Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2020, 14:08

Buongiorno Italia: Lacio na Sergejevim plećima

Prelistavanje dnevne štampe na Apeninima

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Nastup italijanskih klubova u Ligi Evrope, povreda Lukakua i prve zamerke, pa i sumnje, na račun Andree Pirla su glavne teme u italijanskoj sportskoj štampi. Korijere delo sport objavljuje priču o Sergeju Milinkoviću Saviću koji je postao neprikosnoveni lider Lacija u ovom periodu i da praktično čitav vezni red Nebeskoplavih počiva na leđima srpskog fudbalera. Prenose >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se i reči Roberta Mančinija koji želi da se kao selektor iskupi za sve promašaje i razočarenja koja je imao kao igrač. Svi listovi, bez izuzetka, posvećuju velike prigodne tekstova o Maradoni povodom njegovog 60. rođendana.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Milanov tro(i)lejbus”, otvara današnje izdanje Gazeta sa pobedom Rosonera nad Spartom u Ligi Evrope 3-0. U nadnaslovu i podnaslovu se podvlači da je tim Stefana Piolija ostvario još jednu ubedljivu pobedu i da je sada sam na prvom mestu kako u Seriji A tako i u svojoj grupi. Takođe se ističe da se konačno dogodilo i da Ibrahimović ne bude glavni akter u pobedi Milana: Ibra nije realizovao penal i Pioli ga je poštedeo u drugom poluvremenu. Na strani dva i tri je vrlo indikativan naslov: “Ima Milana i preko Ibre”. U tekstu se hvale mladi “đavoli” Rosonera od Laea preko Brahima Diaza do Daloa.

“Previše rotacija. Roma udarila u zid CSKA”, pripisuje se remi Đalorosih protiv bugarskog kluba velikom broju izmena u startnoj postavi Fonsekinog tima. “Portugalac pružio šansu rezervistima i nije uspeo da probije branu Bugara”, konstatuje Gazeta.

“U San Sabestijanu samo je Napoli bio kraljevski. Gatuzov podvig u Španiji”, veze hvalospeve na račun tima iz Napulja Gazeta. U tekstu se kaže da je Napoli iskoristio svoj veliki fond odličnih fudbalera i da je pobedio lidera španskog prvenstva kontrolišući meč sve vreme. Jedine dve mrlje na pobedi Napolija su povreda Insinjea i isključenje Osimhena. Naš Nikola Maksimović je kao i protiv AZ Alkamara u potpunosti opravdao poverenje Gatuza i ocenjen je sa vrlo dobrih 6,5. “Maksimović nije napravio nijednu grešku. Isaku je dozvolio samo jedan udarac glavom”, motivisala je svoju ocenu Gazeta.

“Lukaku, kraljevska nevolja. Preskočiće meč sa Parmom i za Real Madrid bi trebalo da se dogodi čudo da istrči na teren. Konte mora da promeni Inter”, izveštava list da se centarfor Intera povredio, odnosno da ima probleme sa primicačem. Na unutrašnjim stranama se navodi da će trener Konte morati da promeni formacijsku postavku i da igra samo sa jednim špicom ili će u vatru baciti, uz Lautara Martineza, Pinamontija. Povreda Lukakua bi mogla da otvori prostor da Nerazuri igraju sa dva ofanzivna pleja i to je šansa za Eriksena da pokaže svoje kvalitete.

“Pirlov rebus. Artur, Bentankur, Rabio: ko će da upali motor Juvea”, naslov je analize u kojoj se zapaža da će trener Stare dame sa povratakom u tim De Lihta i Kjelinija zatvoriti rupe u odbrani, kao i da će sa Ronaldom biti rešeno pitanje napada, tako da ostaje vezna linija da se sredi i uravnoteži. Nijedan od pomenutih veznih igrača, koji bi trebalo da budu metronomi igre Bjankonera, nije uspeo da se nametne u prvim mesecima Pirlovog mandata.

“Diego 60. Rasklašan život i bogovski fudal Maradone”, naslov je velikog specijala koji je Gazeta posvetila okruglom rođendanu Dijega Armanda Maradone. List je objavio i personalne čestitke igrača Napolija koji su sa Pibeom de Oro osvojili dva skudeta i Kup UEFA u dresu Azura.

CORRIERE DELLO SPORT

“Smolingov osmeh”, dvosmisleni je vodeći naslov Korijerea budući da se sa njim pozdaravlja pozitivan nastup Krisa Smolinga na prvom sezonskom meču u dresu Rome ali i aludira da Roma ima malo razloga za zadovoljstvo posle remija sa CSKA Sofija u Ligi Evrope.

“U jednoj bledunjavoj večeri, povratak Engleza je jedina uteha”, još eksplicitniji je Korijere u podnaslovu. List prenosi i reči Smolinga koji je rekao da je srećan zbog svog povratka na teren ali da je razočaran rezultatom. Takođe se kaže da Romin defanzivac očekuje da bude u timu startera protiv Fjorentine. “Romin korak unazad”, naslov je izveštaja sa utakmice u kojem se, uz neubdljivu igru Đalorosih, posebno ističe još jedna anonimna utakmica Borhe Majorala.

“Nezaustavljivi Milan”, i Korijere ima samo reči hvale za Rosonere koji su ubeležili još jednu pobedu u ovoj sezoni. U članku se podvlači da su “štafete” između igrača i raspoređivanje minuta predviđene od Piolija jer želi da svede na minimum rizik od povreda.

“Napoli leti sa Politanom”, bivši igrač Intera je doneo pobedu Azurima protiv Real Sosijedata i učinio manje gorkom veče u kojem je Gatuzo ponovo ostao bez Insinjea. Kapiten Napolija se povredio polovinom prvog poluvremena i u sledećim satima će se saznati koliko vremena mora da bude odsustan sa terena.

“Lacio, danas stiže istina”, najavljuje se da će do večeri biti obelodanjeni rezultati sa testiranja fudbalera Nebeskoplavih na Kovid-19. Predsednik kluba Klaudio Lotito ima nameru da pošalje svoj tim u Torino na megdan Granatama bez obzira na raspoloživi broj fudbalera. U drugom tekstu pod naslovom “Narednik Sergej je sve više vođa” se zapaža da su statistički podaci sa meča Briž-Lacio još više ukazali koliko centralnu ulogu u timu ima Sergej Milinković Savić.

“Srbin je u Brižu stavio ceo tim na svoja leđa i držao je konce na sredini terena sa autoritetom istinskog lidera”, piše Korijere i dodaje da je i statistika potvrdila ono što se videlo golim okom u Brižu, svi igrači u nebeskoplavim dresovima su tražili Milinkovića. “Inzagi će morati da traži od Milinkovića da i protiv Torina, Zenita i Juventusa nosi igru Lacija na svojim plećima”, tvrdi rimski dnevnik uz zaključak da Sergej ima široka leđa i može da izdrži teret celog veznog reda.

“Baloteli je bolno iskustvo a na Zaniola računam”, prenosi Korijere reči selektora Azura Roberta Mančnija koji je učestvovao na manifestaciji “Sport lab” u organizaciji”, izdavača Korijerea i Tutosporta. Mančini je rekao da mu je žao što nije uspeo da izvede Balotelija na pravi put ali da zato veuje da će Zaniolo biti stub njegove selekcije.

“Nadoknadiću sve moje frustracije kao fudbalera osvajajući Evropsko prvenstvo u ulozi selektora”, obećao je Mančini sećajući se svog veoma skromnog doprinosa u dresu Azura dok je bio igrač.

TUTTOSPORT

“Svi uz Pirla”, tvrdi torinski dnenvik da su rukovodioci Juvea i senatori u timu napravili kvadrat oko trenera posle neubedljivog početka sezone i prvih kritika na račun novog trenera.

“Juve nastavlaj da garantuje puno poverenje svom kormilaru koji će u sledećih sedam dana ponovo imati na raspolaganju tri veoma važna igrača kao što su Ronaldo, Kjelini i De Liht”, stoji u podnaslovu.

“Tre tačke za Pirla: poebediti na sledeća tri meča, poboljšati odbranu i funkcionisanje tima između linija”, naslov je teksta na unutrašnjim stranama posvećenog Juveu. U njemu se kaže da Pirlo neće odustati od svojih ideja i da će nastaviti na njihovom implementiranju, ali da će tražiti veću agresivnost i požrtvovanost od svojih igrača kao i preuzimanje odgovornosti na terenu. Ipak Tutosport zaključuje da i pored toga što ne oseća pritisak uprave kluba, kao Sari u prethodnoj sezoni, svestan je da ne može da završi svoju prvu sezonu na klupi Juvea bez osvojenog trofeja i plasmana u Ligu šampiona.

“Juve, gde je pravi Dibala?”, pita se Tutosport posle razočaravajuće partije Argentinca protiv Barselone. U članku se kao olakšavajuće okolnosti uzimaju činjenice da je zbog Kovida-19 i stomačnog gripa Dibala preskočio veliki deo prirpremnog dela i treninge, ali i da postoje nedoumice oko njegove pozicije na terenu i kompatibilnosti sa taktikom i fudbalskom filozofijom Andrea Pirla.

“Diaz, Leao, Dalo, evropski šou Milana”, stavlja u prvi plan Tutosport mlade lavove Rosonera koji su juče postigli golove protiv Sparte iz Praga.

Na unutrašnjim stranama se objavljuje i priča da navijači Torina mogu da odahnu jer je kapiten Andrea Beloti trennirao sa svojim klupskim drugovima i biće spreman za meč sa Lacijom.

Takođe, Tutosport piše da je Inter izgubio Lukakua, ali da će Konte imati ponovo na raspolaganju sve svoje najbolje defanzivca pošto se Škrinjar konačno vratio iz Slovačke negativan na Kovid-19 i trenirao je sa svojim klupskim drugovima. Istovrmeno se najavljuje i vrlo brzi produžetak ugovora Intera i Stefana De Fraja. Njegov menadžeri Mino Rajola najavljuje relativno brz dogovor koji predviđa povećanej plate Holanđanina koja sada iznosi 4.500.000 evra po sezoni.

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.