Izvor: RTS, 03.Maj.2021, 23:08

Budućnost bolja od Mornara u revolveraškom obračunu u "Morači"

Košarkaši Budućnosti savladali su na svom terenu ekipu Mornara sa 97:88 i poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji ABA lige.
Crnogorski derbi u polufinalu ABA lige pripao je domaćoj Budućnosti, koja je tako povela sa 1:0 pred revanš koji se u petak igra u Baru.

Ekipa Mihajla Pavićevića odlično je otvorila meč i već u prvoj deonici postigla 31 poen. Ipak, Budućnost je sve vreme hvatala priključak i do poluvremena došla do prednosti - 52:51.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Ključnu razliku ekipa Dejana Milojevića napravila je u trećoj deonici (25:18), a tu prednost Budućnost je sačuvala do kraja meča.
Čak šest igrača u domaćoj ekipi imalo je dvocifren košgeterski učinak, a najefikasniji su bili, kao po običaju, Džastin Kobs sa 22 i Nikola Ivanović sa 18.

Na drugoj strani, Džejkob Pulen je meč završio sa 24 poena, Nidam, Vajthed i Bjelica dodali su po 12.
Drugi meč polufinalne serije, koja se igra do dve pobede, na programu je u petak u Baru.
U drugom polufinalu, Zvezda je savladala Igokeu 76:61 i povela 1:0 u seriji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

POSLE ZVEZDINE POBEDE: U Morači triler tri četvrtine, na kraju + 9 (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2021

Zanimljiv meč u Podgorici...Košarkaši Budućnosti trijumfovali su u prvom polufinalnom meču plej-ofa ABA lige protiv Mornara sa 97:88 (28:31, 24:20, 25:18, 20:19) i tako poveli u seriji sa 1:0. Podgoričani su otpor Barana slomili tek u poslednjoj četvrtini, najviše zahvaljujući šutu za tri poena...Prva...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.