Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2021, 22:33

Brazil: Internasionalu svanulo posle smene Ramireza, Palmeirasu nedostaje 11 igrača

Noćas četiri utakmice u elitnoj ligi zemlje fudbala. Sao Paulo juri prvi gol u šampionatu. Derbi u Porto Alegreu. Bragantino bez najboljeg igrača Klaudinja na megdan Korintijansu. Šampion Južne Amerike desetkovan protiv Žuventuda u Kaksijas do Sulu

Loš početak sezone za vicešampiona Brazila Internasional koštao je kormila mladog španskog stručnjaka Migela Anhela Ramireza. Tračak nade i nagoveštaj izlaska iz krize tima iz Porto Alegrea bila je pobeda (1:0) u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Salvadoru protiv Vitorije Baije u nedelju. To je bio prvi trijumf Crvenih u novom šampionatu Brazileiraa.

Privremeni trener postao je Osmar Los koji će voditi tim i noćas (23.55) u derbiju četvrtog kola protiv Atletiko Mineira, ekipe koja puca na titulu ove sezone. Internasional ima dosta kadrovskih problema. Zbog virusa korona van tima su Marselo Lomba, Saravija i Antoni, Rodrigo Moledo je povređen, Paolo Gerero nije fizički spreman, dok je Karlos Palasios s reprezentacijom Čilea na Kopa Amerika. Suspendovan je i Lukas Ribeiro, dok se na levom beku vraća Mojses. U napadu se očekuju Tijago Galjardo i Juri Alberto, dok će Tajson, ovogodišnje pojačanje iz Šahtjora, da preti po krilu.

23.55: (2,85) Internasional (3,10) Atletiko Mineiro (2,60)

Ni tim iz Belo Orizontea neće biti kompletan. Zbog virusa korona van tima je Igor Rabelja. Trener Kuka ne može da računa ni na povređenog Rafaela, dok su Junior Alonso, Alan Franko, Savarino i Eduardo Vargas sa svojim selekcijama na Kopa Americi. Argentinac, veliko pojačanje iz River Plejta, Načo Fernandez i napadač Keno su roviti, nisu bili na poslednjem treningu, ali se očekuje da budu u sastavu u Porto Alegreu. U napadu se najviše očekuje od veterana Hulka koji igra odlično u novom klubu posle dolaska početkom godine iz Šangaj Porta.

Sao Paulo je očajno startovao novu sezonu u Seriji A. Iako je osvojen šampionat Paulista i lako izboren plasman u osminu finala Kopa Libertadores, četa Ernana Krespa je sakupila samo bod u prva ti kola prvenstva. Trikolori su bez postignutog gola za 270 minuta, a noćas (23.55) na Morumbiju stiže povratnik u društvo najboljih, Šapekoense, koji je takođe loše startovao, ima samo bod.

23.55: (1,30) Sao Paulo (5,20) Šapekoense (11,0)

Trener Sao Paula Ernan Krespo ne može da računa na šest povređenih igrača. Van stroja su iskusni štoper Miranda, zatim Dani Alves, Benitez, Ernanes, Vilijam i Luan. Sa reprezentacijom Ekvadora je Arboleda. Rejnaldo je pod znakom pitanja zbog povrede.

Prošle sezone je Lusijano bio najbolji strelac šampionata Brazila sa vezistom Bragantina Klaudinjom. Obojca su postigli po 18 golova. U novom šampionatu posti napadač koji će činiti tandem u špicu sa Pablom. Golovi su preko potrebni velikanu s Morumbija. Ni Šapekoense neće biti kompletan. Nedostajaće Alan Santos, Fabinjo, Busanelo, Derlan, Žoilson, Kadu, Mike i Tijepo.

02.30: (5,10) Žuventud (3,60) Palmeiras (1,73)

Palmeiras je imao prošlu sezonu iz snova kada su osvojena tri trofeja - Kopa Libertadores, Kup Brazila i prvenstvo Paulista, ali loš početak godine. Pogotovo je šokantna bila eliminacija tima iz Sao Paula u šesnaestini finala Kupa Brazila od drugoligaša CRB-a. Portugalac na klupi Velikih zelenih Abel Fereira ne može da računa na dvocifreni broj igrača (tačnije 11) u duelu noćas (02.30) protiv Žuventuda u Kaksijas do Sulu.

Van stroja zbog obaveza na Kopa Amerike su golman Veverton, Gustavo Gomez i Vina. Partik de Paula, Danilo i Dario Barbosa su povređeni. Vesli je suspendovan zbog kartona, Alan Epererur nije još spreman, dok su u karantinu zbog virusa korona Estevas, Gabrijel Veron i Mišel. Domaći Žuventud se vratio u elitu posle 13 godina. Sakupio je dva boda na startu sezone. Najveća opasnost po gol domaćina pretiće od iskusnog napadača Luiza Adrijana i Brena Lopesa koji je krajem prošle godine stigao u Palmeiras upravo iz Žuventuda. Proslavio se golom u finalu Kopa Libertadors kada je u osmom minutu sudijske nadoknade dao gol gradskom rivalu Santosu na Marakani.

Korintijans daje znake života. Novi trener Silvinjo uspeo je da stabilizuje Timao koji noćas (01.30) dočekuje Bragantino. Tim iz Sao Paula biće lišen pomoći iskusnog napadača Žoa, zatim Kajka Franka, Gabrijela Pereire, Ruana Oliveire, Gustava Mantuana i Danila Avelara, dok je Otero sa reprezentacijom Venecuele na Kopa Amerika.

01.30: (2,70) Korintijans (2,95) Bragantino (2,90)

Bikovi će na megdan velikanu bez najboljeg igrača Klaudinja. On nije povređen, ali je Bragantino saopštio da je na poštedi jer je umoran od priprema sa olimpijskom reprezentacijom Brazila. Radi se o prošle sezone najboljem strelcu Brazileiraa. Neće igrati za goste ni Luan Kandido, Žan Urtado, Alerandro, Gabrijel Novaes, Veverton i Bruno Tubarao.

Pogledajte novu epizodu podkasta Euroforija u kojoj je gostovao nekadašnji reprezentativac naše zemlje Rade Bogdanović.

BRAZIL 1 - 4. KOLO

Sreda

23.55: (2,85) Internasional (3,10) Atletiko Mineiro (2,60)

23.55: (1,30) Sao Paulo (5,20) Šapekoense (11,0)

Četvrtak

01.30: (2,70) Korintijans (2,95) Bragantino (2,90)

02.30: (5,10) Žuventud (3,60) Palmeiras (1,73)

21.00: (1,92) Amerika Mineiro (3,40) Kujaba (4,20)

21.00: (2,50) Seara (3,10) Baija (3,00)

23.55: (2,45) Atletiko GO (2,95) Fortaleza (3,30)

23.55: (2,20) Fluminense (3,25) Santos (3,45)

23.55: (3,90) Sport Resife (3,40) Gremio (2,00)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Atletiko PR - Flamengo

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.