Bravo Ivana, bravo Olga: Srbija bolja od Gruzije

Izvor: Mondo, 06.Feb.2019, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bravo Ivana, bravo Olga: Srbija bolja od Gruzije

Teniserke Srbije pobedom su započele takmičenje u I grupi Evro-afričke zone Fed kupa

Srbija je dobro startovala u I grupi Evro-afričke zone Fed kupa.

Protiv selekcije Gruzije u gradu Batu u Velikoj Britaniji povele su nedostižnih 2:0, i to nakon trijumfa Ivane Jorović i Olge Danilović.

Ivana Jorović je otvorila duel pobedom nad Marijam Bolkvadze u dva seta - 6:3, 6:1, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << posle 70 minuta igre, a onda je uspešna bila i Olga Danilović.

Mlada članica selekcije Srbije u drugom duelu bila je uspešnija od Ekaterine Gorgodze, takođe rezultatom 2:0 (7:5, 6:3), nakon sat i po provedenih na terenu.

Srbija je sa dva boda stigla do pobede nad Gruzijom, pa dubl koji je predviđen da se igra posle singl mečeva je otkazan jer nema uticaja na konačan rezultat.

U četvrtak ekipa Tatjane Ječmenice-Jevtić igra sa sa selekcijom Turske, a dan kasnije sa Hrvatskom i oba meča počeće u 11 časova po srednjeevropskom vremenu.

Najbolji tim iz te grupe u finalu u Batu sastaće se sa pobednikom druge grupe u kojoj su Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija.

Najuspešniji tim iz Bata zajedno sa pobednikom druge grupe koja se igra u poljskom gradu Zjelona Gora (Poljska, Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska) boriće se za u plej-of za popunu Svetske grupe B sledeće godine.

Taj meč za plasman u baraž Svetske grupe B na programu je 20. i 21. aprila.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.