Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2020, 01:01

Bombonjera se poklonila Dijegu: Gracias! (VIDEO)

Sve u znaku sećanja na Maradonu u meču petog kola Liga kupa Argentine, takmičenja koje je već dobilo naziv po legendarnom asu. Ćerka Dalma bila u loži stadiona

Dva od tri kluba u Argentini za koje je Dijego Armando Maradona igrao bila su Boka Juniors i Njuels Old Bojs. Treći je Argentinos Juniors gde je počeo seniorsku karijeru, odigrao prvi meč sa nepunih 16 godina. Igrom sudbine, ova dva tima se sastaju neposredno posle smrti velikog asa i to u Liga kupu Argentine, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << takmičnju koje je dobila već naziv po legendarnom asu, po mnogima najboljem u istoriji fudbala.

Popularna Bombonjera, dom Boke Juniors, bila je u znaku El Pibea, koji je protekle nedelje preminuo od srčanog udara u 61. godini.

Minuto de silencio en el Boca-Newell’s en la Bombonera!!????????❤️????@BocaTVPlay pic.twitter.com/ukROBwup1B

„Gracias“, Bienvenido a tu casa“, bili su natpisi na argentinskim zastavama i plavo-žutim bojama Boke Juniors. Meču je prisustvovala i Maradonina ćerka Dalma.

@dalmaradona Amarte es poco???????????? pic.twitter.com/L3GVdKzaiE

Posle Argentinos Juniorsa, El Pibe je u februaru 1981. godine prešao u Boku Juniors i s njom osvojio titulu iste godine. To je bila jedina kruna za Maradonu u otadžbini. U junu 1982. godine za tada rekordnih 7.600.000 dolara prešao je u Barselonu. Posle Katalonaca, Maradona je najbolje partije karijere imao u Napoliju.

Gran homenaje de Boca ???????? en el palco de Maradona y también de su hija Dalma Maradona pic.twitter.com/sPAVZ0qIr8

Posle evropske karijere vratio se u Argentini, potpisao za Njuels Old Bojs 1993. godine. Za ovaj klub je odigrao samo pet utakmica. Zbog nedolaženje na treninge ubrzo je raskinut ugovor, a 1995. godine vratio se na Bombonjeru gde je igao sa velikim prijateljem Kludijom Kaniđom. U poslednjoj sezoni Maradone u Aperturi je Boka bila druga, iza velikog rivala River Plejta. Na 37. rođendan 1997. godine, El Pibe je objavio kraj karijere. Oproštajnu utakmicu imao je četiri godine kasnije na svojoj Bombinjeri kada su se sastali Argentina i ostatak sveta. Gaučosi su slavili sa 6:3, a Dijego je postigao dva gola iz penala.

Pre početka utakmice Boke i Njuelsa igrači oba tima su minutom aplauza odali počast velikom asu.

Početkom marta ove godine, Maradona je poslednji put bio na Bombonjeri, kada je gostovao sa Himnazijom la Platom, klub koji je preuzeo krajem prošle godine. Bilo je to emotivno veče za sve. Sve je bilo u znaku Maradone, koji je tada dobio ovacije 50.000 navijača trofejnog kluba.

Podstimo, utakmica osmine finala Kupa Libertadores između Boke Juniors i brazilskog Internasionala odložena je prethodne nedelje zbog smrti bivšeg igrača argentinske ekipe Dijega Maradone. Čelnici Južnoameričke fudbalske konfederacije (CONMEBOL) saopštili su da je odluka doneta usled bliskih veza Maradone i ekipe sa Bombonjere.

U sudaru dva bivša kluba Dijega Armanda Maradona slavila je Boka sa 2:0 pogocima Kolumbijca Kardone.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.