Brnabić: Novi Sad na najbolji način oslikava potencijale Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2019, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Novi Sad na najbolji način oslikava potencijale Srbije

Novi Sad je za mene grad koji možda na najbolji način oslikava sve potencijale Srbije, zahvaljujući gradonačelniku Milošu Vučeviću i njegovim saradnicima sa kojima zaista volim da radim i mnogo učim od njih, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić u intervjuu za RTV.

Zahvaljujući mladim i kreativnim ljudima, koji su se izborili da Novi Sad dobije dve prestiže titule, Evropska prestonica kulture i Evropska prestonica mladih, NS je postao i jedan od deset centara "izvrsnosti" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u EU, jer se u njemu graditi Biosens institut, u koji će Vlada Srbije i EU uložiti po 14 miliona evra, izjavila je Brnabić.

Odgovarajući na pitanje o ekonomskoj opravdanosti cene stanova, od 500 evra po kvadratnom metru, za pripadnike snaga bezbednosti, za koje je danas u novosadskom naselju Jugovićevo položen kamen temeljac, Brnabić je rekla da izvođači radova "imaju svoje ekonomske cene", ali da će Vlada subvencionisati razliku.

Inicijativu za izgradnju ovih stanova je, kaže ona, dao predsednik Aleksandar Vučić u vreme dok je bio premijer, da pokažemo da nam je stalo do pripadnika službi bezbednosti , koje brinu o bezbednosti svih nas.

Zbog toga je, podsetila je ona, donet "leks specijalis" koji propisuje da ti stanovi ne koštaju više od 500 evra po metru kvadratnom, i ta cena važi za Beograd i Novi Sad, a u Vranju, Kraljevu i drugim gradovima u unutrašnjosti će biti jeftiniji.

Odgovarajući na pitanje kada će prosvetni i zdravstveni radnici doći na red, premijerka kaže da je ovo "samo jedna u nizu stvari koje Vlada radi od kad smo postigli ekonomsku stabilnost", da su promenjeni uslovi rada službi bezbednosti, poboljšana opremu, znatno povećane plate u zdravstu i prosveti i obnovljeni objekti ili izgrađeni novi kao što je Klinički centar Niš.

Ona je najavila da će krajem godine krenuti i u gradnja Kliničkog centra Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.