Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021, 21:12

Budućnosti strašan derbi u Ljubljani: Pulen nije mogao sam, Sili i Micov pogurali, Kobs overio Cedevitu

Tesan susret dva ozbiljna kandidata za plej-of, nijednog trenutka razlika nije prelazila dvocifrenu granicu, Džikić mnogo zadovoljniji

Ljubljana se zaledila - Cedevita Olimpija vezala je treći poraz, Budućnost stigla do trećeg uzastopnog trijumfa!

Strašan je bio derbi u Stožicama, ali se nije završio onako kako je oko 3.000 gledalaca na tribinama želelo. Budućnost se dugo borila ne samo sa konkurentom za plej-of, već i sa sobom, ali kada je prebrodila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sve male krize koje su se dešavale tokom utakmice, uzela je ono što je zaslužila - 84:79 (22:20, 24:22, 11:13, 27:24).

Dugo je Budućnost ozbiljno patila zbog brojnih povreda još od samih priprema i posle one tesne pobede nad Splitom u Morači delovalo je da će Aleksandra Džikića čekati ozbiljan posao kako bi povezao redove, ali su kockice ubrzo počele da se slažu baš kako je srpski trener zamislio. Prvo je nadigrana Igokea u Podgorici, a večeras potvrđen uspon forme usred Ljubljane na jednom od tradicionalno najtežih gostovanja za Plave. Budućnost je prekinula i seriju od tri poraza u glavnom gradu Slovenije, ali je mnogo važnije to što je izdržala sve nalete domaćina preko Džejkoba Pulena i imala više raspoloženih opcija u prelomnim momentima, što je donelo dva zlatna boda.

Odlična košarka za kraj dana u regionalnom takmičenju! Napeta utakmica, muška razmena udaraca, razlika nijednog trenutka nije prelazila dvocifrenu granicu. Budućnost je dugo imala kakvu-takvu prednost u svojim rukama i tako je bilo sve do ulaska u poslednji kvartala kada je Cedevita okrenula rezultat prvi put posle druge četvrtine. Domaćin je preko najboljeg igrača Džejkoba Pulena pokrenuo seriju 11:1 u završnici treće i startu četvrte deonice, on sam povezao je pet poena, pre nego što su Melvin Edžam i Alen Hodžić doneli preokret. Tada se došlo do rezultatske klackalice koja je trajala sve do poslednjeg minuta i rezultata 76:75.

Pogodio je važan šut Pulen, a onda veliku trojku pogodio Di Džej Sili uz faul Jake Blažiča, pa je doskorašnji šuter Bajerna dobio poen gratis. Budućnost je tako stigla do 79:76 uz 51 sekund na semaforu. Promašaj Edžama doneo je veliku šansu za goste, a prva violina Plavih Džastin Kobs nije imao milosti. Poodak iz skok šuta za 81:76 na 22 sekunde pre kraja. I tu je praktično bio kraj! Naređali su Edžam, Hodžić i Blažič promašaje, ali je energični slovenački reprezentativac uspeo da uhvati svoj promašaj s distance i pogodi trojku, samo je vremena bilo malo. Vladimir Micov je bio polovičan s penala, a njegov neuspešan pokušaj kod drugog šuta pokupio je Kobs i overio pobedu!

Sve što je večeras napravio Pulen s 26 poena (5/9 za tri) i po pet asistencija i skokova vratio je Kobs na drugoj strani sa 23 poena, četiri proigravanja i tri uhvaćene, te dve ukradene lopte i šest iznuđenih faulova.

USKORO OPŠIRNIJE...

ABA LIGA - 5. KOLO

Petak

Igokea - Split 85:67

/Ilić 15 - Bajo 11/

Zadar - Borac 70:56

/Karter 18 - Hejl 23/

Subota

Partizan - Krka 92:45

/Madar 23 - Macura 9/

Nedelja

Mega - FMP 82:89

/Smit 17 - Džons 24/

Mornar - Crvena zvezda 69:77

/Luis 16 - Dobrić 22/

Cedevita Olimpija - Budućnost 79:84

/Pulen 26 - Kobs 23/

Ponedeljak

18.00: Studentski centar - Cibona

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.