Izvor: MozzartSport.com, 04.Mar.2021, 13:51

Buongiorno Italia: Milan šlajfuje, Inter zahvaljuje, Atalanta leti, Roma potvrdila da je laka protiv slabih

Prelistavanje dnevne sportske štampe za četvrtak...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Još jedno posrtanje Milana i otvaranje puta Interu da pobegne na šest bodova prednosti je glavna priča u italijanskoj sportskoj štampi. Nisu prošle nezapaženo ni pobede Atalante i Rome, baš kao i oštrenje predsednika Lacija i Torina, Klaudija Lotita i Urbana Kaira, koji se spremaju za veliki pravni obračun oko neodigranog meča u utorak. Prostor je dobio i potez >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Juvea da otkupi pre roka Mekenija od Šalkea kao i volja Juventusa da se vrati u trku za Skudeto.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Milan se spasao, Inter spreman za beg na šest bodova”, konstatuje na naslovnici milanski dnevnik da Nerazuri imaju šansu da stave obe ruke na Skudeto, ako večeras pobede Parmu i zahvaljujući remiju Rosonera sa Udinezeom pobegnu na šest bodova prednosti.

“Đavo opet prikočio, u vazduhu se oseća atmosfera velikog bega Intera”, piše Gazeta i zapaža da je Milan platio skupo grešku Điđa Donarume i odsustva ključnih igrača, uključujući i Ibrahimovića koji će večeras pevati na Sanremu sa Sinišom Mihajovićem.

20.45: (8,00) Parma (5,30) Inter (1,35)

Na unutrašnjim stranama se remi Milana definiše kao pogrešan korak uz notu da je neobjašnijvi gest Strigera Larsena, koji kao da je zaboravio da igra fudbal, a ne odbojku, spasao tim Stefana Piolija od poraza. U izveštaju se kaže da je Milan izgubio entuzijazam s početka sezone i da je posustajanje tima sve očiglednije.

Gazeta prenosi i žalbu trenera Udinezea Luku Gotija koji je podvukao da je penal sviran kada je već isteklo vreme sudijske nadoknade, aludirajući da Crvenoj zvezdi protiv Milana na San Siru nije bilo omogućeno da izvede korner jer je isteklo vreme.

“Lukaku sprema beg! Romelu upalio Inter: Hoće da ostavi iza sebe Ibrahimovića, da odgovori Ronaldu novim golom i da lansira let ka Skudetu”, stavlja Gazeta belgijskog reprezentativca u centar pažje pred večerašnji meč sa Parmom.

Milanski dnevnik objavljuje i intervju sa Robertom Mančinijem koji se prisetio kiše i odlučujuće partije za titulu prvaka u poslednjem kolu sezone 2007/2008: ”Kiša na Tardiniju i Ibrin gol. Parma ima posebno mesto u mom srcu”. Bivši trener Nerazura je otkrio kako je posebno motivisao Ibrahimovića – to mu je bila prva utakmica posle oporavka od povrede koja ga je mesec i po dana udaljila od terena - odnosno kako mu je objasnio zašto je važno da protiv Parme odigra makar i 30 minuta.

“Evroskokovi: Super Dea u petoj brzini, veliki uspeh Rome u finišu, Napoli, penali i otrovi”, sabrala je u jedan naslov Gazeta jučerašnje pobede Atalante i Rome nad Krotoneom i Fjorentinom odnosno remi Napolija sa Sasuolom.

Subota, 20.45: (1,88) Juventus (3,50) Lacio (4,20)

“Juve, koliko je važan Morata, otkup Mekenija”, navodi milanski dnevnik da su Španac i Amerikanac veoma važne figure u timu Andree Pirla. Povratak Morate u formu, zapaža list, je najbolja moguća vest za Staru damu pred dva meča koji odlučuju o ambicijama kluba u ovoj sezoni u Seriji A i Ligi šampiona. S druge strane, Juventus je platio ranije nego što je bilo dogovoreno otkup Vestona Mekenija Šalkeu 04 i zbog toga je dobio mali popust na dogovorene bonuse.

“Kaljari naučio da pobeđuje, Rugani oborio Bolonje”, izveštava se da je sa pobedom tima sa Sardinije otvorena trka za opstanak u Seriji A i da u sada u strahu od ispadanja Benevento, Specija i Fjorentina, pored Torina.

CORRIERE DELLO SPORT

“Amaduov festival”, i Korijere se uklapa u atmosferu Sanrema i posvećuje u tom stilu naslovnicu Dijavari koji je doneo pobedu Romi u Firenci. List piše da je Roma ponovo u trci za mesto u Ligi šampiona, a da je Dijavara stavio tačku na partiju u kojoj je Spinacola dominirao u pozitivnom i negativnom smislu. Italijanski spoljni vezni je zatresao i protivničku i svoju mrežu. U podnaslovu se ističe da je junak meča Dijavara prošao kroz težak period i da je juče dobio priliku jer je Viljar imao pad forme koji je bio očigledan protiv Milana. Rimski dnevnik prenosi i vest da je povreda Veretua veoma ozbiljna i da bi za njega mogla da bude završena sezona.

“Fonseka veruje i dalje: Lepa reakcija posle nokauta u nedelju”, prenosi se izjava u kojoj Portugalac aludira na poraz od Milana i kritike koje su pljuštale na njegov i račun igrača Rome.

Nedelja, 15.00: (3,50) Verona (3,35) Milan (2,15)

“Ono što nedostaje protiv velikih”, naslov je komentara u kome se zapaža da je posle Firence definitivno jasno da je problem Rome sa velikim psihičke prirode i da bi Fonseka morao da poradi na psihološkom planu sa svojim fudbalerima.

“Milan remizirao s penala u 97. minutu i večeras Inter može da pobegne na šest bodova”, ističe Korijere da borba za skudeto postaje sve više jednosmerna ulica. “Inter trči sam”, naslov je komentara u kome se osim mogućnosti da Nerazuri steknu prednost od šest bodova navodi da Konte nije nikada ispustio prvo mesto u finišu prvenstva kao i da je evidentno da je Milan u padu forme, a da Juve igra promenljivo. “Jedini tim koji je pokazao visoku dozu kontinuiteta u ovoj godini je Inter”, tvrdi Korijere.

“Lotito sprema odbranu Lacija”, najavljuje Korijere veliku pravnu bitku između Lacija i Torina oko neodigrane utakmice u utorak veče. Iz Formela su stavili do znanja da će oni ići do kraja ako im ne bude data pobeda za zelenim stolom od 3:0. List podseća da je istu poziciju samo iz suprotnog smera zauzeo predsednik Torina Urbano Kairo. Imajući u vidu animozitet između dvojice vlasnika klubova, leteće perje u sledećih par nedelja ili meseci koliko će trajati proces.

TUTTOSPORT

“Milan šlajfuje, Inter uživa”, naslov je ispod fotografije golmana Milana Điđa Donarume koji očajava posle primljenog gola protiv Udinezea. U podnaslovu se dodaje da je Milan izbegao poraz zahvaljujući Strigeru Larsenu koji je poklonio penal Milanu u 97. minutu meča.

“Rep spasio Đavola”, slikovit je naslov izveštaja na drugoj i trećoj strani s kojim se potcrtava da je remi stigao u poslednjem momentu kada su Piolijevi igrači očajnički pokušavali da stignu do remija. Za lošu predstavu Milana list optužuje Donarumu, Tea Eranndeza i Leaa koji su podbacili sinoć. Ipak, Tutosport priznaje da je Milan igrao bez nekoliko ključnih igrača, od lidera Ibrahimovića preko Čalhanoglua i Benasera do Tomorija.

“Mekeni je skroz Juveov i sada je red na Lokatelija”, stoji ispod zaglavlja da je Teksašanin otkupljen od Šalkea i da je to prvi kamen u izgradnji budućeg srednjeg reda Juventusa. “Sledeći potez je kupovina režisera igre. Lokateli je prvi izbor, Žoržinjo je alternativa”, tvrdi torinski list.

Nedelja, 12.30: (1,55) Roma (4,00) Đenova (6,25)

“Vera u preokret”, insistira se da u Kontinsi i dalje gaje nadu da mogu da odbrane titulu prvaka. “Juve potcenjen je Juve motivisan”, navodi se da su u redovima Stare dame prihvatili kao veliki izazov činjenicu da su ih svi otpisali iz trke za Skudeto. U tekstu se kaže da Juve ne sme da propusti priliku protiv Lacija i Porta da udahne novi smisao ovoj sezoni. Prenose se i pozitivne vesti iz ambulante: Kvadrado i Bonuči će biti spremni za meč sa Lacijom, a postoji i razumni optimizam da bi Artur takođe mogao da bude na raspolaganju. Takođe u Juveu su odahnuli i zbog rezultata pregleda De Lihta. Holanđanin bi mogao da bude pošteđen na meču sa Lacijom kako bi bio u top formi za obračun sa Portom u Ligi šampiona.

Tutosport prenosi i izjavu Đanluiđija Bufona da ima nameru da igra do 2023. godine, dakle još dve sezone i da svečano obećava da će se tada povući.

“Preokret je bio meč sa Juveom”, citira se izjava Antonija Kontea da je prelomni momenat u sezoni Nerazura bila pobeda nad večitim rivalom. “Na tom uspehu smo izgradili naše samopouzdanje”, precizira Konte i dodaje da će pritisak na njegov tim biti sve veći i veći kako se šampionat bude bližio kraju.

“Luna park Atalanta ispalio petardu za treće mesto”, svedoči list o usponu forme Boginje čiji je ceh juče platio Krotone primivši pet golova.

“Đenova i Samp prijateljski podelili bodove”, piše torinski dnevnik da je derbi na Marasiju protekao u prilično “prijateljskoj” atmosferi, budući da je bod vršio posao i Balardiniju i Ranijeriju.

PIŠE: Željko PANTELIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.