Izvor: MozzartSport.com, 17.Jul.2021, 23:57

Borac preživeo Dolinu ćupova, Kulašin zabio nož u leđa Želji: Zakarić zamalo ugasio ton na Grbavici

Plavi vodili, pa ih spasio golman Bender na premijeri

Za banjalučki Borac nova sezona nije počela onako kako su je svi u klubu zamišljali. Eliminisan je Borac iz kvalifikacija za Ligu šampiona, ruzmunski Kluž ga je “bacio” u kvalifikacije za Ligu konferencije, a ni premijera u Bosni I Hercegovini nije ispala onako kako su je Banjalučani priželjkivali. Iz Sarajeva se šampion vraća neporažen, nije osvojio tri boda u Dolini ćupova, ali, ipak, može biti zadovoljniji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od Željezničara – 1:1 (1:0).

Grca Željo u dugovima, nadvili su se tmurni oblaci nad “Grbavicom” u godini kada Plavi slave 100 godina postojanja. Ostao je Željezničar bez izlaska na evropsku scenu i ne daju mu se velike šanse da napravi nešto veliko… Tačnije da napadne titulu. Možda neće Plavi biti u stanju da se do samog kraja rvu sa Borcem, sarajevom, Veležom i Zrinjskim, ali će biti kamen na koji svako od njih može da se spotakne. Prvi je to osetio Borac, na premijeri.

Mirno je bilo prvo poluvreme, tiha je bila “Grbavica”, a onda je eksplodirala. Podigao je Petar Bojo na noge “Grbavicu”, razgalio je navijače i bacio ih u trans pred odlazak na odmor. Vezista Plavih iskoristio je tromiju reakciju odbrane banjalučkog Borca, odapeo je i matirao golmana Ćetkovića. Proključao je stadion u tim trenucima, čekali su “Manijaci” više od 16 meseci, posmatrali su nemoćno sunovrat svog tima tokom pandemije.

Bilo je jasno treneru Maksimoviću da neće ići kako je prvobitno zamislio. Ivršio je trostruku izmenu na startu drugog dela igre i pogodio sa Goranom Zakarićem. Konkretniji je bio Željezničar i u nastavku, ali inicijativu nije uspeo da materijalizuje. Strpljivo je Borac čekao svoju šansu I dočekao ju je. Zabio je Enver Kulašin nož u leđa bivšem klubu. Šut rezerviste Moraitisa odbranio je Bender, a otpadak je u mrežu spakovao Enver Kulašin.

Nije se tu Borac zaustavio. Namirisao je krv, a Goran Zakarić, bivši igrač Partizana, zamalo je izrastao u heroja Banjalučana. Zategao je Zakarić iz slobodnjaka, a golman Željezničara je sjajno intervenisao i ostavio bod u Dolini ćupova.

ŽELJEZNIČAR – BORAC 1:1 (0:0)

/Bojo 43 – Kulašin 88/

Stadion: Grbavica (Sarajevo)

ŽELJEZNIČAR: Bender, Malić, Subašić, Mujezinović, Juričić, Vrhovac, Drina, Blažević, Bojo, Beća, Mekić.

BORAC: Ćetković, Ćorić, Begić, Vojnović, Subić, Čavić, Vranješ, Meleg, Milojević, Živković, Vušurović.

PREMIJER LIGA BIH - 1. KOLO

Petak

Radnik - Leotar 0:1 (0:0)

/Sekulović 68/

Subota

Željezničar - Borac Banjaluka 1:1 (1:0)

/Bojo 43 - Kulašin 88/

Nedelja

19.00: Sloboda - Rudar Prijedor

21.00: Široki Brijeg - Zrinjski

Ponedeljak

18.00: Sarajevo - Tuzla Siti

20.00: Velež - Posušje

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.