Izvor: MozzartSport.com, 26.Maj.2020, 12:26

Buongiorno Italia: Ibrahimović može da pobedi i ovo! Juventusu previše Pogbinih 12.000.000

Inter se miri sa prodajom Lautara Martineza i sprema novi napadački tandem

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Povreda Zlatana Ibrahimovića je najznačajnija vest u italijanskoj sportskoj štampi, zajedno sa najavom da će prvo biti nadoknađeni zaostali mečevi 25. kola Serije A pre nego što se šampionat nastavi 20. juna. Od ostalih priča najinteresantnije stižu iz tabora Juventusa koji je sve bliži dogovoru sa Barselonom oko razmene >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Pjanić - Artur ali i vrlo jasan prema Polu Pogbi: ako želiš da se vratiš moraš da smanjiš svoje finansijske apetite. Veliki odjek ima i izjava Marka Tronketija Provere da bi Inter napravio dvostruko koristan postao od prodaje Lautara Martineza i Ikardija i angažovanja Kavanija i Vernera: zaradio bi veliki novac i imao bi bolji napadački tandem na raspolaganju. Gazeta navodi da bi Filip Đuričić mogao da bude među najvećim adutima s klupe u nastavku Serije A.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Jao, jao Ibro”, vrlo je slikovit vodeći naslov Gazete na prvoj strani povodom povrede Zlatana Ibrahimoviću na treningu u Milanelu. U podnaslovu se kaže da je Ibra povredio list i da je pod velikim pitanjem njegovo učešće u nastavku šampionata u junu i julu. “Pregledi će ustanoviti da li se radi o istgnuću, kidanju ili teškoj povredi Ahilove tetive. Ako Zlatan ne bude mogao da se vrati u igrački pogon, veliku priliku će imati Leao”, tvrdi Gazeta. Na unutrašnjim stranama se precizira da je Ibra osetio snažan bol, ali da izgleda da se ne radi o Ahilovoj tetivi.

Problem? Neizvesnost proizvodi stres”, naslov je autorskog teksta specijaliste sportske medicine Karla Trankvilija u kome se objašnjava da aktuelan situacija u kojoj se nekoliko meseci ne zna da li će, kada će i kako će biti nastavljena sezona negativno utiče na fudbalere i drastično povećava opasnost od povreda. Trankvili uzima primer Danske iz 1992. godine kada je uskočila umesto Jugoslavije na Evropsko prvenstvo: ”Tada su Danci došli sa odmora, istina prekinuli su ga, ali su bili relaksirani, silno motivisani i na kraju su osvojili titulu prvaka, dok je ova situacija kompletno drugačija. Tokom ove pauze igrači se nisu relaksirali već su bili, kao i svi drugi građani, pod stresom i samim tim su izloženiji povredama”.

Juve, efekat Alijanc: stadion tvrđava donosi 2,65 bodova po utakmici”, objavljuje se podatak da je Juventus daleko najuspešniji tim na svom terenu i da već dve godine nije izgubio u Torinu. Imajući u vidu da će se utakmice u junu i julu igrati pred praznim tribinama, Gazeta se pita da li će Bjankoneri zadržati dosadašnji prosek, odnosno da li će Alijanc i dalje biti tvrđava bez tifoza Stare dame na tribinama.

Inter, Lautaro je spreman na dugački adio. Finiš prvenstva sa pregršt nedoumica”, donosi milanski dnevnik priču o argentinskom napadaču i brigama Antonija Kontea. U Apijano Đentileu se pitaju koliko će Lautaro Martinez biti upotrebljiv u nastavku prvenstva. Javna je tajna da se Toro pratkično sve dogovorio sa Barselonom i Konte se s pravom pita koliko će to uticati na psihički na Lautara Martineza, počev od straha od povrede i i zalaganja na terenu.

“U potrazi za zlatnim rezervama”, naslov je analize u kojoj se daju odgovori na pitanje ko bi mogli da budu aduti s klupe vodećih klubova Serije A u junu i julu. Za Juve bi to trebalo da bude Daglas Kosta, za Lacio Kaisedo, Eriksen za Inter, Murijel za Atalantu, Pastore za Romu a Milik za Napoli. Što se tiče drugih klubova, Gazeta stavlja u prvi plan i ime Filipa Đuričića koji bi trebalo da bude kec u rukavu Sasuola i trenera De Zerbija.

“Lotito aludira na zaveru a Lacio je tim koji je imao najviše penala u svoju korist i najmanje protiv”, nastavlja se na stranicama Gazete posredni rat između predsednika Lacija Klaudija Lotita i predsednika Torina Urbana Kaira koji je vlasnik Gazete. U tekstu na unutrašnjim stranama se zapaža da je Lotito gotovo uvek prvi kada treba posejati zrno sumnje ili proširiti teoriju zavere puput one da neko želi da zaustavi prvenstvo kako Lacio ne bi osvojio skudeto. “Brojevi govore sve suprotno od onoga što Lotito tvrdi. U ovoj sezoni Lacio nije imao nijednu sudijsku odluku koja je bila na štetu Nebeskoplavih a bilo je nekoliko, u najmanju ruku, diskutabilnih koji su doneli korist Laciju a bili na štetu njegovih protivnika.”

“Prvenstvo će biti nastavljeno sa nadoknađivanjem zaostalih utakmica iz 25. kola 13. juna a sedam dana kasnije se nastavlja šampionat”, predviđa Gazeta kalendar Serije A i izveštava da danas ističe ultimatum koji je Zajednica prvoligaša uputili televizijama koje imaju prava emitovanja utakmica Serije A.

CORRIERE DELLO SPORT

“Prvo Inter”, stavlja pod reflektore pažnje Korijere ideju da se prvo nadoknade zaostale utakmice Serije A, pre nego što se nastavi prvenstvo 20. juna. To znači da bi 13. juna trebalo da se odigraju četiri zaostale utakmice 25. kola među kojima je najznačajnija između Intera i Sampdorije na San Siru.

“Sa Kavanijem i Vernerom, Inter će biti jači”, veliki je optimista Marko Tronketi Provera, potrpredsednik Pirelija, dugogodišnjeg sponzora Nerazura. Po njegovom mišljenju sa prodajom Lautara Martineza i Ikardija i angažovanjem Matadora i centarfora Lajpciga Inter bi jednim udarcem ostvario duplu korist: zaradio bi veliku sumu novca a Konte bi na raspolaganju imao bolji i kvalitetniji tandem u napadu.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “Ključ je Eriksen” se zapaža da će šanse Intera da se vrati u trku za skudetu biti proporcionalne sa stepenom adaptacija Danca u sastav Intera u poslednjoj trećini prvenstva.

“Imobile se sprema za trku sa Levandovskim”, najavljuje se ispod zaglavlja da će Poljak i Italijan voditi mrtvu trku do kraja za prestižno priznanje najboljeg strelca Evrope, odnosno “Zlatnu kopačku”. Korijere priznaje da će Imobile biti u prednosti jer će Bundesliga biti gotovo završena kada Serija A ponovo otvori svoje kapije i on će tačno znati koliko mu golova treba da bi pretekao centarfora Bajerna.

Fonsekino iznenađenje: odbrana sa tri defanzivca”, svedoči Korijere da je trener Rome već na prvom kolektivnom treningu započeo revoluciju u timu s promenom formacijske postavke i prelaskom sa četvoročlane na tročlanu defanzivnu liniju. U drugom tekstu posvećenom Romi se navodi da bi nekoliko udruženih američkih banaka moglo da pomogne predsedniku kluba Džejmsu Paloti da prebrodi ovaj krizni momenat i da sanira veliki dug koji je akumulirala Roma u prethodnom periodu.

Milan brine zbog Ibre. Sezona je završena?” i Korijere izveštava o maleru koji je zadesio najreprezentativnijeg fudbalera Rosonera. “Ali legenda se nastavlja”, piše Korijere u svom komentaru da, bez obzira na stepen povrede, niko ne može da zamisli da Zlatan Ibrahimović i njegova fizička statura ne mogu da prevaziđu i ovu prepreku i poklone ljubiteljima fudbala spektakularnu završnicu velike karijere švedskog fudbalera. Taj stav Korijerea se bazira na stavovima profesora Pjer Paola Marijanija koji operisao gotovo sve najbolje fudbalere u Seriji A, od Frančeska Totija do Nikoloa Zaniola: ”Ako Zlatan ima volje, on sve može. Ibra je kao Toti, za njih godine nemaju istu težinu kao za druge”, rekao je Marijani.

TUTTOSPORT

“Juveova poruka Pogbi: 12 miliona je previše!”, izveštava Tutosport da je Stara dama povukla ručnu u pregovorima oko povratka Pola Pogbe i to upravo kada je Mančester Junajted širom otvorio vrata za eventualni transfer Francuza. “Problem je plata Pogbe, ako ne bude prihvatio drastično smanjenje plate, Juve neće moći da ga angažuje”, stoji u podnaslovu. Andrea Anjeli i Fabio Paratiči su u više navrata podsetili da će Juve uvesti neku vrstu plafona za plate fudbalara i da će ona biti oko 7.500.000, neto iznos. Budući da Pogba u Junajtedu prima preko 12 miliona evra, to je mnogo veće prepreka nego cena transfera koja je prilično pala: sa 150 miliona na manje od 100.000.000 evra.

“Razmena Pjanić - Artur, vratio se optimizam i volja da se zaključi posao što pre”, tvrdi Tutosport na drugoj strani i precizira da je konstruktivna pozicija oca brazilskog fudbalera u dresu Barselone podgrejala nade u uspešno okončanje operacije. List piše i da je sportski direktor Juvea Fabio Paratiči upotrebio sve svoje adute da ubedi Artura i njegovog oca da je Kontinasa najbolja destinacija za nastavak karijera Brazilca.

Sećate li s e Krasića? Gde su završili Juventusovi meteori”, posvetio je Tutosport članak o fudbalerima koji su bljesnuli i nestali sa radara Bjankonera u prethodnih 10 i kusur godina. Osim Krasića, list je skinuo prašinu i sa imena Elije, Martineza, Bumsonga, Darija Kneževića. Torinski dvnenik kaže da je Krasić najviše obećavao ali da je dolaskom Antonija Kontea jednostavno nestao. “Nedavno je Krasić objasnio da nije razumeo Kontea. To smo svi razumeli i bez objašnjenja”, zaključuje se članak.

Kavani? Vidite CR7”, daje Tutosport veliki prostor izjavama Marka Tronketija Provere koji je veliki zagovornik angažovanja Edinsona Kavanija. “Godine nisu presudne i to pokazuje Ronaldo najbolje. Kavani je sa Vernerom veliki tandem”, smatra nekadašnji vlasnik Pirelija a danas potpredsednik. Tronketi Provera je uzvratio i na sumnje iznete od strane predsednika Lotita na regularnost meča Juve -Inter: “Lotitove izjave nisu naučna fantastika, već prosta fantazija”.

“Toro: dobitne karte za Žoao Pedra”, piše torinski dnevnik da Torino ima nekoliko aduta da ubedi Kaljari da proda Žoao Pedra. Osim novca, predsednik Kairo bi svom mlađem kolegi Đuliniju mogao da ponudi u zamenu Zazu ili Ederu. U tekstu se kaže da bi igrač Kaljarija bio idealan partner Belotija u napadu Toroa.

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.