Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2021, 06:27

Blistavo Vučevićevo veče, Kari i Tejtum sipali kao da sutra ne postoji (VIDEO)

Crnogorski as upisao 25 poena u pobedi Čikaga

Od samog dolaska u Čikago se Nikola Vučević nametnuo kao lider. Ni daleko bolji timovi nisu pronašli put i način da zaustave crnogorskog centra, bilo da je reč o vremenu kada je nastupao za Orlando ili sada za Čikago, pa ne čudi što šifru za Vučevića nije pronašao ni Klivlend. Ostao je centar Bulsa nerešiva enigma za Klivlend, a tim iz grada na jezeru Mičigen je odneo trijumf protiv Kavalirsa – 106:96 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Bilo je i genijalnijih, i upečatljivijih partija Nikole Vučevića od dolaska u Čikago, ali je ova izuzetno važna. Bulsi su na krilima dobre igre crnogorskog centra stigli do pobede posle pet vezanih pobeda. Crna serija Čikaga krenula je protiv Atalante, odmotavala se i rasla, gurala Vučevića i druge ka dnu i dovela ih na rub plej-of zone.

Vučević je bio centralna figura u Junajted centru. Svetla reflektora obasjala su Crnogorca, koji je Klivlendu bez većih poteškoća spakovao 25 poena. Šutirao je Vučević iz igre 10/17, pogodio je i tri trojke iz pet pokušaja, a njegova dobra igra nije se ogledala samo u poenterskom učinku. Vučević je doprineo i ispod koševa sa sedam skokova, poedelio je pet ključnih dodavanja i imao dve ukradene lopte.

Čikago je početkom treće deonice počeo da lomi rivala i diže razliku. Prednost do kraja nije ispuštao i moglo bi se reći rutinski je izašao na kraj sa Klivlendom, što zaista i nije teško ove sezone. Najveća ispomoć Nikoli Vučeviću u fazi napada bio je Lauri Markanen, koji je ubacio 16 poena. Kod Klivlenda su se najviše istakli Kolin Sekston i Darijus Garland. Obojica su ubacila po 22 poena, a Garland je stigao i do dabl-dabl učinka (imao je i 12 asistencija). Dabl-dabl učinak su ostvarili i Kevin Lav (14 poena i 11 skokova) i Džaret Alen (10 poena i 11 skokova).

U TD Gardenu one man show, ali sa obe strane. Lični rat vodili su Stef Kari i Džejson Tejtum. Revolveraški obračun pripao je igraču Golden Stejt Voriorsa, a Boston Seltiksi su potvrdili da su u odličnoj formi, i da jurišaju ka samom vrhu Istočne konferencije – 119:114

Nedostajalo je Kariju da ispali jednu trojku i da bude zaslužan za ravno 50 odsto šuteva Golden Stejta upućenih ka košu Bostona. Zaista je imao izvanredno šutersko veče van linije 7,24. Ubacio je neverovatnih 47 poena, pogodio je 11 trojki iz 19 pokušaja, uhvatio sedam lopti ispod obruča i podelio tri asistencije. Impresibno. A, ništa slabiji utisak nije ostavio ni Džejson Tejtum.

Predvodio je Tejtum ekipu Seltiksa do pobede, nešto je racionalniji bio kada je selekcija šuta u pitanju, ali se paklenim šuterskim mašinama procenti šuta nisu znatno razlikovali. Kari je pucao 15 od 27 iz igre, a Tejtum 16 od 25 i postigao je 44 (5/9 trojke) i sakupio 10 skokova uz tri asistencije i dve ukradene lopte.

NBA LIGA

Subota

LA Lejkers – Juta 127:115

/Dramond 27 – Klarkson 27/

Čikago – Klivlend 106:96

/Vučević 25 - Sekston 22/

Vašington – Detroit 121:100

/Bil 37 - Džekson 19/

Boston – Golden Stejt 119:114

/Kari 47 - Tejtum 44/

Milvoki – Memfis 115:128

/Adetokunbo 28 - Alen 26/

Finiks – San Antonio 85:111

/Karter 17 - Gej 19/

19.00: Atlanta – Indijana

19.00: Njujork – Nju Orleans

21.30: Majami - Bruklin

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.