Izvor: MozzartSport.com, 23.Nov.2021, 04:59

Bogdan pogađao i stigao Kartera i Lua, Atlanta bolja od Oklahome

Na kraju - 113:101, Pokuševski blizu dabl-dabla

Atlanta je u seriji pobeda. Tačnije, vezala je petu u nizu. Dočekali su Hoksi Oklahomu, a u srpskom “sudaru” Bogdan Bogdanović bio je uspešniji od mlađeg kolege Alekseja Pokuševskog. Atlanta je na kraju slavila sa 113:101.

Bogdanović je odigrao prilično dobru partiju i aktivno je učestvovao u (n)ovom trijumfu. Srpski košarkaš proveo je na parketu 27 minuta i za to vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ubacio je 13 poena uz pet skokova. Šutirao je iz igre 5/13, od toga 3/8 za tri poena.

Američki pedantni statističari izračunali su da je Bogdanović sa ove tri trojke stigao do ukupne brojke od 184 u dresu Hoksa i da je tako na večnoj listi ove franšize stigao Vinsa Kartera i Tajrona Lua koji drže 24. mesto.

With his third three-pointer tonight, Bogdan Bogdanovic has 184 as a Hawk, and has tied Vince Carter and Tyronn Lue for 24th place in Hawks history.

Bogdanović je posebno bio dobar na startu drugog poluvremena kada je pogurao svoj tim da napravi rezultatsku razliku, da se odlepi i na kraju se ispostavilo - slavi.

Kada se gleda ukupan indeks korisnosti, Bogdan je uz Ertera bio najkorisniji posle KlintaKapele koji je dao 10 poena i uz to zabeležio čak 14 skokova. Kada se gledaju samo poeni, Tre Jang je neprikosnoven sa 30.

Sa druge strane, u dresu Oklahome našao se još jedan srpski košarkaš - Aleksej Pokuševski. On je na parketu proveo 22 minuta i za to vreme zabeležio je devet poena uz 10 skokova i dve asistencije. Šutirao je talentovani Pokuševski 4/14 iz igre, a trojke ga nisu išle - 1/5. I opet je bio blizu dabl-dabla. Prema pojedinim dostupnim informacijama, ovih 10 skokova su ujedno i izjednačen rekord NBA karijere Pokuševskog.

Priličnu razliku na ovoj utakmici napravio je šut za tri poena. Oklahoma je gađala 10/38 što je 26,3%, a Atlanta je bila na 41,2% (14/34). Treba reći i da je Oklahoma na ovoj utakmici igrala bez Šeja Gildžusa Aleksandera.

Atlanta je na ovaj način stigla do pete uzastopne pobede, ponovo je pokazala da je ekipa koja diže formu i neće nikome biti lako protiv Hoksa u nastavku sezone.

Bruklin Netsi nadigrali su solidni Klivlend i to u gostima sa 112:117. Dugo su Kavalirsi vodili glavnu reč, ali je loša treća deonica domaćeg tima odnela prevagu.

Netse je do trijumfa vodio kod drugi do Kevin Durent sa 27 poena, šest skokova i devet asistencija. Dakle, nije mu mnogo nedostajalo da upiše tripl-dabl. Pomagali su mu Oldridž sa 21 i Mils sa 17 poena.

Kod Klivlenda su se dobro pokazali Garland sa 24 i Markanen sa dva poena manje. Bruklin na ovaj način drži prvu poziciju na Istoku sa 13 pobeda i pet poraza. Klivlend je na mestu broj 10.

NBA - rezultati

Klivlend - Bruklin 112:117

/Garland 24 - Durent 27/

Vašington - Šarlot 103:109

/Herel 24 - Roužer 32/

Atlanta - Oklahoma 113:101

/Jang 30 - Dort 15/

Boston - Hjuston 108:90

/Tejtum 30 - Bruks 17/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.