Izvor: MozzartSport.com, 26.Jun.2021, 05:04

Bogdanović na 50 odsto, Hoksi poniženi: Surov odgovor Baksa i pobeda od 34 razlike (VIDEO)

Milvoki dominantnom partijom poravnao u finalnoj seriji Istočne konferencije - 1:1

Veliki podvig napravili su Atlanta Hoksi na startu finalne serije. Nošeni Trejom Jangom uzeli su brejk u Fiserv Forumu i tako napravili značajan korak ka plasmanu u veliko finale NBA lige. Ipak, večeras su doživeli debakl. Jastrebovima je malo šta polazilo za rukom, Milvoki je bio sjajan, posebno u drugoj četvrtini, tokom koje je serijom 20:0 slomio rivala i trasirao put ka ubedljivom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << trijumfu - 125:91.

Taman što je Bogdan Bogdanović pogodio prvu trojku i počeo da ulazi u prepoznatljivi ritam, Jang je krenuo da srlja. U želji da sam završi akcije gubio je loptu, a to je obično rezultiralo lakim poenima Baksa u kontri. Milvoki je za poluvreme imao šest izgubljenih lopti, plejmejker Atlante osam.

There it is 👀 pic.twitter.com/kOnX5MgR5Q

Sve je u Viskonsinu bilo jasno posle 24 minuta košarke, kako je domaćin posle najbolje četvrtine u sezoni (43 poena) na odmor otišao sa 32 poena viška. Pogađali su Baksi sa svih pozicija, ubacili osam trojki do sredine druge četvrtine, koliko u čitavoj prvoj utakmici. Blistao je Džru Holidej, ubacio 19 poena. Posle uvodna četiri promašaja vezao je osam pogođenih šuteva. Standardno dobar je bio i Janis Adetokunbo, dok sa druge strane nije bilo nijednog raspoloženog igrača.

Užasan meč je odigrao heroj prve utakmice Tre Jang, bio je na jednu izgubljenu loptu od dabl-dabla za zaborav. Ubacio je 15 poena, šutirao 6/16 iz igre i pogodio samo jednu trojku iz osam pokušaja (13 odsto). Pritom je imao i samo tri asistencije. Bogdanović bio možda i najbolji akter Jastrebova večeras. Proveo je 18 minuta na parketu, za to vreme šutirao 3/6 iz igre (2/4 za tri), pritom je dodao četiri asistencije, sakupio i jednu ukradenu loptu, bez izgubljenih.

Pošto su u poslednjoj četvrtini igrali rezervisti, Adetokunbo se zaustavio na 25 poena (9sk, 6as), 22 je dodao Holidej, dok su dvocifreni bili i Bruk Lopez sa 16, kao i Kris Midlton sa 15 poena.

MILVOKI - ATLANTA 125:91 (34:28, 43:17, 26:18, 22:28)

MILVOKI: Adetokunbo 25, Holidej 22, Lopez 16, Midlton 15, Konton 9, Forbs 8, Portis 8, Tig 7, Dijakite 5, T. Adetokunbo 2, Nvora 2, Brajant 2, Meril 2, Taker 1, Džekson

ATLANTA: Jang 15, Galinari 12, Kolins 11, Rediš 11, Herter 8, Bogdanović 8, Dan 6, Vilijams 5, Okongvu 4, Fernando 4, Kapela 2, Snel 2, Mejs 2, Hil 1, Najt

Od starta je domaćin nametnuo svoj ritam i već posle pet minuta najavio pobedu. Poveo je sa 12:3, ali trgla se Atlanta i serijom 9:3 prišla na tri poena zaostatka. Raspucao se i Galinari, držali su se gosti, ali su na prvu pauzu otišli sa šest poena zaostatka.

U drugom kvartalu je igrao samo jedan tim. Iz minuta u minut je rasla prednost Milvokija. Posle Jangovih poena za 40:51, usledila je serija koja je rešila pitanje pobednika. Pomenuti Jang je uporno grešio, a Baksi su to surovo kažnjavali. Holidej, Lopez, Midlton i Adetokunbo su redom pogađali, za samo tri minuta na semaforu je stajalo 71:40.

Rutinski su Baksi održavali prednost u trećem kvartalu, košarkaši Atlante i dalje nisu uspevali da se saberu, pa je domaćin dobio i treći kvartal, te je na poslednju pauzu otišao sa 40 poena viška. Od starta poslednje deonice zaigrali su rezervisti, oba trenera su pružila priliku svim igračima sa klupe, to su Hoksi iskoristili da malo upristoje poraz. Razigrao se Kem Rediš i pokazao da bi u nastavku serije mogao da dobije i nešto veću minutažu.

NBA, PLEJ-OF - FINALE ISTOKA

Subota

Milvoki - Atlanta 125:91 (1:1 u seriji)

/Adetokunbo 25 - Jang 15/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.