Brejdi i Beliček nastavljaju put kroz istoriju, šesta titula za Patriotse

Izvor: RTS, 04.Feb.2019, 05:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brejdi i Beliček nastavljaju put kroz istoriju, šesta titula za Patriotse

Nju Ingland patriotsi osvojili su šestu šampionsku titulu u sudaru beskompromisnih odbrana na ”Mercedes benc” stadionu u Atlanti. Svega tri poena, do finala, potentnih El-Ej Remsa trijumf su defanzivne taktike velikog trenera Bila Beličeka. ”Marun 5” i Trevis Skot razočarali Ameriku. Nju ingland – Los Anđelos 13:3. Džilijan Edelman zasluženo igrač finala. Protesti u Nju orleansu.
Konfete >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su ispunile Mercedes benc stadion u Atlanti, kada je kvoterbek Patriotsa Tom Brejdi tri sekunde pre kraja meča kleknuo na teren i označio početak slavlja za jednu od najboljih ekipa u istoriji ovog sporta. Šesta titula u poslednjih 18 godina izazvala je vlasnika Patiotsa Roberta Krafta da se posebno zahvali Beličeku i Brejdiju, čija je igra u ovom finalu ostala daleko u senci gotovo savršene odbrane.
 
"Svi su nas otpisali pred ovu sezonu... Slatko je, itekako je slatko", rekao je Beliček neposredno posle meča.
Publika na stadionu klicala je Brejdiju, koji se posebno zahvalio publici, navodeći da se osećao kao da je igrao na domaćem terenu, Džilet stadionu.
Hvatač Patiotsa Džulijen Edelman proglašen je za igrača finala.
Sam meč bio je okršaj sjajnih odbrana, koje su proizvodile ogroman pritisak na oba kvoterbeka, Brejdija i Gofa, pa je posle dve četvrtine Nju ingland ima svega tri poena prednosti u drugom najneefijasnijem poluvremenu u finalu u istoriji Superboula.
Suštinski, delovalo je kao da su Beliček i trener Remsa Šon Mekvej prepisali taktiku od Žozea Murinja, parkirali autobuse daleko od "crvene zone" i čekali grešku rivala.
Jedini "tačdaun" na utakmici postigao je Soni Mičel u akciji koja je usledila posle sjajnog hvatanja Roba Gronkovskog čije je rvanje sa dvojicom rivala dovelo Patriotse na dve jarde od cilja. Mičel je, tim potezom, postigao šesti "tačdaun" trčanjem u plej-ofu i postao najuspešniji novajlija u istoriji lige.
Sa ukupno 16 postignutih poena, utakmica Patriota i Remsa bila je najneefikassija u finalima NFL lige.
Amerikanci su prilično razočarano reagovali na nastup frupe "Marun 5" i Trevisa Skota na poluvremenu, nazivajući ga najgorim u tradicionalno spektakularnim poluvremenima Superboula. Posle jednako neubedljivog Džastina Timberlejka prošle godine, američki mediji smatraju da će organziatorima biti jako teško da bilo koga ubede da nastupa u narednom finalu.

U neizbežnoj politizaciji svih događaja, pobeda Patriotsa izazvala je niz ciničnih komentara među američkim liberalima, koji su primetili da će predsednik Donald Tramp konačno moći da primi neke od šampiona u Beloj kući, pošto je čitav niz velikih timova, iz političkih pobuda, odbio da se pojavi na tradicionalnim prijemima u domu američkih predsednika.
Patriotsi su, za razliku od NBA šampiona Golden stejta, otišli u Belu kuću, dok je poseta bejzbol prvaka, bostonskih Red soksa najavljena za sredinu februara, mada je veliko pitanje da li će ta svečanost, zbog blokade vlade SAD, uopšte biti moguća. Nekoliko igrača Red soksa unapred je najavilo da neće ići kod Trampa, ali je tim prihvatio poziv.
Finalu NFL lige prethodio je protest desetina hiljada ljudi u Nju orleansu, koji smatraju da su njihovi Sejntsi ozbiljno oštećeni u srceparajućem meču sa Remsima.
Remsi, koji važe za veoma efikasnu napadačku ekipu postigli su samo tri poena, a sa druge strane Petriotsi koji su takođe ofanzivno orijentisani su do titule došli veoma disciplinovanom i čvrstom odbranom, ali i "smrtonosnom" u napadu kada je to najpotrebnije.
U prvoj četvrtini nije viđeno poena, druga je pripala Petriotsima sa 3:0, da bi istim rezultatom Remsi osvojili trećiu deonicu, pa se ušlo u nezvesnu završnicu.
U finišu meča, Patriotsi su stigli do prvog i jedinog tačtačdauna. Brejdi je sjajno uposlio Gronkovskog, a naon toga Soni Mišel je isrčao sve do finalne zone, pa su Patriotsi vodili 10:3.
U ključnom napadu u završnici meča, u kom su Remsi bili veoma blizu tačdauna ili pozicije za postizanje poena, Gilmor je presekao pas Gofa ka Brendlinu i time je praktično meč bio rešen.
Tom Brejdi osvojio je svoj šesti "Superboul" i time dodatno pojačao status "najboljeg svih vremena". Brejdi je u finalnom meču prebacio 262 jarda. 
U redovima Petriotsa Edelman, koji je proglašen za MVP-a meča, je imao 141 uhvaćen jard, dok je Mišel istrčao 94 jarda.
U redovima Remsa Gof je prebacio 229 jardi.
Nju Ingland Petriotsi su osvajanjem 53. "Superboula" stigli do šestog Lombardijevog trofeja i time se izjednačili sa Stilersima po broju trofeja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nju Ingland Petriotsi šampioni NFL, šesti trijumf u Superbolu (VIDEO)

Izvor: Beta, 04.Feb.2019

Ekipa Nju Ingland Petriotsa osvojila je titulu u Nacionalnoj fudbalskoj ligi (NFL) pobedom nad Los Andjeles Remsima rezultatom 13:3, u 53. Superbolu.Ono što je od početka bilo nadmetanje, neočekivano, odbrana, prelomio je jedini tačdaun na meču, delo trkača Petriotsa Sonija Mišela na sedam minuta...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.