Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2021, 13:23

Bogdan na velikom ispitu: Atlanta bez Janga u ključnom delu sezone

Povreda sjajnog plejmejkera na sreću nije ozbiljna kao što se u prvi mah mislilo, ali će ipak provesti nekoliko sedmica van stroja

Sastavili su Atlanta Hoksi sjajnu ekipu ove sezone, ali nemaju sreće sa povredama. Tako se pred ključne borbe za plasman u plej-of povredio Tre Jang, kojem je dijagnostikovano uganuće drugog stepena skočnog zgloba. Procena je da će oporavak prvog strelca ekipe iz Džordžije (25,3 poena po meču) trajati od tri do šest nedelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << što znači da će propustiti dobar deo preostalih 13 utakmica u regularnom delu sezone, ako ne i sve.

01.30: (2,95) Atlanta (13,0) Majami (1,50)

Povredio se Jang tokom utakmice sa Njujork Niksima, nezgodno je doskočio, momentalno se uhvatio za zglob, a njegov jauk je odjeknuo dvoranom (mogao se čuti i u prenosu). Odmah je bilo jasno da povreda nije naivna, ali srećom najgori scenario je izbegnut. Jastrebovi će poslednji meč u regularnom delu sezone odigrati 16. maja, pa postoji mogućnost da se 22-godišnji košarkaš vrati na parket i odigra još koji meč pre početka baraža za plasman u doigravanje (18. maj).

Atlanta je trenutno na petom mestu istočne konferencije sa učinkom od 32 pobede i 27 poraza. Cilj je posle serije odličnih rezultata bio da se izbori prednost domaćeg terena, ali se čini da su se posle povrede ponajboljeg igrača prioriteti promenili. Usled sve bolje forme timova koji Hoksima gledaju u leđa, čini se da će četa Nejta Mekmilana imati zadatak najpre da izbegne plej-in turnir, tačnije da se domogne jedne od prvih šest pozicija, kako bi već posle 16. maja obezbedila mesto u plej-ofu (početak planiran za 22. maj).

Jang se tako u ambulanti pridružio Kemu Redišu, Deandre Hanteru, Toniju Snelu i Krisu Danu, dok se sa povredama muče i Danilo Galinari i Klint Kapela, pa je jasno da će u predstojećem periodu veliki teret pasti na leđa Bogdana Bogdanovića. Srpski košarkaš je trenutno peti strelac ekipe (14,5 poena po meču), ali u poslednje vreme igra u fantastičnoj formi. U aprilu je na proseku od 21,6 poena po nastupu, pre desetak dana je oborio i rekord karijere po broju ubačenih trojki na jednom meču (osam), a upravo na tom susretu (protiv Šarlota) u timu nije bilo Janga (kao ni Dana, Snela, Rediša i Hantera).

Dokazao je Bogdanović da Hoksi nisu pogrešili kada su mu pred početak sezone ukazali poverenje (četvorogodišnji ugovor težak 72.000.000 dolara). Bilo je priča čak i o njegovom odlasku zbog nešto slabijih partija po dolasku u klub. Bivšeg igrača Partizana, Fenerbahčea i Sakramento Kingsa je povreda omela da od starta ostavi bolji utisak, ali kada se u martu vratio u ekipu, vrlo brzo je postao jedan od najznačajnijih pojedinaca u Mekmilanovoj ekipi.

Prvi ispit bez Janga Atlanta će imati večeras, kada u Stejt Farm Arenu bude stigao Majami Hit. Do kraja regularnog dela će dočekati i Milvoki, Čikago, Portland, Finiks, dva puta Vašington, Orlando i Hjuston, dok će na strani igrati protiv Detroita, Filadelfije (dva puta) i Indijane.

Raspored Atlante do kraja regularnog dela sezone u NBA:

24. apri (01.30): (2,95) Atlanta (13,0) Majami (1,50)

26. april (01.30): Atlanta - Milvoki

27. april (01.00): Detroit - Atlanta

29. april (01.00): Filadelfija - Atlanta

01. maj (01.00): Filadelfija - Atlanta

02. maj (02.00): Atlanta - Čikago

04. maj (02.00): Atlanta - Portland

06. maj (02.00): Atlanta - Finiks

07. maj (02.00): Indijana - Atlanta

11. maj (01.30): Atlanta - Vašington

13. maj (01.30): Atlanta - Vašington

14. maj (01.30): Atlanta - Orlando

16. maj (22.00): Atlanta - Hjuston

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.