Izvor: RTS, 24.Jun.2021, 06:11

Bogdanović jači od povrede kolena, Atlanta povela u finalu Istočne konferencije

Košarkaši Atlante napravili su brejk već u prvoj utakmici i poveli 1-0 u finalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije protiv Milvokija. Hoksi su u dramatičnoj utakmici savladali Bakse rezultatom 116:113, uz skroman doprinos Bogdana Bogdanovića, koji je ipak nastupio, uprkos povredi desnog kolena.
Bogdanović, koji već nekoliko dana ima problem sa bolom u kolenu, na terenu je proveo više od 27 minuta i za to vreme postigao četiri poena (1/6 iz igre, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 0/2 trojke), uz tri skoka, dve asistencije i tri ukradene lopte.

Srpski bek zabrinuo je navijače jer je polufinalnu seriju sa Filadelfijom završio sa longetom, ali je sada nastupio i trebalo bi da uskoro pronađe prepoznatljivu šutersku formu.
Duel u Viskonsinu obeležila je neizvesna košarka, promene rezultata i podatak da niti jedna ekipa nije uspela da se odlepi na više od devet poena razlike.
Tre Jang je držao "jastrebove" u životu u periodu kada je Milvoki vodio, a onda i u samoj završnici, sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja, potvrdio trijumf.
Jang je odigrao još jednu nestvarnu utakmicu i završio je sa 48 poena (17/34 iz igre, 4/13 za tri, 10/12 penali), sedam skokova i 11 asistencija. Džon Kolins dodao je 23 poena i uhvatio 15 lopti, dok je Klint Kapela takođe upisao dabl-dabl (12 poena i 19 skokova).
Na drugoj strani, očekivano je Janis Adetokumbo bio najbolji – 34 poena, 12 skokova i devet asistencija, ali je jedinu pravu pomoć imao u Džruu Holideju, koji je dodao poen manje i imao 10 uspešnih dodavanja.
Druga utakmica finalne serije na programu je u noći između petka i subote, takođe u Milvokiju.   

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bogdan, ipak, igrao – brutalni Jang doneo brejk Atlanti!

Izvor: B92, 24.Jun.2021

Košarkaši Atlanta Hoksa slavili su na gostovanju kod Milvoki Baksa rezultatom 116:113, u prvoj utakmici finala Istoka...Najzaslužniji za brejk "jastrebova" bio je Tre Jang, koji je odigrao sjajnu partiju i meč završio sa čak 48 poena, 11 asistencija i sedam skokova...Jedini na drugoj strani ko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.