ćemo videti Patrika, Radua i Lacarija uz nezamenljivog Ačerbija. Na sredini terana od startera bi trebalo da se pojavi samo Sergej Milinković Savić dok će šansu dobiti Eskalante i Bašić. U napadu će zaigrati Murići i Zakanji u Felipea Andersona ili Pedra.

NAPOLI

Lučano Spaleti nije nikada pobedio na Ostrvu a Napoli se samo jednom vratio kući pevajući sa druge strane Lamanša i to pre više od pola veka nakon pobede nad Svindonom. Toskanski stručnjak je pre meča sa Lesterom podvukao da će put njegovog tima u tekućoj sezoni determnisati mečevi kao večerašnji sa Lisicama. Verovanto zbog toga će u redovima startera Azura biti manje promena nego kada su u pitanju početne postave Lacija i Rome u evropskim kup takmičenjima.

Lorenco Insinje želi da igra meč protiv Lestera ali stanje njegovog kolena ne ohrabruje i najverovatnije će morati da se preda i gleda meč sa klupe. Alternativa za kapitena je Lozano koji će sa Elmasom i Politanom pomagati Osimehnu u napadu. Na sredini terena su potvrđeni Fabijan Ruiz i Angisa. U odbrani će dobiti priliku Rahmani i Malkui pored Kulibalija i Di Lorenca koji bi trebalo da igra na poziciji levog beka.

ROMA

Groznica zvana Žoze Murinjo trese iz temelja Večni grad. Zvuči neverovatno za ovdašnje prilike, ali sve karte u prodaji za meč sa CSKA Sofijom u Ligi Konferencije su planule, svih 30 hiljada, pošto je u Italiji dozvoljeno popuniti stadion samo do 50 odsto kapaciteta.

Murinjo je stavio jasno do znanja da Serija A ima prioritet u odnosu na Ligu konferencije, ali da se ne odriče unapred mogućnosti da budi prvi trener koji je osvojio novo evropsko takmičenje.

Protiv bugarskog tima Roma će igrati sa šestoricom novih igrača u startnoj postavi u odnosu na početnu jedanaestoricu u meču sa Sasuolom. U tim se posle povrede vraća Smoling, na bekovskoj poziciji će šansu dobiti mladi Kalafjori dok će Dijavara odmeniti Kristantea na sredini terena. U napadu će samo Pelegrini biti potvrđen od prvog minuta dok će oko njega kružiti Karles Perez na desnoj strani, El Šaravi na levoj a Šomurodov ispred. Dovoljn je pogledati i uslovno rečeno B tim Rome da se zaključi da Đalorosi u ovoj sezoni mogu da igraju veoma važnu ulogu u Seriji A jer imaju alternative na visini najjačih takmaca, od Intera i Napolija do Milana, Atalante i Juventusa.

LIGA KONFERENCIJE - 1. KOLO

GRUPA A

Utorak

Makabi Tel Aviv - Alaškert 4:1 (3:1)

/Perica 13, Kanihovski 32, Biton 45+3 penal, Hozez 72 – Embalo 17/

Četvrtak

18.45: (3,00) Helsinki (3,30) LASK (2,55)

GRUPA B

Četvrtak

18.45: (9,00) Flora (4,90) Gent (1,40)

21.00: (3,70) Anortozis (3,20) Partizan (2,25)

GRUPA C

Četvrtak

21.00: (1,20) Roma (7,75) CSKA Sofija (16,0)

21.00: (1,80) Bode (3,70) Zorja (5,00)

GRUPA D

Četvrtak

21.00: (3,00) Jablonec (3,15) Kluž (2,65)

21.00: (3,80) Randers (3,50) AZ Alkmar (2,10)

GRUPA E

Utorak

Makabi Haifa - Fajenord 0:0

Četvrtak

18.45: (2,65) Slavija (3,25) Union Berlin (2,90)

GRUPA F

Četvrtak

18.45: (5,00) Slovan (3,70) Kopenhagen (1,80)

18.45: (17,0) Linkoln (6,75) PAOK (1,22)

GRUPA G

Četvrtak

18.45: (2,90) Ren (3,15) Totenhem (2,70)

18.45: (5,50) Mura (3,90) Vitese (1,70)

GRUPA H

Četvrtak

16.30: (2,55) Kairat (3,10) Omonija (3,20)

18.45: (3,50) Karabag (3,50) Bazel (2,20)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.