Buongiorno Italia: Ko može da zaustavi Napoli i Juve?

Izvor: MozzartSport.com, 04.Feb.2016, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Ko može da zaustavi Napoli i Juve?

Mihajlovićevo lutanje završeno - tandem Baka/Nijang vodi u Evropu. Tamo zbog džimrije Lotita sigurno neće biti Lacija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

 Italijanska sportska štampa ističe pobede svih velikih klubova Serije A u prethodnom kolu. U ovoj sezoni se do juče nije dogodilo da svih šest vodećih timova zabeleži pobede u jednom kolu. Posebno se ističu trijumfi Napolija i Juvea koji obaraju rekorde  u broju vezanih pobeda, buđenje Intera, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << potvrda dobrog momenta Milana i volšeban gol Zaratea koji je obezbedio tri boda Fjorentini. Prenose se i reči predsednika Rome Džejmsa Palote koji je očaran Lučanom Spaletijem, a Korijere pripisuje pasivnosti Klaudija Lotita u prelaznom roku izlazak Lacija iz trke za mesta na tabeli koji garantuju izlazak na evropsku scenu sledeće sezone.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

 “Lacio i Đenova nokautirani: Ko može da ih zaustavi? Lepih sedam Napolija, ali Juve upisao 13”, stoji u nadnaslovu i naslovu kojim Gazeta otvara današnje izdanje. Za definiciju sedme uzastopne pobede Napolija,  kojim je izjednačen rekord Maradonine ekipe od pre gotovo 30 godina, list je iskoristio nadimak italijanske vaterpolo reprezentacije “Settebello” . U podnaslovu se daje velika pažnja kratkotrajnom prekidu utakmice: “Rasističke navijačke pesme: U Rimu sudija zaustavio utakmicu na četiri minuta”. Navijači Lacija su vređali na rasnoj osnovi defanzivca Napolija Kulibalija i pevali su tužno poznatu pesmu koju, nažalost, sve navijačke grupe praktikuju kad igraju protiv Napolija, a u kojoj se poziva Vezuv da okupa vatrom i lavom Napoletance.

Duel Juventusa i Napolija se pretvara u dvoboj pozitivnih nizova pobeda u šampionatu. Sarijev Napoli je dostigao Bjankijev i Maradonin. Alegri je prevazišao Kontea u broju nanizanih pobeda. Kaseres se teško povredio: sezona pod znakom pitanja”, stoji u podnaslovu.

U redakcijskom komentaru sa naslovom “Sreda gospodara” se ističe rutina i lakoća sa kojom su Napoli i Juventus stigli do nova tri boda.

Milan nazdravlja sa Bakom i Nijangom”, aludira Gazeta u naslovu ispod zaglavlja na opasku Siniše Mihajlovića pred meč da će se u Palermu videti da li je njegov tim za šampanjac ili kabezu. “Čudan par, Baka – Nijang, funkcioniše zajedno sa starom formacijskom postavkom 4-4-2. Tako je Mihajlović ostao u poslednjem vagonu voza za Evropu”,  piše list u podnaslovu.

Torna Ikardi - gol, Inter se prenuo”, naslov je posvećen pobedi Intera na San Siru posle gotovo dva meseca od poslednjeg trijumfa protiv Đenove.  “Mančinijev tim protiv Kjeva proćerdao sijaset prilika i na kraju ponovo rizikovao remi u završnici”, ističe boljku Nerazura u ovoj sezoni koja se ogleda u vrlo slaboj efikasnosti. Protiv Kjeva Inter je konstruisao najmanje 10 stopostotnih šansi za gol, a samo je jednu realizovao.

Zarateova magija, Fjorentina u fotofinišu prošla  Karpi”, piše milanski dnevnik o pobedi Ljubičastih u sudijskoj nadoknadi vremena golom bivšeg igrača Lacija 2-1.

Luda Verona: prva pobeda. Torino uhvatio dva puta Samp. Frozinone se ne predaje. Udineze okrznuo veliki podvig u Empliju”, zbirni je naslov povodom prve pobede Verone u prvenstvu,  nerešenim rezultatima Torina i Empolija koji su u samim završnicama uspeli da izbegnu poraze od Sampdorije i Udinezea i pobedi Frozinonea nad Bolonjom kojim je zadržao tračak nade da može da spasi prvoligaški status.

CORRIERE DELLO SPORT

Bez Lacija” dvosmisleni je naslov kojim rimski dnevnik konstatuje da su Nebeskoplavi bili nadigrani od Napolija i da su definitivno ispali iz trke za mesta koja vode u Evropu u sledećoj sezoni. “Sarijev tim superioran protiv Lacija, postigao dva gola za četiri minuta. Rasističko vređanje Kulibalija, utakmica suspendovana na par minuta, Lacio čeka kazna”, stoji u podnaslovu.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “Lacio plaća danak neaktivnosti u prelaznom roku” se pripisuje loše obavljenom poslu na fudbalskoj pijaci u prethodnom mesecu kada klub Klaudija Lotita, osim Milana Biševca, nije doveo nijedno pojačanje.

Juve protiv Đenove ubeležio 13 uzastopnu pobedu. Inter se pokrenuo, Milan leti. Zarate gol: Fjorentina treća”, zbirni je naslov za najvažnije utakmice jučerašnjeg kola u Seriji A.

Palota motiviše Romu: Spaleti je fantastičan”, prenosi Korijere reči hvale predsednika Rome na račun novog trenera. “U Romi do Spaletija nismo videli da igrači toliko treniraju, rezultati dok rada videće se već u ovoj sezoni”, optimista je Džejms Palota posle dve uzastopne pobede njegovog tima.

 TUTTOSPORT

13 za vrisak“ izabrao je naslov-amarkord Tutosport,  budući da se i u Italiji do pre deset godina igrao tiket  sa 13 parova,  da istakne novi rekord u istoriji Juventusa po broju uzastopnih pobeda u prvenstvu.

Juve nezaustavljiv: kakav duel sa Napolijem. Kvadrado spakovao gol koji je odlučio meč sa Đenovom i omogućio Alegriju da obori Konteov rekord. Sari sa Iguainom i Kaljehonom pregazio Lacio na Olimpiku. Sramno ponašanje navijača, bravo za arbitra Iratija“, stoji u nadnaslovu i podnaslovu u kojima se ističe doprinos Kvadrada za pobedu Juvea i novi rekord kao i žigosanje rasističkog ponašanja dela navijača Lacija.

Toro, krenimo odavde“, ne krije zadovoljstvo Tutosport nerešenim rezulatom Torina protiv Sampdorije, iščupan bukvalno u poslednjim momentima utakmice na Marasiju. “Remi u poslednjem dahu na terenu Sampdorije. Sa napadačkim trozupcem potpuno druga priča na terenu: Imobile asistira, Beloti trese mreže“, navodi list u podnaslovu.

Mančini, možeš da se zahvališ Ikardiju“, polemički je naslov Tutosporta upućen treneru Intera, budući da je pobedonosni gol za Nerazure protiv Kjeva postigao Argentinac koji se našao, u više navrata, na udaru kritika svog trenera.

Baka - Nijang i Milan nastavlja da se penje“, ističe Tutosport da je posle mnogo lutanja Mihajlović konačno našao napadački tandem i formacijsku postavku za juriš Milana na mesta koja garantuju povratak u Evropu.

Piše: Željko Pantelić

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.