Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2020, 13:50

Buongiorno Italia: De Liht budući kapiten Juventusa, Konte se pogubio

SMS se vraća, Kastiljenu zapalio iskru optimizma u Milanu, Gatuzo poziva igrače da osvoje makar jedan trofej u čast Maradone

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Oproštaj od Dijega Armanda Maradone je i dalje glavna tema u italijanksoj sportskoj štampi, dok su u drugom redu rezultati ovdašnjih klubova u Ligi Evrope, kriza u Interu i promocija Matijsa De Lihta u budućeg kapitena Juventusa.

Najavljuje se i povratak Sergeja Milinkovića Savića >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na teren protiv Udinezea u nedelju.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Svet žali Maradonu: Zauvek 10”, i danas je milanski dnevnik posvetio naslovnicu i 20 stranica odlasku Dijega Armanda Maradone. I izveštaj sa utakmice Lige Evrope Napolija sa Rijekom je u zanku oproštaja od Maradone. „Svi smo desetke. Napoli na stadionu posvećenom Maradoni venčao osećanja i pobedu”, svedoči Gazeta o nestvarnoj atmosferi na stadionu i oko njega sa hiljadama navijača koji su došli da odaju poštu svom ljubimcu. U izveštaju se kaže da je Rijeka srećom bila slab protivnik, pa je Napoli mogao sebi da dozvoli luksuz da misli na Maradonu i sledeći veliki okršaj u Seriji A sa Romom.

Remi koji vredi. Kastiljeho pogdio mrežu u odsustvu Ibre. Lil izgledao manje strašan nego na San Siru”, prenosi utiske milanski dnevik sa meča Milana sa francuskim prvoligašem završen rezulutatom 1:1. Ističe se da je za razliku od prvog meča koji je Lil dobio sa 3:0 ovog puta Milan kotnrolisao igru tokom većeg dela i da na kraju, kad se svedu računi, ima više razloga da žali za ispuštenom pobedom. List ističe dobru igru srednjeg reda Rosonera i izažava nadu da bi potez Tonalija koji je lansirao akciju za Kastiljehov gol mogao da bude iskra koja će rasplamsati talanat italijanskog fudbalera.

Slavlje Rome. Veretu pokucao dva puta. Fonseka se već kvlifikovao”, naslov je povodom pobede Đalorosih nad Klužom s kojom su obezbedili, dva kola pre kraja, plasman u nokaut fazu Lige Evrope. U reportaži se navodi da trener Rome može da bude zadovoljan i zbog prikazane forme Pelegrinija i Džeka koji su se oporavili od kovida-19.

Tako se izgubio Konte”, najavljuje Gazeta analizu o razlozima posrtanja trofejnog trenera na klupi Intera. U članku se kaže da je tim fizički i mentalno umoran i da bi većini dobrodošao odmor a nalazimo se u najintenzivnijem delu sezone. Osim „ispumpanih“ fudbalera, evidentan je i zamor Kontea koji nije ni bleda senka trenera od prošle sezone. O tome svedoči najbolje poređenje rezultata Nerazura i odnos broja primljenih i postignutih golova. Antoniju se spočitava i tvrdoglava vezanost za formaciju 3-5-2 koja očigledno ne funkcioniše. Takođe, pojačanja nisu dala željene odgovor, štaviše gotovo svi su razočarali. To se posebno odnosi na Vidala. Ipak, navodi Gazeta, uprkos svemu, imajući u vidu platu Kontea i da je Lučano Spaleti i dalje na platnom spisku Intera, teško je poverovati da bi moglo da dođe do smene na klupi, osim u slučaju da do Božića milanski klub naniže seriju negativnih rezultata.

Ovo je pravi Iličić”, tvrdi list da se isplatilo strpljenje i insistiranje Đan Pjera Gasperinija da drži Slovenca u igri u prethodnim nedeljama uprkos činjenici da nije bio na svom nivou. „Iličić je postao mudriji i taktički mnogo korisniji igrač. Atalantin Genije se vratio u statru formu i u novoj ulozi sa Gomezom je ubitačan za protivničke odbrane”, piše Gazeta i dodaje da niko nije tako komplementaran sa Gomezom kao Josip.

Kapiten budućnosti. De Liht je spreman. Talenat i zrelost za novi Juve”, nema najčitaniji list u Italiji nikakvih sumnji da će Holanđanin brzo postati kapiten Stare dame. Štaviše, Gazeta napominje da je De Liht delima, ponašanjem i držanjem na terenu već de fakto kapiten Juvea. U tekstu se podseća da ništa nije slučajno i da je De Liht sa 18 godina postao kapitan Ajaksa.

CORRIERE DELLO SPORT

Genijalni prijatelj”, tako definiše Korijere Maradonu ispod zaglavlja svedočeći o pokazanoj ljubavi miliona Argentinaca, Napoletanaca i čitavog sveta prema nekadašnjem Zlatnom dečaku (Pibe de oro).

Napoli pobedio u ime desetke”, tako počinje izveštaj sa utakmice Napoli – Rijeka koji su Gatuzovi momci dobili 2:0. Prenosi se i želja Rina Gatuza: „Hajde da osvojimo jedan trofej u ovoj sezoni i da ga posvetimo Dijegu. Između njega i San Đenara (zaštitnika grada Napulja) ne znam koje vežniji za Napoletance…

Nazaustavljiva Roma stavila pod ključ Evropu”, slikovito se izrazio rimski list povodom plasmana Đalorosih u šesnaestinu finala Lige Evrope dva kola pre kraja grupne faze. U podnaslovu se ističe da se nije primetilo odsustvo startera i njihovih zamena u odbrani dok je Džeko pokazao da će biti spreman da počne meč od prvog minuta protiv Napolija u nedelju. Portugalski stručnjak je već okrenuo sve misli na gostovanje u Napulju i sledeće utakmice u Seriji A pošto je zadatak u Evropi uspešno obavljen. Korijere navodi i da je Fonseka drastično podmladio tim Rome i da smo u Klužu videli ekipu čiji je prosek starosti 25 godina, a da su Đalorosi zatvorili i sve prilaze svom golu: samo jedan primljen gol na poslednje četiri utakmice.

Iznenađenje za Inzagija, Milinković je već spreman”, prenosi se vest da je Sergej Milinković Savić sve iznenadio u Formelu prikazanom formom i pored toga što je bio u izolaciji zbog kovida-19. Prema pisanju Korijerea sprski reprezentativac će biti od prvog minuta na terenu protiv Udinezea u nedelju. Negativne vesti za Lacio stižu od Senada Lulića i Luiza Felipea. Povratak na teren kapitena Nebeskoplavih je ponovo odložen, a pod velikim znakom pitanja je nastup brazilskog defanzivca na meču koji se igra u vreme ručka u nedelju.

Peruci – Inzagi, na redu je Lotito”, izveštava se da predsednika Lacija čekaju dva veoma važna zadatka. Prvi je da izgladi odnose sa tim-menadžerom Perucijem a drugi je da „ubedi“ Inzagija da potpiše produžetak ugovora koji mu ističe sledećeg leta. U tekstu se kaže da Inzagi insistira da se Peruci vrati u Formelu, odnosno da ga Lotito što pre pozove na razgovor i na razjašnjavanje.

Mihajlović besan kao ris”, piše Korijere da je trenr Bolonje očitao bukvicu svojim igračima posle poraza u Kupu Italije od Specije. Siniša je, tvrdi Korijere, posebno bio oštar prema mladim igračima Bolonje koji nisu pokazali dovoljnu zrelost ni svest o prilici koja im se ukazala. Srpski stučnjak je podsetio i da klub nije izašao u susret seriji njegovih zahteva oko pojčanja i da se sada vide posledice tih propusta uprave.

TUTTOSPORT

Stadion Maradona. Ćao, Dijego”, naslovi su koji prate dve fotografije koje pokazuju mase ljudi oko stadiona San Paolo u Napulju i na ulicama Buenos Ajresa koji su došli da odaju poslednju poštu Maradoni.

Poput Gazete i Tutosport definiše De Lihta kao „kapitena budućnosti” i da je on u suštini već vođa na terenu i pored svojih godina (21). „Na utakmicama protiv Kaljarija i Ferencvaroša, posle tromesečne pauze zbog operacije ramena, De Liht nije bio samo među najboljim igračima Juventusa, već je komandovao odbranom kao da je veteran, vršnjak Kjelinija i Bonučija, a ne momak koji je tek napunio 21“.

Čekali smo ga s nestrpljenjem. Matijs je već sada kapiten zbog načina na koji se postavlja na terenu, prema saigračima, protivnicima, sudijama. On je rođeni kapiten”, prenose se reči Andree Pirla. Veliki kvalitativni skok u igri Holanđanina se objašnjava i njegovim ovladavanjem novim jezikom jer sada komanduje na italijanskom. De Liht je zadivio i Kjelinija koji je naveo da on razmišlja kao igač koji je zagazio u četvrtu deceniju života, a ima brzinu, izdržljivost i svežinu tinejdžera. „De Liht može da postane najbolji fudbaler sveta”, tvrdi Kjelini.

Za Pirla stižu dobre vesti i iz ambulante: Bonuči je gotovo spreman da se vrati na teren“. Današnji trening bi trebalo da pruži definitivan odgovor da li će sutra moći da igra ili ne protiv Beneventa.

Tutosport izveštava i da je uprava kluba ubrzala pregovore sa Kedirom i Sarijem o raskidu ugovora koji bi omogućili klubu da uštedi par miliona evra. Za Nemca je zainteresovan Everton koji bi mogao da ga angažuje u januaru dok je Sari postao manje zainteresovan za sporazumni raskid pošto je Fjorentina otpala kao mogućnost da se vrati odmah na klupu.

Konte zavisi od čuda u Ligi šampiona”, tvrdi Tutosport da će Antonio Konte u slučaju da ispadne u grupnoj fazi Ligi šampiona moći da ostane i u sledećoj sezoni na kormilu Nerarzura samo ako osvoji skudeto. List tvrdi da je Maks Alegri rezervisan da preuzme Inter od Kontea čak i u ovoj sezoni ako do Božića doće do kraha rezultata. Tutosport prenosi i da je haštag „konteout“ jedan od najpopularnijih na društvenim mrežama.

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.