Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2020, 02:45

Buonanote je neuništiv, Bonifazi tragičar: Medelova Katolika do trijumfa sa kreča

River poklekao u Montevideu – 1:2

Nezaobilazni su golovi u obe mreže kada je na jednoj strani terena Univerzidad Katolika. Sa Čileancima su pune mreže i napadački fudbal zagarantovani, a Katolika u kojoj je ponikao Gari Medel prednjači u tome.

Čileanski šampion igrao je od sjaja do očaja i nazad. Šetao se po ivici iznad ambisa, provukao se, na kraju mogao i do kapitalnije prednosti pred revanš, ali se u domovinu vratio sa zadovoljavajućih 2:1. Mora >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se River Plejt voditi onom da nad prosutim mlekom ne vredi plakati, stisnuti zube i biti promoćurniji u revanšu u Santijago de Čileu.

Kombinovani sastav Arijela Olane od Čileanaca i Argentinaca nadmudrio je domaćina u Montevideu. Uraganski početak, pad, pa zatišje pred buru Katolike. Namazaniji su i iskusniji bili Čileanci, a imali su i neverovatnog Dijega Buonanotea. Pokazao je Argentinac da su godine samo broj i da ima strašan prekid, da fudbalsko umeće nije izvetrilo i bio je konstantna pretnja po gol Rivera. Pucala je Katolika iz svih pozicija, nije marila za razdaljinu.

Zampedri i Buonanote predvodili su napad Katolike koji je strah i trepet u prvenstvu "Najduže zemlje". Neumoljiv je bio argentinski dvojac i koristi i najmanji prostor, a njihova saradnja funkcionisala kao švajcarski sat. Upravo su njih dvojica bila zaslužna za rano vođstvo Katolike.

Iako je faul bio daleko od gola, u startu je bilo jasno da to nije nikakva smetnja za Dijega Buonanotea. Proradila je argentinska veza kod Katolika. Buonanote je izveo prekid, savršeno se razumeo sa Fernandom Zampedrijem, a napadač Katolike ispratio je zamisao Buonanotea i smestio loptu u mrežu.

Horhe Fosati, trener Rivera, nije bio zadovoljan izdanjem svoji izabranika. River je pokušavao presingom da unese pometnju u defanzivnu liniju Čileanaca, ali Katolika nije imala problem prilikom iznošenja lopte. Poslednja linija tima sjajno se snašla, mirno je kombinovala i staloženo reagovala. Blagi presing Rivera nije uticao na njih.

Taman kada se činilo da će Katolika otići na odmor sa minimalnom prednošću, River je stigao do izjednačenja posle kornera u trećem minutu sudijske nadoknade preko kapitena Sebastijana Piriza. Mogao je River u dubokoj nadoknadi i da preokrene iz munjevite kontre, ali je Dituro zaustavio udarac Areza.

Prvo poluvreme nadoknađeno sa čak pet minuta zbog stravičnog sudara Rodrigesa i Zampedrija. Vozilo hitne pomoći iznelo je Zampedrija, ali se Argentinac vratio na teren, a Rodrigesovo krvoliptanje je zaustavljeno. Pokušao je Zampedri da nastavi meč, ali se u drugom poluvremenu nije pojavio na terenu. Bio je to veliki udarac i hendikep za Olanin tim, što se i odrazilo na igru Katolike.

U nastavku je River krenuo na sve ili ništa i umalo mu se to isplatilo. Bomba Nerisa iz 52. minuta pocepala je mrežu, ali je izvanredan pogodak poništen zbog prethodnog ofsajda Areza. Bio je River znatno bolji u nastavku i završnici prvog poluvremena. Sabijena je bila Katolika na svoju polovinu i gol je visio u vazduhu. Iako je imala prednost od 10. minuta, mogla je da bude zadovoljna nerešenim rezultatom koji je bio na snazi sve do poslednjih 20 minuta kada se sve okrenulo.

U 74. minutu Bonifazi je igrao rukom u kaznenom prostoru, Aued je bio precizan i doneo novu prednost Katoliki, a Arijel Olana je mogao da odahne na kratko. Osetili su Čileanci krv i nastavili da kidišu na Riverov gol, ali nagrada nije stigla u vidu novog pogotka koji bi im obezbedio znatno mirniji revanš u Čileu.

KOPA SUDAMERIKANA - OSMINA FINALA, PRVI MEČ

Četvrtak na petak

River Plejt - Univezidad Katolika 1:2 (1:1)

/Piriz 45+3 - Zampedri 10, Aued 74/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.