Brazil je ganut: Majka pričala slepom sinu šta se dešava na terenu

Izvor: Vesti-online.com, 13.Sep.2018, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazil je ganut: Majka pričala slepom sinu šta se dešava na terenu

Emotivna slika s tribina na meču brazilskog prvenstva Palmneiras - Korintijans (1:0).

U Brazilu je fudbal život i onima koji imaju posebne potrebe. Na "Alijancovom parku" u Sao Paiulu odigran je jedan od najvećih derbija u svetskom fudbalu. Palmeiras, koji trenira Luis Felipe Skolari, nekadašnji brazilski selektor, savladao je ljutog rivala Korintijans, važećeg prvaka.

Pobedi se radovao i 11-godišnji Nikolas, dečak koji ima 90% oštećen vid. Njemu je da doživi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << utakmici pomogla majka Silvija. Oboje na tribinama u klupskom dresu privukli su pažnju kamera pa je ta slika bila upečatljivija i od samog fudbalskog događaja.

I u Palmeirasu su bili ganuti. Pozvali su majku i sina u goste, a Nikolas je imao priliku da pod nogama oseti igralište na kojem vojuju njegovi ljubimci. Oboje su, naravno, došli i na prvi meč polufuinala nacionalnog kupa, ali je dečak tada mogao da shvati da je ljubav prema klubu satkana i od tuge zbog poraza. Palmeiras je izgubio od Kruzeira s 1:0 golom nekadašnjeg Zvezdinog napadača Argentinca Ernana Barkosa već u 5. minutu. Revanš je kroz dve nedelje, a drugi par su Flamengo i Korintijans. Njihov duel u Riju završen je bez golova.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.