Izvor: MozzartSport.com, 26.Jan.2021, 12:51

Buongiorno Italia: Mora biti dobar derbi – Lukaku na Ibru

Napoli planira da vrati Beniteza, Edin Džeko i dalje u sukobu sa Fonsekom, čeka se Dibaldo u Juventusu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Sudar Intera i Milana u Kupu Italije zauzima najviše prostora u italijanskoj sportskoj štampi. Meč se predstavlja najviše kroz optiku dvoboja Lukakua i Ibrahimovića i dvojice trenera Kontea i Piolija.

Prostor dobija i vrlo turbolentna situacija u Napulju gde se Rinu Gatuzu ljulja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << klupa, a Korijere delo sport tvrdi da je gazda Napolija De Laurentis već kontatkirao Rafu Beniteza. Veliki prostor dobija i sukub između Džeka i Fonseke u Romi čiji se epilog još uvek ne nazire mada su mnogi spremni da se opklade da će reprezentativac Bosne i Hercegovine ostati u Rimu.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milanski dnevnik predstavlja derbi Kupa Italije kroz duel Romelua Lukakua i Zlatana Ibrahimovića upoređujući njihove karijere i životne puteve. Dvojicu igrača veže nekoliko zajedničkih elemenata: dece migranata, odrasli u siromašnim četvrtima, vezanost za porodicu i fudbal kao socijalni lift za dostizanje ciljeva. Putevi dvojice fudbalera su se ukrstili u Mančesteru gde su nosili dres Junajteda i sad u Milanu gde se nalaze na suprotstavljenim stranama.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Što se tiče večerašnjeg meča najavljuju se promene u oba tima. Antonio Konte ima nameru da promeni nekoliko startera, kao i Stefano Pioli koji je primoran da pošalje na teren rezervnog golmana Tatarušanua budući da je Donaruma suspendovan zbog kartona. U timu Intera se najavljuju od prvog minuta Kolarov, Darmjan, Perišić i Sančez, dok bi u Milanu, osim rumunskog čuvra mreže, trebalo da vidimo i Dalota i Meitea.

Juve se pokrenuo za Skamaku”, piše Gazeta da je sportski direktor Fabio Paratiči ponudio za napadača Sasuola na pozajmici u Đenovi 22.000.000 evra.

Serija A igra sa špicevima”, izveštava milanski dnevnik o velikom talasanju među prvoligaškim napadačima koji iz jednog ili drugog razloga žele da promene sredinu. Tako se kaže da će Džeko zbog plate, godina i stava da može da pređe samo u veliki klub, po mogućstvu u Italiji, najverovatnije ostati u Romi. Istovremeno, Lazanja je dao pristanak da pređe u Veronu, dok je Udineze uzelo Ljorentea i bori se sa Parmom oko Kutronea.

Nedostaje samo Dibaldo. Velike utakmice i Liga šampiona, Juve počinje da dobija fizionomiju, ali za poslednji odlučujući korak su potrebni Ronaldo i Dibala”, tvrdi Gazeta. U tekstu se kaže da će se Dibala vratiti na teren tek sledeće nedelje, odnosno u pravi čas jer u februaru Staru damu čeka pet zahtevnih mečeva u samo 15 dana i da bi se uspešno prebrodio taj period potrebni su i Portugalac i Argentinac.

Napoli i Gatuzo pred razvodom, deset odlučujućih dana”, naslov je članka u kome se podvlači da trener Napolija mora da se plasira u polufinale Kupa Italije protiv Specije i da osvoji maksimalnih šest bodova portiv Parme i Đenove u Seriji A ako želi da ostane na kormilu Azura. Predsednik De Laurentis se nije javno izjašnjavao i nije kontaktirao ni trenere ni igreače posle potonuća u Veroni. Takvo ponašenje gazde kluba se tumači kao jasan signal da razmišlja o revolucionarnim potezima, odnosno promeni trenera.

CORRIERE DELLO SPORT

Napeti Derbi”, ukazuje rimski dnevnik da treneri dva kluba dolaze sa istančanim nervima. Antonio Konte rizikuje ozbiljnu suspenziju zbog crvenog kartona i ponašanja posle meča sa Udinezeom dok Pioli, po sopstvenom priznanju, nije oka sklopio posle poraza od Atalante. U podnaslovu se podvlači da će dvojica trenera igrati na kartu svojih teškaša, Lukakua i Ibrahimovića.

U redakcijskom komentaru „Mogla bi da bude utakmica istine” se kaže da večerašnji meč nije kao prethodni u Kupu Italije, jer prvi put posle deset godina Inter i Milan su u trci za Skudeto zajedno sa Juventusom u zakašnjenju i samim tim ulog je mnogo veći nego što je bio. U komentaru se zapaža da bi zbog poraza od Atalante 0:3 i od Juventusa 1:3, treći poraz od Intera u krugu od 20 dana, mogao da ima dalekosežniji efekat na Rosonere nego što bi eventualna eliminacija Intera iz nacionalnog kupa mogla da utiče na ambicije Nerazura.

Između Džeka i Fonseke je i dalje led. Bosanac trenira sam u Trigroriji”, tvrdi Korijere. U tekstu se zaključuje da je gotovo nemoguće da Roma proda Džeka ili da pronađe drugi klub  s kojim bi mogla da napravi razmenu pozajmica i da je jedini mogući put pomirenje između trenera i kapitena tima. Međutim, dodaje Korijere, to neće biti nimalo lako budući da se obe strane tvrdoglavo drže svojih pozicija.

U drugom teksu se kaže da su El Šaravi i Rejnolds, nova pojačanja Rome, i dalje pod znakom pitanja za meč sa Veronom zbog pozitivnosti na kovid-19. S druge strane Borha Majoral se sprema da protiv Verone drugi put zaredom bude starter u timu Đalorosih budući da Džeko neće biti reintegrisan u tim.

De Lauretnis - Benitez: kontakt”, nastavlja rimski dnevnik da sledi pistu koju je otvorio juče i donosi priču da je gazda Napolija zvao španskog trenera i da je Rafa tražio još 48 sati da razmisli. U tekstu na unutrašnjim stranama se podseća da je tokom prvog boravka Beniteza u Napulju klub napravio veliki kvalitativan dobijajući evropski karakter i da je De Laurentis tek tada ozbiljno počeo da investira u dovođenje velikih igrača. U pomenutom periodu su u grad podno Vezuva stigli Iguain, Kaljehon, Albiol, Rejna, Mertens, Kulibali i Zapata.

Imbobile fabrikuje rekorde, samo Leo Mesi i Levandovski utiču toliko na rezultate svojih timova”, iznosi Korijere statistiku da je kapiten Lacija od 2016. do danas postigao 116 golova i napravio 29 asistencija u Seriji A. Uspešniji od njega su bili samo Levandovski sa 138 golova i 23 asistencije i Leo Mesi sa 143 gola i 57 asistencija. U istom periodu Kristijano Ronaldo je imao istu „težinu“ kao Imobile u Real Madridu i Juventusu s obzirom na to da je postigao 118 golova i imao 27 asistencija, u zbiru 145, kao i Čiro.

Pobedio Gasperini, Gomez napušta Seriju A i odlazi u Sevilju”, ističe rimski dnevnik da su trener Atalante i vlasnik kluba Antonio Perkasi na kraju uspeli u svojoj nameri. Naime, Gasperini nije više želeo da ima iznad svoje glave senku Gomeza, a Perkassi nije želeo da ga da konkurenciji u Seriji A. Na kraju je tim iz Bergama uspeo da inkasira i 7.500.000 evra od transfera što nije mala suma, imajući u vidu vremena u kojima se nalazimo i činjenicu da će Argentinac za tri nedelje napuniti 33 godine.

TUTTOSPORT

Mekeni zvzeda na pruge”, aludira torinski dnevnik na popularni naziv američke zastave „zvezde i pruge“ (stars and stripes) kako bi dočaro šampionsku metamorfozu i zašto je Juve odlučio da zaigra na kartu Amerikanca. Nije bila posredi samo sportska već i ekonomska priča, pošto je Juve sa Mekenijem u timu od početka želeo da napravi proboj na američkom tržištu.

U tekstu se kaže da je Fabio Paratiči slučajno zapazio Mekenija. Budući da je Bundesliga počela pre svih ostalih prvenstva posle „lokdauna“, sportski direktor Juvea je silom prilika gledao mečeve nemačkog šampionata. Tako je primetio mladog Amerikanca i dao se u poteru za njim pobedivši konkurenciju Sautemptona, Herte iz Berlina i Valtera Sabatinija koji je jako želeo da pokloni Mekenija Siniši Mihajloviću. List iznosi statistiu da osim pretrčanih kilometara i osvojenih lopti, američki vezista ima istančan njuh za gol koji pokazuje kroz asistencije, dodavanja, šuteve i golove koje postiže. Ne računajući napadače Stare dame, Mekeni je učestvovao u najviše akcije koje su dovele do gola kao i u prilikama koje je stvorio tim Andrea Pirla.

Derbi divova vredi više od Kupa”, i Tutosport, kao i druge novine, pridaje mnogo veći značaj večerašnjem duelu Intera i Milana u Kupu Italije od prostog prolaza u polufinale gde će pobednika čekati Juventus imajući u vidu da Bjankoneri igraju protiv Spala. Takođe se dodaje da Lukaku i Ibra imaju dobar prosek golova na derbijima, Lukaku je na tri postigao tri gola, a Ibra je u šampionatu u ovoj sezoni dva puta savladao Handanovića, dok je u karijeri postigao devet golova u milanskim derbijima.

Toro, razmena: Enkulu za Kurtića”, izveštava list o pregovorima Torina i Parme o razmeni dvojice igrača. Rukovodioci Granata su pokušali da dovedu Vesina iz Intera i Dijavaru iz Rome, ali nisu uspeli da ih ubede da dođu na pozajmicu. Paralaleno, Sasuolo i Napoli su tražili previše novca za Burabiju i Lobotku, tako je knjiga spala na vezistu Parme Kurtića i pokušaj da se preko Enkulua stigne do slovenačkog reprezentativca.

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.