Izvor: MozzartSport.com, 11.Jun.2020, 12:51

Buongiorno Italia: Rangnik hoće Jovića, a ne Milika! Ibra se obrušio na Gazidisa

I verovatno ide iz Milana

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najinteresantniju priču za nas ovog jutra u italijanskoj štampi donosi Tutotosport koji tvrdi da je Ralf Rangnik jasno stavio do znanje da je Luka Jović njegov prvi izbor, a ne Arkadijuš Milik. Od ostalih vesti u prvom planu je svađa između Zlatana Ibrahimovića i generalnog direktora Miliana Ivana Gazidisa. Prenose se vrlo oštre optužbe fudbalera na račun >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rukovodioca Rosonera. Piše se dosta i o polufinalnim mečevima Kupa Italije, kao i o vrlo napetoj situaciji u Romi, kako između vlasnika kluba i funkcionera tako i među samim rukovodiocima kluba.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milan, visoki napon”, prepričava Gazeta buran dan u Milanelu, odnosno verbalni orkšaj između generalnog direktora Ivana Gazidisa i Zlatana Ibrahimovića. Švedski fudbaler je bez pardona skresao u lice Gazidisu sve što misle igrači Milana: “Što te nije bilo sve ovo vreme, a došao si sad 48 sati pred utakmicu koja odlučuje o finalu Kupa Italije? Ovo više nije Milan koji sam ja poznavao. Ovde se ne zna ni ko pije ne plaća”. U tekstu se kaže da posle jučarašnjeg nastupa Ibre teško je zamisliti njegov ostanak u Millanelu, kao i velikog broja igrača. List podvlači i da je bilo veoma indikativno i odsustvo Paula Maldinija. U drugom tekstu se navodi da je Stefano Pioli sve bliže izlaznim vratima bez obzira na rezultate u finalu sezone. “Pioli i igrači Milana će igrati da ostave dobar utisak kako bi sebi obezbedili vetrinu za sledeći angažman i zato bi Rosoneri mogli da budu prijatno iznenađenje”, zapaža milanski dnevnik.

Osvojiću ga ja! Ko će sruštiti tabu Kupa Italije? Sari, Pioli, Gatuzo ili Konte”, ističe se da nijedan od četvorice trenera u polufinalu nacionalnog kupa nije nikada osvojio to takmičenje vodeći tim sa klupe.

Nova haljlina za Staru damu: Ronaldo i Dibala sa Daglasom Kostom”, potvrđuje Gazeta indikacije da će se Juventus sutra uveče na svom stadionu pojaviti sa navedenom trojkom. I pored toga što je priznao da Kristijano Ronaldo i Paulo Dibala nisu baš komplementarni fudbaleri, Mauricio Sari će igrati na kartu kvaliteta i fantazije koju nose sa sobom Portugalac i Argentinac kao i Brazilac Daglas Kosta. Prenosi i se i izjava Sarija o Miralemu Pjaniću čije je slabije partije opravdao činjenicom da Bošnjak nije bio u stanju da izdrži psihološki pritisak obaveze da bude stalno na visokom nivou.

Izazov na visini: Kulibali i Škrinjar, divovi za finale i preokret”, suprotstavlja Gazeta dvojicu defanzivaca koji su u dosadašnjem delu sezone podbacili u odnosu na očekivanja i potencijale koje imaju. Po Gazeti, upravo bi njih dvojica mogli da budu jezičak na vagi za ishod polufinala Kupa Italije Napoli – Inter i da od njihovog preporoda u velikoj meri zavisi koliko će biti uspešan nastavak sezone za Azrue odnosno Nerazure.

De Laurentis se sreo sa fudbalerima: dogovor oko plata, ali ne i oko kazni”, piše list da je predsednika Napolija obeća svojim igračima da će isplatiti sve plate, uključujuči io one tokom “lockdowna”, ali je odbio da popusti oko pretenzija da igrači plate novčane kazne zbog pobune posle meča sa Salcburgom u Ligi šampiona.

Espozito promenio menadžera: potreban je novi dogovor sa Interom”, izvšetava milanski dnenvik da je porodica mladog fudbalera otpustila Augusta Karpeđanija, dosadašnjeg menadžera Sebastijana, jer nije isposlovao ugovor sa Interom koji su očekivali. Po pisanju lista, Federiko Pastorelo bi trebalo da preuzme ulogu Karpeđanija i da obezbedi bolji ugovor za mladog Espozita. Poučen iskustvom sa Nikolom Zaniolom, Inter nema nameru da izgubi još jedan veliki talenat zbog čega se veruje da će rešenje biti pronađeno.

Pelegrini donosi puno para, ali je njegova budućnost Roma”, izveštava se da zamenik kapitena Rome nema nameru da napusti Večni grad i pored toga što ima raskidnu klauzulu koju bi mnogi klubovi mogli da plate, 30.000.000 evra. Lorenco Pelegrini je preko svog menadžera stavio do znanja medijima i upravi Rome da on sebe i dalje vidi u Rimu i da neće uzeti u razmatranje ponude drugih klubova.

Ko sa Imobileom? Veliki duel između Koree i Kaiseda”, tvrdi list da je bivši reprezentativac Ekvadora uspeo da dovede u pitanje hijarerhiju u napadu Lacija. Po Gazeti Korea i Kaisedo polaza sa jednakim šansama za mesto startera pored Imobilea.

CORRIERE DELLO SPORT

Milan eksplodirao”, i Korijere prenosi detalje žestokog sukoba između Ibrahimovića i Gazidisa. U podnaslovu se ističe da je Zlatan govorio u ime celog tima i da su na kraju fudbaleri Rosonera prihvatili da im se mesečna plata za april smanji za 50 odsto. Kao i Gazeta i Korijere podvlači kao veoma značajnu činjenicu da Paolo Maldini nije bio u društvu Gazidisa.

Penal!”, slikovit je naslov ispod zaglavlja s kojim se prezentuje novina u polufinalu Kupa Italije. Naime, u slučaju da Juve i Milan odigraju nerešeno 1:1 i da Inter pobedi Napoli 1:0, ne bi se igrali produžeci, odmah bi se pristupilo izvođenju penala. U tekstu na unutrašnjim stranama sa objašnjava da je ta odluka doneta kako bi se zaštitili fudbaleri koji ne igraju tri meseca utakmice i da su zbog toga sva četvorica trenera radili sa igračima na izovođenju jedanaesteraca.

Roma podeljena, upava kluba na ispitu”, navodi se da su oblaci nad rimskim klubom sve mračniji i da atmosfera između vlasnika i rukovodilaca kluba, kao i između samih funkcionera Rome, nije dobra. “Paloti su zasmetale izjave i postupci generalnog direktora Fjenge, a Baldisoni pokušava da povrati pozicije koje je imao donedavno u Romi. Petraki je sve bliži prevremenom rastanku”, ističe Korijere.

U drugim tekstovima posvećenim Romi, Korijere piše da se klub nada da će UEFA dozvoliti naknadno ubacivanje igrača na listu UEFA koji su bili povređeni u januaru i iz tog razloga nisu figurirali na spisku igrača za Ligu Evrope. Tu se, naravno, misli na Nikoloa Zaniola koji neće moći da igra za Romu u Ligi Evrope ako UEFA ne da zeleno svetlo. Piše se i da je Pelegrini odlučio da ostane veran Romi uprokos izjvama sportskog direktora Đanluke Petrakija. Štaviše, menadžer Pelegrinija je na sastanku sa Petrakijem potvrdio da njegov klijent nema nameru da uzme u razmatranje bilo koju ponudu osim Romine za produžetak ugovora.

Lacio noću, prijateljska utakmica na Olimpiku posle 20 časova”, najavljuje se trening meč Nebeskoplavih u večernjem terminu kako bi se fudbaleri privikli na satnicu koja će biti zastupljena tokom juna i jula u Seriji A. Korijere piše i da Igli Tare ne odustaje od Maraša Kumbule uprkos velikoj konkurenciji Intera i Juventusa, kao i da je i dalje u trci za Votfordovog napadača Luisa Suareza. Verona traži 30.000.000 za defanzivca, što svi zainteresovani klubovi smatraju previskom cenom dok bi Votford da napravi licitaciju za napadača koji igra na pozajmici u Saragosi i tako maksimalizuje profit. Lacio nema nameru da plati višeod 15.000.000 evra za Kolumbijca.

De Laurentis: Ja plaćam, vi pobeđujete”, tako je Korijere sintetizovao stav predsednika Napolija koji je jedini vlasnik kluba u Seriji A koji je spreman da plati ceo iznos plata u prolećnim mesecima. Istovremeno se kaže di da je predsednik kluba spremio predloge za produžetak ugovora sa nekoliko fudbalera, od Drisa Martensa i Pjotra Zjelinskog do Aleksa Mereta i Hosea Kaljehona. “Posle fudbalera, na red će doći i produžetak ugovora Gatuza”, tvrdi Korijere. Jedini kamen spoticanja ostaju novčane kazne igračima zbog odbijanja da odu karantin posle meča sa Salcburgom u LŠ.

TUTTOSPORT

 “Zaniolo, Juve - Roma: Istina!”, otkriva torinski dnevnik da je generalni direktor Rome Gvido Fjenga odbio ponudu Juventusa za Zaniola, odnosno da Roma ne prihvata bilo kakve razmene igrača za Zaniola, čak ni uz doplatu, te da je cena ispod koje ne idu 60.000.000 evra. Odluka UEFA da suspenduje finansijski fer plej zbog pandemije kovida-19 olakšala je značajno poziciju Rome jer nije primorana da proda svoje najbolje igrače kako bi zadovoljila parametre UEFA. Juve, tvrdi list, u ovom momentu ne može da plati 60.000.000 evra, ali će s pažnjom nastaviti da prati sve što se događa oko Zaniola. Najveća i jedina realna opasnost za Juveove ambicije da dovede Zaniola se zove Liverpul, prenosi list.

Juve, pozitivne i negativne strane”, izveštava Tutosport da je pobeda nad Interom neposredno pred “lockdown” vratila samopozdanje u Kontinasi, a da su tokom prethodnih nedelja ohrabrili mnogo forma i pristup senatora u timu (Đorđo Kjelini, Đanluiđi Bufon, Leonardo Bonuči) i Kristijana Ronalda. Povratak Samija Kedire u tim je takođe veliki plus kao i poboljšanje forme Dibale, Arona Remzija i Matijsa De Lihta.

Misija Daglasa Koste: opravdati poverenje Sarija”, objašnjava torinski dnenvik da će trener Juventusa dati veliku šansu i minutažu Brazilcu u nastavku sezone i da očekuje od krilnog napadača da ga ne izda i pruži sve od sebe na terenu.

Konte, pozajmi nam Najngolana”, izveštava Tutosport da se u Filadelfiji javila ideja da pokušaju da sa Interom postignu dogovor oko pozajmice belgijskog asa. Naime, Torino mora da reši pitanje odsustva Danijelea Bazelija koji će morati da odsustvuje s terena barem do januara, ako ne i duže, pa se uprava Granata  nada da bi mogla da napravi sa Nerazurima isti dil kao Kaljari za tekuću sezonu s tom razlikom što bi predsendik Urbano Kairo ubacio i mogućnost da otkupi fudbalera na kraju godine pod određenim uslovima. List piše i da je na dugačku listu trenera koji bi mogli da zamene Morena Longa u avgustu upisano još jedno ime: Davide Balardini.

Torinski dnevnik ne odustaje od promovisanja ideje da Alvaro Morata obuče dres Intera, iako je u toj kampanji ostao potpuno usamljen. “Interov plan da stigne do Morate”, naslov je priče u kojoj se predviđa da bi Vesino mogao da bude delimična kontropartija za španskog centarfora.

Na kraju Tutosport piše da je Luku Jović sve bilži Milanu s potpisom Ralfa Rangnika: “Jović se približava, sviđa se Rangniku”. U tekstu se kaže da nemački stručnjak preferira Jovića ispred Arkadijuša Milika i da toliko veruje u kvalitete srpskog centarfora da su Rosoneri spremni da se “opklade” na Lukin preporod posle razočaravajuće sezone u Real Madridu.

Piše: Željko PANTELIĆ

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.