Izvor: MozzartSport.com, 29.Jul.2021, 10:32

Brankica Mihajlović: U redu sam, nije bitno ko igra dok se pobeđuje

Odbojkašice Srbije zadovoljne posle treće pobede u grupnoj fazi

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Okršaj sa Japanom protekao je u znaku Tijane Bošković, a onda je dva dana kasnije protiv Kenije dirigentsku palicu od nje preuzela Brankica Mihajlović. Prethodna dva meča nije počela u startnoj postavi, imala je problema sa povredom leđa pre Olimpijskih igara, ali je danas na terenu delovala odlično.

Bila je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << najbolji poenter ekipe sa 17 poena od čega deset iz napada, tri iz bloka i četiri sa servisa. Srbija je dobila Keniju, pa bez izgubljenog seta sa sve tri pobede u narednom kolu dočekuje Brazil.

“Ja sam u redu, zaista je nebitno ko igra dok pobeđujemo. Mi smo tim i mislim da ova selekcija ima kvalitet bez obzira ko je na terenu. Drago mi je kako igramo, sjajan start - tri pobede. Sa Brazilom će biti najkvalitetnija utakmica u našoj grupi”, rekla je posle meča Brankica Mihajlović.

Brazil je u prva dva kola zabeležio pobede protiv Dominikanske Republike i Južne Koreje.

„Mnogo puta smo igrali sa njima, kvalitetna su selekcija ko god bio na terenu. Imaju spoj starijih iskusnijih i mlađih igračica. Čudno je da su prekjuče sa Dominikanskom Republikom igrale 3:2. Ali očigledno da ovde u ovom trenutku svi imaju jednake šanse. Bez obzira na prošlost, osvajanje svetskih, evropskih šampionata. Ovo su Olimpijske igre i svi žele da daju svoj maksimum i da se pokažu tako da bez obzira da li bio Brazil ili Kenija, moraš da daš maksimum da bi došao do pobede. Videli ste danas da selekcija Kenije igra slobodno, želi da se dokazuje, uživa na terenu i tako će verovatno svaka ekipa. Nije bilo lako uopšte, sigurno da i mi možemo mnogo bolje da igramo. Jasno je da smo mi kvalitetnija selekcija, ali svaki put mora da se pokaže na terenu ponovo i ponovo, bez obzira na to što smo mi svetski ili evropski šampioni… Te ostale ekipe imaju dodatni motiv da nas pobede i pokažu da su bolje”.

Mihajlovićeva je tri godine igrala u Japanu, vole je na Dalekom istoku i mnogo joj je žao što su hale morale da budu prazne.

„Žao mi je što se sve ovo izdešavalo baš njima. Prosto takva je situacija da te mere… Vidite da nije to to, čak ste i vi na izjavama daleko od nas. Mislim da su i pored toga sjajno organizovali Olimpijske igre. Malo je čudno bez publike, malo to fali…”, zaključila je Brankica Mihajlović.

Pobedu protiv Kenije i meč sa Brazilom kratko je komentarisala i Bianka Buša.

„Bile smo favoriti u ovoj utakmici… Drago mi je što su i druge devojke dobile priliku da igraju, što je prva postava mogla malo da odmori. Očekuje nas težak meč za dva dana, sutra je dan odmora da spremimo taktiku. Sledeća utakmica je najvažnija utakmica u grupi. Dobro poznajemo Brazil, verujem u moj tim i u pobedu. Vidi se da naša forma ide ka maksimumu”, završila je Bianka Buša.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.