Izvor: MozzartSport.com, 12.Maj.2020, 12:25

Buongiorno Italia: Barselona drma Serijom A

Juve uvodi novi sistem plata, Milenković zavisi od Kulibalija, Tonali sve bliži Interu, koji želi da vrati Kansela

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Čitajući današnju italijansku štampu stiče se utisak da će Barselona presudno uticati na izgled vodećih timova Serije A. Katalonski klub je zainteresovan za Lautara Martineza iz Intera, Pjanića iz Juvea, Fabijana Ruiza i Kulibalija iz Napolija. Inter u Timu Verneru vidi adekvatnu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zamenu za Lautara Martineza, Napoli bi mogao da zameni Kulibalija dovođenjem Nikole Milenkovića iz Fjorentine, a Juve bi sa Barsom mogao da napravi još par razmena pored one Pjanić-Artur.

Tutosport objavljuje da Inter ima dobitnu kartu za Tonalija: minutaža i vodeća uloga u timu u sezoni koja vodi ka Evropskom prvenstvu na kome talantovani Italijan želi da bude protagonista. Piše se, naravno, i o nastavaku sezone, ali sa manje entuzijazma nego prethodhnih dana pošto postaje očigledno da se protokol ne koristi da bi se sezona završila već da bi se imalo „orpavdanje“ da se ona definitivno zaustavi.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najčitaniji italijanski dnevnik sa dozom pesimizma tumači „zeleno svetlo“ naučno-tehničkog komiteta italijanske vlade za početak kolektivnih treninga u Seriji A. „U manastirskoj izolaciji” je vodeći naslov priče u kojoj se ističe da je trka za nasavak šampionata usporena. „Lekari traže oštriji protokol, timovi u blindiranim karantinima. Vlada dala uslovljen pristanak: od ponedeljka može da se počne sa timskim treninzima, ali sa jakim merama predostrožnosti”, navodi list. Citira se i izjava ministra sporta Vinčenca Spadafore: „Potrebna nam je još jedna nedelja da bi mogli da odlučimo da li da se šampionat nastavi ili ne”. U tekstu na unutrašnjim stranama se ističe da klubovi nisu zadovoljni porukama koje su stigle tokom jučerašnjeg dana i da traže jasne i precizne smernice, pogotovo kad je u pitanju nastavak prvenstva.”Sastanak premijera Kontea i predsednika FS Italije Gravine, krajem ove nedelje, biće odlučujući”, tvrdi Gazeta.

U staklenoj kugli 15 dana. Sa jednim pozitivnim, ceo tim ide u karantin”, predstavlja Gazeta kritične delove protokola. Posebno je problematična smernica da u slučaju da jedan igrač bude zaražen ceo tim mora da ide u karantin. Za razliku od Bundeslige gde se izoluju samo igrači koji su pozitivni, u Italiji su orjentisani da primene oštriji pristup i praktično stave Damoklov mač iznad Serije A otvarajući vrata i za zloupotrebe.

„Maldi… Ne. Jed koji ima ukus rastanka: Rangniku pre italijanskog nauči da poštuješ druge”, prenosi Gazeta reakciju Paola Maldinija i upozorava da će, posle Bobana, i druga legenda Rosonera napustiti klub u ovoj godini. Istovremeno se objavljuje reportaža o povratku Zlatana Ibrahimovića: “Ibrino iskrcavanje. Vratio se posle dva meseca, biće u izolaciji u Milanelu”.

Verner, Interov plan da preduhitri Klopa”, piše list da su Nerazuri zagrizli za centarfora Lajpciga i da žele da pobede Liverpul u trci za nemačkog golgetera. Gazeta objašnjava da sve zavisi od Lautara Martineza i Barselone i da generani direktor Bepe Marota čeka da vidi kojim putem će krenuti pregovori sa Kataloncima pre nego što preduzme konkretne korake za Vernera. U svakom slučaju, tvrdi Gazeta, Liverpul u ovom momentu ne može da napravi ozbiljnije korake u realizaciji transfera Vernera. Za Inter nije problem iznos raskidne klauzule u ugovoru Vernera, između 50.000.000 i 60.000.000 evra, već broj napadača na raspolaganju Kontea: pre nego što angažuje Vernera, Inter mora da „sredi“ Ikardija i Lautara Martineza. Paralelno, Gazeta piše da predsednik Stiven Žang ne želi da popusti oko cene Argentinca: 90.000.000 u kešu plsu Semedo ili Emerson Rojal.

Juve, Iguain stiže u petak u Torino, pažnja na Rabioa”, izveštava Gazeta da će se Pipita vratiti za tri dana u Juventus, dok Francuz postaje veliki problem. U članku se objašnjava da Juve nije nijednom fudbaleru naredio da se vrati u Italiju i da s te strane Rabio ne rizikuje disciplinske mere, ali i da su u klubu prilično razočarani ponašanjem bivšeg fudbalera PSŽ-a.

„Napoli, 30.000.000 za Milenkovića. Kulibali na izlaznim vratima: De Laurentis traži 100.000.000”, prenosi Gazeta glasine koje su stigle iz Srbije. U tekstu se kaže da je Milenković profil igrača koji se sviđa kako gazdi De Laurentisu tako i sportskom direktoru Đuntoliiju i treneru Gatuzu, međutim, podvlači list, eventualni dolazak Milenkovića je direktno vezan za odlazak Kulibalija. Prodaja Senegelaca, i pored toga što za njega postoji veliko interesovanje u vodećim evropskim klubovima, neće ići glatko. De Laurentis ne želi ni da počne pregovore bez 100.000.000 evra na stolu. U tekstu se još kaže da Milenković nije jedini defanzivac na koga misle u Napoliju. Podseća se da je Napoli već kupio Rahmanija iz Verone, a da je Đuntoli već kontaktirao Frajburg za Robina Koha.

CORRIERE DELLO SPORT

Polovičan start”, kritikuje Korijere na naslovnici protokol koji je predložio naučno-tehnički komitet italijanske vlade. Na unutrašnjim stranama se objašnjava da je potez vladinog komiteta više usmeren da zaustavi nastavak šampionata nego da omougući završetak sezone. „Zovu ga otvranje a dovoljan je jedan pozitivan sve zaustavlja”, ističe Korijere najveću kontradiktornost u predloženom protokolu. Osim toga, veliku prepreku predstavlja i stavljenje odgovornosti na pleća klupskih lekara kao i problem sa brisovima budući da se već kreirala licemerna polemika sa populističkim povikom: fudbaleri ne mogu da budu privilegovani.

Lotitovo uživanje: Nismo više Lacijalčić, sada su naučili da da nas posmatraju drugačije”, prenosi Korijere deo intervjua koji je predsednik Lacija Klaudio Lotito dao klupskom radiju povodom njegovog 63. rođendana. „Želimo da budemo prvi u svemu, da osvajamo trofeje, ko god dođe kod nas mora da oseti atmosferu i tradiciju velkog kluba”, poručio je Lotito.

Zaniolo navija za Kena u Romi”, svedoči Korijere o prijateljstvu između dvojice mladih Italijana i dodaje da bi Mino Rajola, Kenov menadžer, mogao da pomogne da dođe do transfera centarfora iz Evertona u Romu. Naravno Ken bi došao na pozajmicu. U posao bi mogao da bude ukljlučen Under koji se sviđa Ančelotiju, tim preo što je Turčin u Rimu, kao Italijan u Liverpulu, viđen kao problematičan i nedisciplinovan igrač.

Kanselo se vraća u Inter!”, tvrdi Korijere da je Bepe Marota blizu dogovora sa Barselonom oko Lautara Martineza i da će u taj transfer biti uključen Samedo koji će biti prosleđen Mančester Sitiju u zamenu za Kansela.

Juve uvodi krovnu platu”, izveštava rimski list da je ekonomska kriza uticala na odluku Bjankonera da uvedu nova pravila oko visine plata. Po novim parametrima novi igrači neće moći da imaju veću bruto platu od 9.000.000 evra, što znači da igrači koji dolaze iz Italije neće moći da zarađuju više od 4.500.000, neto dok bi fudbaleri koji dolaze iz EU ili Italijani koji se vraćaju u Seriju A da imaju veću neto plato zbog postojećih fiskalnih olakšica. U tekstu se još kaže da je Juve na ivici ekonomske izdržljivosti kada su u pitanju plate fudablera jer su one blizu 300.000.000 evra (bruto iznos).

TUTTOSPORT

Juve u Barsi” ili “Juve na brodu”, može na dva načina da se tumači vodeći naslov na prvoj strani torinskog lista. Dvostruka interpretacija se bazira na seriji igrača dva tima koji bi mogli da budu razmenjeni u sledećem prelaznom roku. „Između Bjankonera i Katalonca se rađa iznenađujuće savezništvo na fudbalskoj pijaci: nije u pitanju samo razmena Pjanić-Artur, u igri su i De Šiljo, Rugani, Romero, Semedo i Todibo”, navodi Tutosport. Na unutrašnjim stranama se kaže da je Artur sve bliži pristanku razmene sa Pjanićem. Oba kluba bi sa razmenom napravili i lepu plusvalencu budući da bi njihova cena u poslovnim knjigama iznosila oko 50.000.000 evra.

Paralelno, torinski dnevnik priznaje da je Inter sve bliži Tonaliju. „Nerazuri su u prednosti nad Juventusom jer mogu da garantuju Tonaliju mnogo veću minutažu i značajniju ulogu u sledećoj sezoni koja vodi ka Evropskom prvenstvu na kojem igrač Breše želi da bude protagonista u redovima Azura”, tvrdi Tutosport.

Rabio, strpljenje je isteklo”, navodi se da u Kontinasi više ne tolerišu ponašanje Francuza i da su sve više uvereni da njegovo odbijanje da se vrati u Torinu ima veze sa taktikom da primora Juve da ga u prelaznom roku preda Mančester junajtedu ili Evertonu.

Inter punim gasom na Vernera, on je prvi cilj”, nema sumnji Tutosport da je fudbaler Lajpciga prvi izbor Bepea Marote da zameni Lautara Martineza koji je sve bliži Barseloni.

Niko nema napad kao atomska Boginja”, piše list da Atalanta nije samo najefikasniji tim Serije A sa 70 postignutih golova, već je i klub koji je stvorio najviše šansi u ovoj sezoni koja je prekinuta početkom marta. Atalanta nema samo trio Iličić-Gomez-Zapata - podvlači se u tekstu - već i Murijela, Pašalića i Malinovskog, alteranative s kojima mogu da se pohvale malobrojni klubovi, sa mnogo većim budžetima od Atalantinog.

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.