Božovićev nesuđeni naslednik u Zvezdi napušta Rijeku

Izvor: B92, 07.Okt.2018, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božovićev nesuđeni naslednik u Zvezdi napušta Rijeku

Dosadašnji trener fudbalera Rijeke Matjaž Kek podneo je u subotu ostavku na tu funkciju.

On je ostavku podneo odmah nakon poraza u 10. kolu šampionata Hrvatske od Gorice (1:2), čime je riječki klub već šest utakmica zaredom bez prvenstvene pobede.

"Nakon utakmice sam se čuo s predsednikom kluba Damirom Miškovićem i od ovoga trenutka ja više nisam trener Rijeke. Osećam se odgovornim za rezultate i potrebne su promene. Rijeka će uvek ostati moj klub i hvala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svima na podršci", rekao je slovenački trener na konferenciji za novinare, prenosi Hina.

Kek je u Rijeci od februara 2013. godine, a prošle godine je produžio ugovor do juna 2020. godine. On će ostati upamćen kao trener koji je Rijeci prošle godine doneo prvu titulu prvaka, a ima i dva osvojena trofeja u nacionalnom Kupu.

Rijeka je trenutno na petom mestu na tabeli sa tri pobede, pet remija i dva poraza. Kek je u karijeri vodio Maribor i saudijski Al Itihad, dok je kao selektor vodio Sloveniju u premijernom nastupu na Svetskom prvenstvu 2010. godine.

Upravo njegovo ime se spominjalo kao potencijalna zamena za Miodraga Božovića pre godinu i po dana kada je crnogorski stručnjak otišao posle očajnog starta Zvezde u plej-ofu.

Kek je tada tvrdio da ima ugovor sa Rijekom do 2021. godine i da želi da nastavi uspešan projekat započet sa tim klubom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.