Bogdanović o Kobijevoj smrti, prekidu sezone i pomoći Srbiji

Izvor: B92, 10.Maj.2020, 13:03

Bogdanović o Kobijevoj smrti, prekidu sezone i pomoći Srbiji

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović otvoreno je govorio o problemima sa kojima je suočen tokom pandemije koronavirusa.

Bogdanović se prisetio trenutka kada je saznao da su utakmice otkazane i da je NBA sezona suspendovana.

Sakramentu je tada predstojao bitan meč sa Nju Orleans Pelikansima u borbi za plej-of.

"Prošli smo normalno kroz rutinu na dan utakmice. Bili smo fokusirani na našu situaciju, na borbu za plej-of i šansu da odemo u doigravanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << A sada samo razmišljam pozitivno o celoj situaciji. Koristim ovo vreme da radim na sebi, mom telu i da se vratim 100 odsto spreman", rekao je Bogdanović.

Pre suspenzije sezone, Bogdan je postizao 14,5 poena po meču za 28 minuta na parketu, što je bolje nego u prve dve sezone u ligi.

"Fokusirao sam se kako da budem bolji na koju god poziciju me tim stavi, kako da doprinosim na bilo koji način. Pored toga, cilj mi je bio da napredujem u kontroli lopte i driblingu".

Bogdan se prisetio i utakmice protiv Minesote, kada je njegov tim uspeo da nadoknadi 17 poena zaostatka za nešto manje od tri minuta.

To se desilo dan nakon što je poginuo Kobi Brajant.

"Niko noć pre toga nije mogao da spava. Kada pogledate kakav trag je ostavio, kada izgubite čoveka sa takvom zaostavštinom... Bilo je izuzetno teško igrati taj meč".

Reprezentativac Srbije trenira šest dana nedeljno, ali pronalazi i vremena za odmor – ali sve manje uz video-igrice.

"Ne želim da budem gejmer. Kada ste mlađi to je super, to je interesantno. Ja sam igrao igrice kako bih se zabavio sa društvom, kako bih malo glavu odvojio od košarke i stresa tokom nedelje. Retko je bilo da igram nešto sam".

Pomoć Srbiji povodom pandemije koronavirusa uputili su mnogi, a ujedno i Bogdanović, uz saigrača Nemanju Bjelicu i generalnog menadžera Kingsa Vlada Divca.

"Osetili smo potrebu da pomognemo našoj zemlji. To je mesto odakle dolazimo i gde smo rasli i pomogli smo svima koji su pomogli nama. Njima je potrebna naša pomoć. U situaciji smo u kojoj možemo da pomognemo, i bila nam je čast da uradimo to", podvukao je Bogdanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.