Izvor: MozzartSport.com, 21.Jul.2020, 12:44

Buongiorno Italia: Dibala najbolji na terenu, a Ronaldu naslovne strane; Konte je bio u pravu

Pritisak na Milanovu upravu da zadrži Stefana Piolija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Kristijano Ronaldo je na naslovnim stranama italijanske sportske štampe i pored toga što je za pobedu Juventusa nad Lacijom najzaslužniji Paulo Dibala koji je bio i najbolji akter na terenu. Sergej Milinković Savić je uz Čira Imobilea svrstan u red najzapaženijih aktera u Laciju. Sa danom zakašnjenja, svi listovi priznaju da je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Antonio Konte bio u pravu kada se žalio na nejednak tretman koji Inter ima u nastavku prvenstva: Nerazuri su pet puta imali manje dana za odmor od rivala dok Juve nije bio nijednom u toj poziciji. Nastavlja se i kampanja za potvrđivanje Stefana Piolija na klupi Milana. Listi zagovornika se pridružio i Arijedo BrajdaĐiđo Donaruma večeras igra 200. utakmicu u dresu Milana, a tek mu je 21 godina. U Romi se na smiruje situacija oko Nikoloa Zaniola čiji će menadžer vrlo brzo videti generalnog direktora Rome Gvida Fjengu.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazeta ovog jutra posvećuje naslovnu stranu Kristijanu Ronaldu, strelcu oba gola Juventusa u pobedi nad Lacijom 2:1 s kojom su Bjankoneri, praktično, stavili tačku na priču o skudetu u ovoj sezoni.Takođe se ističe da je CR7 koji je u naslovu prekršten u “CR9” pošto je stigao na listi najboljih strelaca u ovogodišnjoj Seriji A Čira Imobilea sa 30 golova. “CR7 je nezasit sada cilja Iguainov rekord”, navodi se da Ronalda deli samo šest golova od rekorda Pipite.

Na unutrašnjim stranama se podvlači da bi već u četvrtak Juve mogao da slavi deveti skudeto, tri kola pre kraja. Prenosi se i izjava sportskog direktora Paratičiija da će Mauricio Sari biti na klupi Juvea i u sledećoj sezoni, kao i poruka toskanskog stručnjaka da on ima nameru da ostane do kraja svog ugovora u Kontinasi, odnosno do 2022. godine.

U redakcijskom komenataru sa naslovom “Sari je zaslužio tim po svojoj meri” se zapaža da aktuelni sastav nije kompatibilan sa fudbalskom filozofijom i stilom igre italijanskog stručnjaka i da bi uprava Juvea trebalo da svojim potezima tokom prelaznog roka prilagodi tim svom treneru.

Sergej Milinković Savić je po Gazeti bio najbolji u redovima Lacija, odmah iza Čira Imobilea. Reprezentativac Srbije je ocenjen sa 6,5 uz konstataciju da je počeo loše utakmicu, ali je kako su minuti prolazili bivao sve bolji i bolji. Na kraju je Sergeju Vojćeh Ščensni, volšebnom paradom, skinuo fantastičan gol sa kojim bi u poslednjem minutu još jednom “kaznio” Bjankonere.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Konte ima pravo”, priznaje Gazeta da je trener Intera apsolutno govorio istinu kada je zapazio da je Inter penelizovan u odnosu na svoje rivale u trci za skudeto. Nerazuri su čak na pet utakmica od nastavka šampionata imali dan ili dva dana manje za odmor. Juventus nijednom nije igrao sa timom koji je bio odmorniji, Lacio samo jednom, a Atalanta tri puta.

Jedan je previše: Brozović ili Eriksen ne idu zajedno”, zaključak je analize Gazete o ulozi dvojice igrača na terenu. “Bez Marcela, Danac je odgovorniji i produktivniji na terenu, sa Hrvatom u timu Kristijan je se svodi na običnog igrača srednjeg reda i njegov talenat ne dolazi do izražaja”, aludira Gazeta da će u sledećem prelaznom roku Brozović najverovatnije biti prodat, ako se ukaže prilika.

Poslednji izazov Piolija i Điđo stigao do 200 utakmica u dresu Milana”, naslov je teksta u kome se podvlači da će Milan u sledeća tri dana igrati protiv Sasuola i Atalante, dva tima u najboljoj formi u Seriji A i da bi u slučaju da prođe “neogrebano” i u ta dva meča, uprava Rosonera bila u veoma nezgodnoj poziciji. Gazeta pravi i smelo poređenje Stefana Piolija sa Dinom Zofom i Jupom Hajnkesom. Zof je otišao s klupe Juvea sa osvojenim Kupom Italije i Kupom UEFA, a Hajnkes sa “tripletom” (prvenstvo, kup i Liga šampiona), Pioli nije osvojio nijedan trofej, ali je oživeo Milan koji je izgledao kao da je na samrti.

U drugom tekstu se odaje priznanje Donarumi koji je sa 21 godinom već stigao do 200 zvaničnih utakmica sa Milanom. Najavljuje se nova runda pregovora o produžetku ugovora do 2023. godine i mogućnošću da čuvar mreže zarađuje i više nego sada (6.000.000 evra po sezoni) ali sa formulom koja predviđa nižu platu i više lako dostižnih bonusa.

CORRIERE DELLO SPORT

Lacio podignuta čela”, odaje Korijere priznanje desetkovanom timu Simonea Inzagije da je časno izgubio protiv Juventusa i da je uz malo sreće utakmica mogla da se završi i povoljnije po rimski klub. List prenosi i izjavu kormilara Nebeskoplavih: “Dalje ruke od mog Lacija”, uzvratio je Simone Inzagi na sve češće i tvrđe kritike na račun njegovog tima zbog kraha u nastavku sezone.

Milinkovića je bilo svuda, Ačerbi motor”, naslov je za ocene fubalera Lacija. Sergej i Ačerbi su uz Imobilea bili najbolji u redovima rimskog kluba i dobili su po 6,5. “Milinković je morao da pokriva više uloga tokom utakmice: branio je, kreirao, finalizirao, proigravao. Njegova posvećenost i požrtvovanost su pred očima svih, napravio je samo jednu grešku u svom šesnaestercu kada je Aleks Sandro pogodio stativu”, obrazložio je svoj stav Korijere.

Roma, Zaniolo traži čiste račune”, izveštava ispod zaglavlja Korijere da slučaj Zaniolo nije zatvoren i da se repovi polemike tokom i posle utakmice sa Veronom i dalje vuku. “Zakazan je sastanak između menadžera Zaniola i generalnog direktora Gvida Fjenge na kome će se pričati o važnosti uloge koju Nikolo ima u Rominoj budućnosti. Na tapetu će biti odnosi sa Fonsekom i pojedinim klupskim drugovima”, najavljuje rimski dnevnik.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Efekat Fridkin: vrednost akcija Rome raste na berzi”, svedoči list da su akcije Rome poskupele za 10 odsto na berzi posle informacija da je Dan Fridkin izašao sa novom ponudom za kupovinu kluba i da ju je Džejms Palota uzeo u ozbiljno razmatranje. Prema pisanju Korijerea presudno ulogu u čitavom poslu mogu da odigraju dugo očekivane dozvole za izgradnju novog stadiona Rome.

Konte – Marota: strategija visokog napona”, piše Korijere o dobro poznatoj taktici Antonija Kontea da izjavama i provokacijama primorava uprave klubova da mu dovedu igrače koje želi.

Polijev paradoks: trener koji je osvojio najviše bodova u nastavku prvenstva dobiće otkaz”, i Korijere poput Gazeta insistira na kontradiktornosti aktuelnih rezultata Milana i najavljene smene na klupi.

Napoli kakav zaplet oko Osimhena sada je došlo vreme da se izađe na čistinu”, rekonstruiše Korijere seriju koraka u pregovorima za prelazak Nigerijca iz Lila u Napoli. “Sve je bilo dogovoreno i utanačeno, spremno za potpis a onda je novi menadažer nigerijskog fudbalera sve zamutio”, piše Korijere i dodaje da nije isključeno da iza iznenadnog “zahlađenja” stoji Liverpul koji je bacio oko na talentovanog napadača.

TUTTOSPORT

S potpisom CR7” i Tutosport pripisuje Kristijanu Ronaldu glavne zasluge za pobedu nad Lacijom koja je definitivno otvorila put Juveu ka devetom uzastopnom skudetu. U tekstu na unutrašnjim stranama list priznaje da je Juve drhtao u poslednjim minutima i da je Ščensni spasao Bjankonere akrobatskim odgovorom na gotovo savršen udarac Sergeja Milinkovića Savića. U podnaslovu se ističe i da će Ronaldo i Imobilie voditi ljutu bitku do kraja sezone za titulu najboljeg strelca Serije A.

Da Juve, slavlje je blizu: pobednički DNK nije izdao, CR7 nema limite u stalnom lovu na nove trofeje i rekorde”, egzaltirano piše na drugoj i trećoj stranici Tutosport.

Torinski dnevnik posvećuje i čitavu stranu Mauriciju Sariju sa isticanjem izjave da ostaje do kraja ugovora. Piše se i da Juve nastavlja da radi na traženju alternative za Gonzala Iguaina. Žorž Mendeš radi sa Vulverhemptonom oko Raula Himeneza, Sari uz pomoć Falija Ramadanija želi da dovede Arkadijuša Milika, a Fabio Paratiči drži na oku Edina Džeka.

Inter, uzmi ili ostavi: klubu se ne dopadaju izjave Kontea, ali je spreman da ga trpi”, izveštava Tutosport da se čelnicima Intera nisu svideli poslednji napadi njihovog trenera, ali da mu priznaju da je ostvario dobre rezultate i da je približio Nerazure Juventusu, što je bio glavni cilj u ovoj sezoni. List donosi i drugu priču koja ima prizvuk “niskog udarca” Konteu. Naime, klub je izabrao Eriksena da bude testimonijal za nove dresove Intera i to je više nego jasna poruka bivšem kormilaru Čelsija i Juventusa, odnosno šta se od njega očekuje.

Seriji velikih imena iz Milanove prošlosti koji su podržali ostanak Stafana Piolija na klupi pridružio se i Arijedo Brajda: “I Brajda bi zadržao Piolija”. Dugogodišnji sportski direktor Rosonera iz Berluskonijeve ere je istakao da je Ralf Rangnik totalna nepoznanica dok Pioli odlično poznaje Seriju A i Milan.

Piše: Željko PANTELIĆ

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.