Bunt Alavesa: Improvizovana sahrana u znak protesta zbog TV prava

Izvor: B92, 12.Feb.2019, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bunt Alavesa: Improvizovana sahrana u znak protesta zbog TV prava

Fudbaleri Alavesa su u ponedeljak u susretu 23. kola prvenstva Španije pobedili Levante sa 2:0, ali nisu svi bili zadovoljni, naročito ne navijači.

Tribine na stadionu "Mendizoroza" bile su gotovo potpuno prazne na početku utamice, ali razlog za to je postojao, jer je u pitanju bio protest navijača.

Pristalice Alavesa su želele da skrenu pažnju na loš tretman kluba od strane čelnika La Lige, pa su namerno ušli na tribine nešto kasnije, a tom prilikom su organizovali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i simboličnu "sahranu fudbala".

Naime oni su nezadovoljni što je Deportivo Alaves morao da igra meč u ponedeljak uveče, kako bi se zadovoljili zahtevi i TV pravima.

Primećen je improvizovani kovčeg kojeg su nosili navijači obučeni u crno, takođe su bile istaknute brojne parole u kojima se izažava saučešće pošto je fudbal umro.Mnogi su u nastavku susreta otišli davno pre nego što je sudija odsvirao kraj.

Ovo nije bio prvi put da su izrazili nezadovoljstvo što ih tako tretiraju.Isto su učinili i 17. decambra na utakmici sa Atletik Bilbaom.

Njihov potez je naišao na odobravanje pristalica fudbala na društvenim mrežama, a da li će to imati uticaja na čelnike španskog fudbala i La Lige, da usliše njihovu moglu da ne igraju ponedeljkom uveče, ostaje da se vidi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Navijači Alavesa improvizovali sahranu u znak protesta zbog TV prava

Izvor: Vesti-online.com, 12.Feb.2019

Fudbaleri Alavesa su u ponedeljak pobedili Levante sa 2:0 u susretu 23. kola prvenstva Španije , ali nisu svi bili zadovoljni, naročito ne navijači...Tribine na stadionu "Mendizoroza" bile su gotovo potpuno prazne na početku utamice, ali razlog za to je postojao, jer je u pitanju bio protest navijača...Pristalice...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.