Izvor: RTS, 06.Avg.2020, 12:18

Brazilski vunderkind stiže u Barsu, otkupna klauzula 300 miliona

Mladi Brazilac Gustavo Maja novi je član Barselone, sa kojom je potpisao ugovor do 2025. godine. Katalonci u ugovor uključili i otkupnu klauzulu koja iznosi nestvarnih 300 miliona evra.
Kao što su Barselona i Sao Paulo dogovorili u julu, kada je katalonski gigant položio avans od milion evra, Gustavo Maja se preselio na Kamp Nou u transferu vrednom 4.5 miliona evropskih novčanica.

Brazilski napadač ima 19 godina, a zanimljivo je da nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << upisao nijedan nastup za prvi tim Sao Paula, iako je u mlađim kategorijama kluba i brazilske reprezentacije redovno tresao mreže.
Ugovor je potpisan do 2025 godine, a Barsa je dodala i otkupnu klauzulu koja iznosu neverovatnih 300 miliona evra.
Gustavo Maja će uskustvo sticati u Barseloni B, a ploan je da se postepeno uklapa u sistem i u toku predstojeće sezone pridruži ekipi koju predvodi Kike Setjen.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Barselona dovela novi biser iz Brazila – klauzula 300.000.000 €

Izvor: B92, 06.Avg.2020

Španska Barselona dovela je tinejdžera iz Brazila Gustava Maju za 4,5 miliona evra...Napadač u Kataloniju stiže iz Sao Paula, potpisao je ugovor do 2025, ali će se prvo "kaliti" u Barseloni B...U Majinom ugovoru sa Barselonom nalazi se i otkupna klauzula od najmanje 300.000.000 evra...Maja ima 19...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.