Budućnost preokrenula -19, ali izgubila trofej

Izvor: B92, 23.Sep.2017, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost preokrenula -19, ali izgubila trofej

Košarkaši Cedevite osvojili su premijerno izdanje ABA Superkupa pobedom nad Budućnosti 78:69 u finalu turnira.

Meč u Baru obeležilo je neverovatno prvo poluvreme Podgoričana koji su promašili svih 14 šuteva iz igre u prvih deset minuta, posle kojih su gubili 21:2, da bi do poluvremena preokrenuli na 35:34.

Međutim, ekipa Aleksandra Džikića nije uspela u nastavku da parira zagrebačkom rivalu koji je imao više raspoloženih pojedinaca.

Cedevitu je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do pobede i trofeja predvodio Stipanović sa 20 poena, a pratili su ga Nikols sa 19 i Marfi sa 18 uz pet skokova. Solidan je bio i mladi Dženan Musa sa deset, a većinu je postigao u prvom poluvremenu.

S druge strane, najefikasniji u ekipi Budućnosti bio je Ivanović sa 20, 16 je dodao Barović, 12 je ubacio Gordić, dok je 11 postigao Gibson.

Oba tima su bila oslabljena na ovom turniru u Baru neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca. Meč za treće mesto između Mornara i Mega Beksa nije odigran, zbog obaveza Barana u Evropi, dok je Igokea u borbi za petu poziciju nadigrala Partizan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.