Izvor: MozzartSport.com, 01.Feb.2021, 01:17

Blistavo veče Jokića i Nagetsa: Srbin izjednačio rekord karijere, brojao do 47 (VIDEO)

Denver pobedio do ovog meča najbolji tim lige Jutu Džez sa 128:117. Neverovatnih prvih 24 minuta Somborca i njegovih saigrača. Naš as razbio ispod reketa Rudija Gobera, igrača od 205.000.000 dolara

Maestralno veče Nikole Jokića. Centar Denvera je izjednačio rekord po broju poena u NBA ligi. Juti je ubacio 47 poena, koliko je imao i protiv Atlante Hoksa 6. januara 2020. godine. Somborac je zato srušio rekord kada je u pitanju prva četvrtina sa 22 poena, odnosno poluvreme >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa ubačenih 33. Denver je pregazio Jutu, do ovog meča najbolji tim u ligi sa 128:117. Do ludila je naš as dovodio najbolju odbrambenog igrača planete Rudija Gobera koji je u decembru potpisao petogodišnji ugovor sa Džezerima vredan čak 205 miliona dolara.

Nikola Jokić je meč završio sa 47 poena, a imao je i 11 skokova i pet asistencija za nešto više od 36 minuta na parketu. Trener Meloun ga je izvukao iz igre u poslednja dva minuta, pa nije bilo vremena da premaši košgeterski rekord.

Nije Srbin prebacio brojku od 47 poena, ali je stigao i do 20. dabl-dabl učinka u nizu na startu sezone i tako srušio na drugom mestu večne list NBA lige, Grka Janisa Adetokumba. Srpski as sada juri rekord Bila Voltona iz sezone 1976/1977 od 34 uzastopnih mečeva sa dvocifrenim brojem poena i skokova.

Nikola Jokic has recorded 19 straight double-doubles to start the season. Since 1976, Jokic and Giannis Antetokounmpo (19-straight, 2019-20) are tied with the 2nd most double-doubles to start a season, trailing only Bill Walton (34 straight, 1976-77). pic.twitter.com/d8pfJCqXfr

Srpski as je za prvih 12 minuta igre protiv Jute ubacio neverovatna 22 poena za Denver i srušio lični rekord koji je iznosio 21 poen za četvrtinu. Čudesni Somborac je igrao pravu simultanku protiv jednog od najboljih centara sveta Rudija Gobera. Izludeo je najbolju odbrambenu ’peticu’ sveta i još jednom mu pokazao u direktnom duelu ko je gazda ispod koša. Francuz je četvrtinu završio pokidanih živaca u nemoći i bez postignutog poena! Jokić je u prvih 12 minuta šutirao trojke šutirao 3/3, a iz igre je ima fenomenalnih 9/11! Dodao je tri skoka i dve asistencije, a njegov tim je četvrtinu rešio u svoju korist sa ubedljivih 43:29.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Međutim, tu se nije završilo Jokićeve i Denverovo čudesno veče. Denver je do poluvremena podigao prednost na 79:54 u šuterskoj večeri kakva nije viđena. Nagetsi su u prve dve četvrtine šutirali trojke nestavrnih 15/17! Jokić je na veliki odmor otišao sa 33 poena, pet skokova i tri asistencije. Trojke je u prvom poluvremenu šutirao bez promašaja 4/4, a iz igre je ukupno imao 13/17.

Na početku treće četvrtine domaćini su imali +28, ali onda sledi furiozan nalet Džezera sredinom trećeg perioda igre. Trojkama Bojana Bogdanovića i Klarksona smanjili su gosti veliku prednost Nagetsa. Posle trojke Klarksona prišli su na samo -8 (91:99) u finišu treće četvrtine, ali sledi nove trojke domaćina. Džamal Marej se raspucao, kao i Argentinac Fakundo Kampaco i prednost je opet bila visoka. Nije bilo neizvesnosti u finišu. Denver je prekinuo niz od 11 pobeda tima iz Solt Lejk Sitija koja je trenutno na drugom mestu u ligi sa skorom 15-5. Branioci titule Lejkersi imaju pobedu više. Nagetsi su u naleti. Stigli su do šestog trijumfa u poslednjih sedm utakmica i penju se na Zapadu. Sa 12 trijumfa i osam pobeda trenutno su na četvrtom mestu u konferenciji.

JOKER İLK ÇEYREKTE ALEV ALDI ????

Nikola Jokic, 11 dakika sahada kaldığı ilk çeyrekte 22 sayılık (3-3 üçlük) performansıyla kariyerinde bir çeyrekte attığı en yüksek rakama ulaştı!#NBASundays | #MileHighBasketball pic.twitter.com/j0gPLTJGCN

Osim Jokića, u timu Denvera još petorica košarkaša je imalo dvocifrenu učinak. Vil Barton je ubacio 18, Džamal Mari 16, Majkl Porter i Fakundo Kampaco po 11, a Pol Milsap 10 poena. Kod Jute najefikasniji je bio hrvratski bek Bojan Bogdanović sa 29 poena, dok su Donovan Mičel i Džordan Klarkson ubacili po 13. Rudi Gober je imao 12 poena i osam skokova, ali je izgubio bitku po obručima protiv našeg asa.

NBA

Denver – Juta 128:117

/Jokić 47 – Bogdanović 29/

Indijana – Filadelfija u toku

Toronto – Orlando u toku

Vašington – Bruklin u toku

02.00: (2,50) Minesota (13.00) Klivlend (1,65)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.