Izvor: MozzartSport.com, 25.Nov.2020, 14:30

Buongiorno Italia: Konteova raskrsnica – pukovnik ili pokojnik

Velike kritike za Pirla, ovacije za Simeonea

Liga šampiona je u centru pažnje italijanskih sportskih medija. Andrea Pirlo je i pored pobede nad Ferencvarošem i plasamanom u osminu finala LŠ na tihoj vatri kritika zbog igre Stare dame koja je i dalje neubedljiva. Za razliku od Pirla, Simone Inzagi ubira samo pohvale. Antonio Konte je pred najtežim ispitom u svojoj karijeri, još jedno ispadanja Intera u grupnoj fazi LŠ, treće zaredom, bi bilo poražavajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dok će Đan Pjero Gasperini moći sebi da priušti gušt da se sa Liverpulom nadigrava na Enfildu jer je svima jasno da će duel sa Ajaksom biti taj koji će presuditi ko će sa Klopovom družinom u nokaut fazu LŠ. Piše se i o Milanu i Ibrahimoviću, odnsono ko će ga zameniti u sledeće tri nedelje i ko bi mogao da pojača napadačke redove Rosonera u januaru. Gazeta je analizirala i odličnu sezonu fudbalera u godinama sastavljajući tim “over 37” u najjačim ligama Starog kontinenta.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Liga šampiona ključa: Napred Juve, samo hrabro Inter”, stavila je Gazeta u jedan kontekst jučerašnju pobedu Bjankonera nad Ferencvarošem i večerašnji duel Nerazura sa Real Madridom.

Super Morata zamenio deprimiranog Dibalu i stavio potpis na pobedu u sudijskoj nadoknadi vremena, kompletirajući preokret Juvea posle izjednačujućeg gola Ronalda. Ovo je sedmi uzastopni plasman Juvea u osminu finala Lige šampiona”, podvlači Gazeta da je Stara dama postala uobičajeni protagonista nokaut faze najvažnijeg klupskog takmičenja.

U izveštaju sa meča, osim činjenice da su Mađari prvi došli u vođstvo i da je pobeda za italijanski klub stigla dva minuta pre kraja utakmice, se upozorava da Andrea Pirlo i dalje ima problema sa problemtičnim periodima tokom susreta i da ne uspeva da pronađe brza i efikasna rešenja. Takođe se stavljaju jedan nasprma drugog Dibala i Morata. Argentinac je u velikom zaostatku i ne uspeva da podigne formu dok je Španac svojim golovima, praktično, obezbedio plasman Juveu u sledeću rundu takmičenja, dva kola pre kraja grupne faze.

“Lukaku, Hakimi i Vidal su tri ključa za pobedu Intera nad Real Madridom”, smatra Gazeta. U članku se razrađuje teza sa naslovnice zapažanjem da će duel Lukakua sa Varanom imati posebnju težinu, nadigravanje Hakimija i Mendija će odlučivati o stepenu maštovitosti igre dva tima a stamenost Vidala i Krosa će doneti prevagu na sredini terena. “Konte nema prava na grešku: Ovaj meč ima obrise finala, ko ne može da izdrži pritisak ovakvih utakmica nije za Inter”, citiraju se reči kormilara italijanskog kluba koji je od svih, počevši od sebe, tražio da naprave kvalitativan skok protiv Real Madrida.

U tekstu se podseća i da Real Madrid neće moći da računa na dvojicu stubova tima Serhija Ramosa i Banzemu, kao ni na Valverdea. S druge strane Inter nedostaju samo rezervni igrači, Brozović, Kolarov i Pinamonti.

“Imobile je od zlata, adio Zenit. Inzagi blizu plasmana u osminu finala”, piše milanski dnenvik da su Nebeskoplavi dominirali protiv ruskog tima i najavljuje veliki sudar dvojice golegetera, Imobilea i Halanda, sledeće nedelje u Dortmundu. U izvšetaju se osim dva gola Imobilea i Parola naglašava da je golman Koržakov spasao klub iz Sankt Peterburuga težeg poraza volšebnim paradama.

Gazeta nastavlja da pomno prati i istragu tužilaštva u Avelinu i FS Italije o brisevima igrača Lacija na Kovid-19. “Brisevi šok. Veštački nalazi utvrdili 18 različitih rezultata sa onim iz laboratorije u Avelinu”, prenose se detalji iz veštačkog nalaza u kojem je konstatovano da nije bilo samo sedam pozitivnih slučajeva pozitivnosti u Laciju već 25. Iz laboratorije u Avelinu se brane činjenicom da su rezultati bili varijabilni zbog neadekvatnog čuvanja testova. Od nadlažnih organa iz FS Italije stiže informacija da će oni u sledećim danima početi sa ispitivanjima fudbalera Lacija.

“Atalalnta u Liverpulu.Gasperini očekuje odgovor svojih senatora”, navodi se u najavi meča Lige šampiona na Enildu da se kormilar Boginje nada poklonu od svojih najiskusnijih i najboljih igrča za njegovu 200-u utakmicu na klupi Dee. U članku se kaže i da je Atalanta u potrazi za svojom efikasnom igrom te da bi u gradu Bitlsa mogla da proradi ponovo “četvorka” iz Bergama: Zapata, Gomez, Murijel, Iličić.

“Milanu, red je na mene”, citira Gazeta poruku Rebića koji je spreman da preuzme teret odgovornosti od povređenog Ibrahimovića. U tekstu se podvlači da ceo napad Rosonera zavisi od reprezentativca Hrvatske. “Rebić je odlično završio prethodnu sezonu, sa rekordnim brojem golova, međutim posle povrede krajem septembra u Krotoneu nije uspeo da se vrati u pređašnju formu i sada, hteo ne hteo, mora da odgovori na izazov”, tvrdi list.

“Fudbal za matore. Evropom vladaju fudbaleri u poodmaklim godinama predvođeni Ibrahimovićem koji obećeva: pobeđivaću i sa 50 godina”, najavljuje milanski dnevnik priču o fudbalskim “Dorijan Grej” junacima. Gazeta je sastavila i tim od igrača sa 37 i više godina u kome su svoje mesto našli Bufon, Burno Alveš,Fonte Hilton, Mađo, Riko, Kauzak, Hoakin, Molina, Palasio, Riberi i naravno Zlatan. U analizi se objašnjava dugovečnost današnjih fudbalera novim sistemom treninga, ishranom i individualnim radom na vlastitom telu.

CORRIERE DELLO SPORT

“Čiro ispisuje istoriju”, naglašava ispod zaglavlja rimski dnevnik da Lacio posle 19 godina vidi na svom horizontu osminu finala Lige šampiona. “Dva gola centarfora i majstorija Parola bacili Zenit na pod 3-1. Nebeskoplavima će biti dovoljan bod protiv Briža bez obzira na rezultate u sledećem kolu protiv Borusije i na utakmici Briž-Zenit”, objašnjava Korijere zašto je Lacio nadomak prolaza u nokaut fazu LŠ.

Osim o velikoj pobedi nad Rusima, Korijere se bavi i problemima koji su zadesili rimski klub. Na jednoj strani je još uvek otvorena priča sa Anđelom Perucijem. Tim menadžer Nebeskoplavih je u petak pokupio svoje stvari u Formelu i od tada ga niko nije video iz kluba. Sportski direktor Igli Tare je pre meča sa Zenitom ponovio da je Peruci od fundamentalnog značaja za klub i da se nada da će se odnosi sa predsednikom Lotitom izgladiti. Takođe, par senatora u timu Lacija je telefonom zvalo Perucija ubeđujući ga da se vrati. Na potezu je gazda kluba Lotito koji je verbalno uvredio Perucija i na njemu je da napravi prvi korak kako bi se situacija vratila u normalu.

“Istraga o brisevima, Imobile je bio negativan”, Korijere ističe da su nalazi veštaka pokazali da su golgeter Lacija i Lukaš Lejva mogli da igraju protiv Juventusa jer njihovi rezultati nisu bili pozitivni. Međutim, pored tih nalaza, veštaci su otkrili da rezultati 18 od 95 testova ne odgovaraju nalazima laboratorije u Avelinu, što baca novu senku na čitav slučaj.

“Roma, uzbuna u odbrani, zaustavio se i Smoling”, piše list da je trener Đalorosih Fonseka bukvalno ostao bez defanzivaca. Na meču protiv Kluža u Ligi Evrope neće biti osim Engleza ni Mančinija, Kumbule, Ibanjeza i Facija. Praktično od centralnih bekova na raspolaganju će biti samo Huan Žesus. Prema najvama iz Trigorije u liniju ispred golmnaa Pau Lopeza će biti prekomandovani Kristante i Karsdorp ili Spinacola. Fonseka se nada da će do nedelje moći da računa na barem još jednog defanzivca s obzirom na to da Romu čeka teško gostovanje na San Paolu protiv Napolija. Dobra vest za Đalorose je povratak Džeka i potpuni oporavak Pelegrinija.

I kad smo već kod Napolija, u Kastel Volturnu sevaju varnice ne samo zbog tri uzastopna poraza na domaćem terenu (AZ Alkmar, Sasuolo, Milan) već i zbog činjenice da fudbaleri stručni štab nisu primili ni evra od početka sezone što je poprilično uzdrmalo atmosferu u ekipi Rina Gatuza.

TUTTOSPORT

 “Asovi za Ligu šampiona”, slavi torinski dnevnik Kristijana Ronalda i Alvara Moratu koji svojim golovima drže barku Andrea Pirla još uvek na površini vode u Seriji A i Ligi šampiona. “ Ronaldo i Morata su preokrenuli rezultat protiv Ferencvaroša omogućivši Juveu da se kvalifikuje u osminu finala dva kola pre kraja grupne faze. Dibala ponovo razočarao. Za konačan ishod meča zaslužne Pirlove izmene tima”, naglašava list da je Morata ušao sa klupe i postigao pobedononsi gol. Ipak, Tutosport priznaje da je i pored dve stative i par propuštenih šansi, igra Juvea nije bila tečna a da je odbrane propustala vodu. “Juve je i dalje više skup sjajnih pojedinaca nego sjajan tim”, zaključuje list. Prenose se i reči trenera Pirla koji nije bio zadovoljan učinkom svojih fubdalere, posebno pristupom utakmici, površnošću i visokom presingu koji zbog mlitavosti nije davao rezultate.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.