Izvor: MozzartSport.com, 14.Sep.2020, 23:11

Brajton igrao pun sat, Čelsi vrebao i dobio! Džejmsov projektil poništio Trosarov hitac koji je Kepu učinio bivšim (VIDEO)

Ekipa Frenka Lamparda ostvarila prvu pobedu u sezoni, ali opet primila gol, sedmi put u prethodnih osam mečeva

MegaČelsi je otvorio sezonu pobedom! Nije bilo lepo za oko, niti u Liverpulu uoči gostovanja na Stamford Bridžu u nedelju imaju razloga da strahuju, ali Frenk Lampard može da bude zadovoljan što je novu kampanju započeo sa tri boda i to na uvek teškom gostovanju Brajtonu na Ameksu - 3:1 (1:0).

Mnogo je još posla pred mladim trenerom Plavaca i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tek ga čeka period kada će morati da uklopi sve novajlije u sistem, ali uprkos svemu treba biti realan i priznati da je Čelsi izgledao zrelije i reagovao mnogo pametnije nakon primljenog gola o kojem će se sigurno dosta pričati. Niko verovatno nije ni očekivao da Čelsi sada izgleda kao mašina za mlevenje mesa, pogotovo jer su svi novi igrači izuzev Tima Vernera i Kaija Haverca bili van stroja, kao i neki važni prvotimci poput Matea Kovačića (odrađivao suspenziju zbog crvenog kartona), Kristijana Pulišića (zadnja loža) i Cezara Aspilikuete (list, zaigrao tek u samom finišu), pa ovaj trijumf može samo da posluži kao instrument za podizanje timskog samopouzdanja pred pakleni derbi sa aktuelnim šampionom.

Grejem Poter može i te kako da bude nezadovoljan što rezultat nije drugačiji. Nije Brajton zaslužio da bude ubedljivo poražen, jer je gotovo sat vremena imao veći posed lopte i bio konkretniji u napadu, dok je Čelsi uglavnom čekao da iz kontre napadne preko hitrog Tima Vernera. Domaćin je propustio nekoliko odličnih šansi u oba poluvremena da dodatno začini ovaj susret i učini ga još interesantnijim, a ako ovako Brajton bude izgledao i u nastavku sezone, može da se nada čak i plasmanu u gornji dom Premijer lige. Posle projektila Risa Džejmsa za njegov premijerligaški prvenac nepunih minut i po pošto je Leandro Trosar sa 20 metara poslao loptu iza Kepih leđa, a pogotovo nakon gola Kurta Zume za 3:1 Brajton je psihički pao i tu se ipak videlo kolika je razlika u kvalitetu dva kluba i pogotovo da Brajtonu nedostaje još malo rutine, hladnokrvnosti i mirnoće u završnici, što je Čelsi znao da iskoristi. Adam Lalana se odmah pokazao da će biti veliko pojačanje za tim sa juga Ostrva, iako je pred kraj poluvremena morao napolje zbog povrede. Za prvi meč u sezoni i to protiv potencijalnog kandidata za titulu optimizma ne može da manjka na Ameksu.

Frenk Lampard se za ovaj meč odlučio za sistem 4-2-3-1 i uglavnom igrače koji su se očekivali u startnoj postavi. Svakako najveće iznenađenje bilo je prisustvo Rubena Loftus Čika koji je inicijalno bio levo krilo, mada su Čelsijevi igrači često menjali pozicije u nameri da zbune protivnika. Kepa je dobio priliku umesto Vilija Kabaljera, ali ne bi bilo nikakvo iznenađenje ako Čelsi posle ovog meča maksimalno ubrza dovođenje Eduarda Mendija iz Rena i ovo bude njegovo poslednje pojavljivanje u opremi Plavaca. Španac je ponovo delovao nestabilno i bez samopouzdanja, nekoliko puta je reagovao nespretno i s nedovoljno rutine, a za Trosarov šut je definitivno mogao bolje da se postavi i reaguje. Iz usporenog snimka deluje da mu je lopta prošla ispod ruke, mada treba uzeti u obzir da ga je možda Zuma i markirao prilikom Trosarovog udarca.

USKORO OPŠIRNIJE...

PREMIJER LIGA - 1. KOLO

Subota

Fulam - Arasenal 0:3 (0:1)

/Lakazet 8, Gabrijel 49, Obamejan 57/

Kristal Palas – Sautempton 1:0 (1:0)

/Zaha 13/

Liverpul - Lids 4:3 (3:2)

/Salah 4 penal, 33, 88 penal, Van Dajk 20 – Harison 12, Bamford 30, Klih 66/

Vest Hem - Njukasl 0:2 (0:0)

/Vilson 56, Hendrik 87/

Nedelja

VBA - Lester 0:3 (0:0)

/Kastanj 56, Vardi 73pen, 83pen/

Totenhem - Everton 0:1 (0:0)

/Kalvert Luin 55/

Ponedeljak

Šefild Junajted - Vulverhempton 0:2 (0:2)

/Himenez 3, Sajs 6/

Brajton - Čelsi 1:3 (0:1)

/Trosar 54 – Žoržinjo 23 penal, Džejms 56, Zuma 66/

Odloženo

Barnli – Mančester Junajted

Mančester Siti – Aston Vila

***kvote su podložne promenama





Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.