Bundes se vratio, Bajern nastavio gde je stao

Izvor: Mondo, 12.Jan.2018, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bundes se vratio, Bajern nastavio gde je stao

Prvi meč u drugom delu sezone u Nemačkoj odigran je u Leverkuzenu, a vladajući šampion i suvereni lider slavio je 3:1.

Foto: Guliver/Getty Images/Maja Hitij/Staff

Kako je Bajern Minhen okončao 2017, tako je započeo i 2018. godinu - trijumfalno!

Dve godine Bavarci nisu postigli gol na "BajAreni", ali zato je večeras sve nadoknađeno.

Derbi 18. kola Bundeslige, ujedno i prvi meč u nastavku prvenstva, vladajući šampion Nemačke rešio je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svoju korist. Na "vrućem" terenu u Leverkuzenu, tim Jupa Hajnkesa osvojio je tri boda i tako povećao prednost na čelu tabele.

BAJER LEVERKUZEN - BAJERN MINHEN 1:3 (0:1)

Leverkuzen je u prvih pet kola Bundeslige doživeo čak tri poraza, a od tada nijedan. Sve do večeras.

Vezao je tim Hajka Herlika 12 prvenstvenih utakmica bez neuspeha, ali protiv raspoloženog tima iz Minhena u petak nije imao šanse. Pred domaćim navijačima, prvi put morao je da čestita rivalu.

Hajnkesova ekipa upisala je 14. trijumf u 18 utakmica, iako je nastupila bez prvog strelca Roberta Levandovskog.

Vodeći gol gostiju stigao je nakon prekida.

Odlično je korner izveo Arjen Roben, loptu je zahvatio Arturo Vidal, ona se odbila od odbrane "apotekara" direktno na nogu Haviju Martinezu. Španac nije oklevao ni tren, šutirao je i pogodio za 0:1. Bio je to njegov prvenac ove sezone.

Veliku šansu za izjednačenje, Leverkuzen je imao u 55. minutu. Leon Bejli se sjajno oslobodio rivala, pokušao lob udarcem da savlada Svena Ulrajha, ali sreća nije bila na njegovoj strani - pogodio je prečku.

Kazna je stigla samo četiri minuta kasnije. Frank Riberi primio je loptu na levoj strani, sve sam uradio, a onda precizno pogodio bliži ugao. I Francuzu je to bio prvi pogodak u sezoni, tek u desetom nastupu. Zanimljivo, postao je 14. igrač Bajerna koji se ove sezone upisao u strelce.

Uz dosta sreće, Kevin Foland uspeo je da prepolovi prednost gostiju dvadesetak minuta pre kraja susreta i bar na kratko vrati neizvesnost. Lopta je pogodila dva igrača gostiju, odbila se kao rikošet i završila u mreži Ulrajha.

Šansu za izjednačenje Foland je imao pet minuta kasnije, ali je golman Bajerna uspeo sjajno da interveniše.

Kada nisu mogli domaći, gol su postigli gosti.

Šlag na tortu usledio je u 91. minutu. Jedan od najboljih igrača na terenu Hames Rodrigez izborio je prekršaj, a onda sam izveo slobodan rezultat i perfektno pogodio za konačnih 1:3, rezultat koji je bio i u prvom delu sezone u duelu ova dva tima na "Alijanc Areni".

Bajern sada ima 44 boda, čak 14 više od drugoplasiranog Šalkea. Iako tim iz Gelzenkirhena ima utakmicu manje, teško je vrovati da Bavarci mogu ispustiti ovoliku prednost.

BAJER LEVERKUZEN: Leno - S. Bender, Vendel, Tah - L. Bender, Belarabi (59. Henriks), Kor (65. Alario), Bejli - Brant (77. Mehmedi), Haverc, Foland.

BAJERN MINHEN: Ulrajh - Rafinja, Boateng, Alaba, Zile - Havi Martinez, Vidal, Rodrigez - Roben (65. Koman), Riberi (79. Vagner), Miler (90+2. Toliso).

BUNDESLIGA - 18. KOLO:

Bajer Leverkuzen - Bajern Minhen 1:3 (0:1)

/Foland 71 - Havi Martinez 32, Riberi 59, Rodrigez 90+1/

U subotu:

Verder - Hofenhajm (15.30)

Ajntraht - Frajburg

Augzburg - HSV

Hanover - Majnc

Štutgart - Herta

RB Lajpcig - Šalke (18.30)

U nedjelju:

Keln - Borusija Menhengladbah (15.30)

Borusija Dortmund - Volfsburg (18.00)

TABELA: Bajern Minhen (+1) 44, Šalke 30, Borusija Dortmund 28, Bajer Leverkuzen (+1) 28, RB Lajpcig 28, Borusija Menhengladbah 28, Hofenhajm 26, Ajntraht 26, Augzburg 24, Herta 24, Hanover 23, Volfsburg 19, Frajburg 19, Štutgart 17, Majnc 17, Verder 15, HSV 15, Keln 6.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.