Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2021, 01:17

Bobi ostaje kod Dončića i Kokoškova: Marjanović i Hardavej se dogovorili sa Dalasom

Srpski centar će i treću vezanu sezonu provesti u timu iz Teksasa

Iako nije navedeno na koliko i pod kojim uslovima je postignut dogovor, Šams Čaranija sa Atletika prenosi da će Boban Marjanović i naredne sezone brantiti boje Dalas Maveriksa. Očekuje se da novi ugovor sa klubom po okončanju Olimpijskih igara potpiše i Luka Dončić, a Mavsi će zadržati i Tima Hardaveja Džuniora..

Marjanović je u Dalas stigao leta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 2019. godine, kada je parafirao dvogodišnji ugovor težak 7.000.000 dolara. Stvorio je odličan odnos sa prvom zvezdom ekipe Dončićem, postao miljenik publike u Teksasu, pa i ne čudi što su Maveriksi i pored promene trenera (umesto Rika Karlajla angažovan je Džejson Kid) odlučili da produže saradnju sa reprezentativcem Srbije. U periodu pred nama će sarađivati i sa Igorom Kokoškovim, koji je odnedavno preuzeo ulogu asistenta u Dalasu.

Iskusni centar je u prvoj sezoni kao član Maveriksa odigrao 44 utakmice u regularnom delu sezone i u proseku beležio 6,6 poena uz 4,5 skoka po nastupu, da bi u takmičarskoj godini za nama upisao 11 nastupa manje, uz prosek od 4,7 poena i 3,9 skokova. Ipak, dobio je ozbiljnu ulogu u plej-ofu, odigrao je četiri meča u prvoj rundi protiv Klipersa (tri u petorci) i u proseku provodio 20,8 minuta po nastupu na parketu. Prosečno je beležio 11,3 poena i osam skokova.

Počeo je Bobi svoju NBA avanturu pre šest godina, kada su ga potpisali San Antonio Sparsi. Proveo je potom sezonu i po u Detroitu, zatim je nosio dres LA Klipersa na 56 utakmica, da bi takmičarsku godinu 2018/19 završio u Filadelfiji. Usledio je odlazak u Dalas, u kojem će igrati i u narednom periodu. Iza sebe ima skupa 263 utakmice u regularnom delu sezone (šest poena i četiri skoka po nastupu), kao i 28 u doigravanjima (6,3 poena i 4,2 uhvaćene lopte u proseku).

Uskoro opširnije...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.