Borusija je za petama imenjaku iz Dortmunda

Izvor: Mondo, 09.Dec.2018, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borusija je za petama imenjaku iz Dortmunda

Borusija Menhengladbah nije propustila priliku da se pobedom nad Štutgartom (3:0) učvrsti na drugom mestu na tabeli Bundeslige, ali su bodovi osvojeni teže nego sugeriše rezultat.

Foto: Gulliver/Getty images, Lars Baron

Jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u Nemačkoj, Borusija iz Menhengladbaha ponovo je razdvojila imenjaka iz Dortmunda i minhenski Bajern na tabeli Bundeslige, ali je teže nego što se očekivalo savladala ekipu Štutgarta, iako to ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pokazuje konačan rezultat.

BORUSIJA MENHENGLADBAH - ŠTUTGART 3:0 (0:0)

Čovek odluke u nedjelju predveče na "Borusija Parku" bio je trener domaćina Diter Heking, koji je u 61. minutu napravio dvostruku izmenu i umesto indisponiranih Denisa Zakarije i Alesane Plea u "vatru" gurnuo Brazilca Rafaela i Florijana Nojhausa.

Upravo je ovaj dvojac pogađao gostujuću mrežu i bio najzaslužniji za devetu ovosezonsku pobedu i drugo mesto na prvenstvenoj tabeli.

"Koltovi" su očekivano od starta nametnuli ritam i prvi zapretili u 14. minutu odličnim udarcem Francuza Alasana Plea sa ivice šesnaesterca, ali je još bolje odbranio golman "švaba" Ron Robert Ciler.

Plea je potom u 27. minutu napravio retko viđenu glupost!

Naime, posle kornera i udarca Mihaela Langa lopta je putovala ka nebranjenoj mreži Štutgarta, da bi gol "overio" francuski napadač, ali iz nedozvoljene pozicije zbog koje je i poništen.

Kazna je mogla da usledi već tri minuta kad se Mario Gomez našao "oči u oči" sa Janom Zomerom, koji je sjajnom intervencijom spasio Borusiju.

Imao je i Ron-Robert Ciler još nekoliko dobrih odbrana, posebno impresivna bila je nakon šuta Tobijasa Štrobla iz blizine u 43. minutu, pa se slobodno može reći da su golmani G'ladbaha i Štutgarta svakako bili najzaslužniji što se na odmor otišlo bez pogodaka.

Foto: Gulliver/Getty images, Lars Baron

Izabranici Ditera Hekinga su u prvih 20-ak minuta nastavka bili inferiorniji u odnosu na "švabe" iako se borba uglavnom vodila između kaznenih prostora, pa je strateg "koltova" pokazao zašto je izuzetan stručnjak.

Napravio je u 61. minutu dvostruku izmenu i uveo Florijana Nojhausa i Brazilca Rafaela, koji su mu se odužili pogocima u 70. i 77. minutu.

Centrirao je sa leve strane Nojhaus, a Rafael se "poklonio" i matirao Cilera - 1:0, da bi sedam minuta kasnije Nojhaus preciznim udarcem udvostručio prednost na dodavanje Tirgana Azara.

Razočarane "švabe" su do kraja i treći put vadile loptu iz svoje mreže i to nakon autogola Benjamina Pavara u 84. minutu.

Hanover je nešto ranije u nedelju bio blizu pobede u Majncu kojom bi pobegao iz opasne zone nakon što je vodio golom Hendrika Vejdanta do 89. minuta, kada je sudija Robert Hartman pokazao na penal kojim je Danijel Brozinski u svom 150. nastupu u Bundesligi osigurao bod domaćinu - 1:1.

Postigao je Majnc i drugi gol i to u sedmom minutu sudijske nadoknade preko Entonija Udžaha, ali je pogodak poništen nakon što je VAR pokazao da se Nigerijac nalazio u ofsajd poziciji.

BUNDESLIGA, 14. KOLO

Majnc - Hanover 1:1 (0:1)

/Brozinski pen 89 - Vejdant 12/

Borusija Menhengladbah - Štutgart 3:0 (0:0)

/Rafael 70, Nojhaus 77, Pavar 84 autogol/

Subota:

Bajer Leverkuzen - Augsburg 1:0 (0:0)

/Baumgartlinger 75/

Bajern - Nirnberg 3:0 (2:0)

/Levandovski 9, 27, Riberi 56/

Frajburg - RB Lajpcig 3:0 (2:0)

/Petersen 12, Voldšmit 45+1 pen, Franc 52/

Šalke - Borusija Dortmund 1:2 (0:1)

/Kaliđuri 61 pen - Dilejni 7, Sančo 74/

Volfsburg - Hofenhajm 2:2 (2:1)

/Bičakčić 28 autogol, Ginček 31 - Belfodil 4, Kramarić 73/

Herta - Ajntraht Frankfurt 1:0 (1:0)

/Grujić 40/

Igrano u petak:

Verder - Fortuna 3:1 (1:1)

/Mevald 20, Harnik 71, Sardžent 78 - Lukebakio 43 pen/

TABELA: Borusija Dortmund 36, Borusija Menhengladbah 29, Bajern Mihnen 27, Lajpcig 25, Ajntraht 23, Herta 23, Hofenhajm 22, Verder 21, Volfsburg 19, Majnc 19, Bajer Leverkuzen 18, Frajburg 17, Šalke 14, Augzburg 13, Štutgart 11, Nirnberg 11, Hanover 10, Fortuna Diseldorf 9.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.